Skip to main content

kisah kerepek ubi 2 juta tan

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku sentiasa dalam limpahan rahmatNYA.

Bulan April dah nak habis, sekejap je kan masa berlalu. lepas tu May dan June. Kalau masih tak sedar June dah puasa. awal bulan pulak tu iaitu 6 June. Dah ganti puasa belum? Aku pun belum ganti lagi sebab selalu terpk boleh ke tahan dengan panas terik dan mengandung. Nampak sangat iman lemah kan walhal bukan tak biasa puasa tapi nak start tu punyalah seksa.

harini aku nak cerita pasal makanan favorite aku time raya. aku suka biskut especially biskut kacang timbang (tak semua biskut), tart nenas gebu, segala jenis kerepek especially kerepek ubi . sebab sebenarnya harini, aku nak cerita pasal kerepek ubi.

ok, macam ni kerepek ubi yang aku jual ni sebenarnya dah pun aku jual tahun lepas. tapi masa tu baru nak try dan aku beli 50 packet je (pack setengah kilo). tapi tak sangka hanya beberapa hari dah sold out. tak sempat nak promote kat fb sebab yang beli kawan-kawan dan kawan opis. dan aku sempatlah try sepaket pedas kering memang sedap, rangup dan segar. memang tak sempat ambik untuk hidang hari raya.

disebabkan aku confident dengan kerepek ubi ni, aku plan nak jual jugak tahun ni tapi aku nak ambik awal supaya orang dah rasa kerepek ubi so senang diorang order nanti raya. nak tau tak supplier yang aku amik kerepek ubi ni menjual 2 juta tan kerepek ubi dalam masa sebulan tahun lepas. punyalah ramai call, whatsapp dan sms sampaikan dia terpaksa off phone. yee, dalam 2-3 hari nak raya pun kemain ramai yang call dia tanya pasal kerepek dan dia terpaksa off phone. 

sila jamu mata dengan kerepek

ni gambar tahun lepas

ni lah supplier aku, aku panggil kak ina

paling laris dan favorite. pedas basah

50kg kerepek. nampak macam skit kan tapi berpinau nak habiskan pack

hantu kerepek. makan kerepek macam makan nasi

bawah ni 4 jenis kerepek

pedas basah (gambar tak cantik sangat)

pedas kering

Add caption

black pepper

paling best ramai berminat nak try kerepek ubi untuk dijual jugak. sebenarnya, aku memang nak open untuk borong atau jadi ejen kerepek ubi untuk bulan ramadhan nanti. tak promote lagi tapi dah ada orang bertanya. so, kat sini aku nak sesiapa yang yang ingin tambah pendapatan sempena raya sekurangnya RM2000 untuk sebulan, boleh whatsapp aku.

kerepek ubi ni sangat senang nak jual sebab kenapa ianya makanan turun temurun, orang memang dah kenal, tak perlu nak explain bagai cuma tanya je, awak suka makan kerepek ubi? saya ada kerepek ubi yang memang terjamin marvelous, kalau makan sekali pasti nak lagi.

so, siapa nak boleh whatsapp aku sekarang ye. jual kerepek ubi tak perlu modal mahal tetapi tetap kena modal ye. yang penting kena usaha dan creative, insyaAllah sekejap je habis. berapa min modal dan kg aku akan update kemudian. satu lagi, aku juga akan guide cara menjual ye. jangan risauu

whatsapp 0139729066
whatsapp 0139729066
whatsapp 0139729066




Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …