Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2016

gosok-gosok dah cantik

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan yang terbaik. Ramadhan dah dekat kan, so sama-samalah kita jadikan Ramadhan tahun ni yang terbaik buat kita semua, insyaAllah.

Aku tak nak berceloteh panjang cuma nak bagitau yang



yang




yang


aku ada beli crystal diamond atau orang panggil iron on diamond patch. ni kalau korang tampal di baju raya atau baju yang nak pakai masa open house, kompem orang lain dok pakat jeling, silap-silap yang tengah makan sate boleh tercucuk lidi sate (exaggrate kemain).
aku tak ambik banyak corak, aku amik corak yang sizenya sederhana dan besar. senang korang nak tampal kat baju boleh, jubah boleh, shawl pun boleh.
ni antara corak-coraknya dan cirak-corak di bawah memang limited ye. bukan propaganda marketing semata ye.










HAAA...ORANG KATA GOSOK-GOSOK DAH CANTIK.
WHATSAPP TERUS YE

0139729066
0139729066





hotel-hotel di malaysia

Assalamualaikum semua,

dah macam trademark pulak aku ye, satu bulan satu entry....kahkah. takperlah, janji update kan. harini aku nak cerita pasal hotel. sepanjang aku kerja tempat baru ni since 2014. banyak kali jugakla aku outstation disebabkan kursus, event dll tapi mostly sebab kursus lah.

so, alang-alang aku dah pernah stay kat hotel tersebut, meh aku share kebaikan/keburukan hotel tersebut supaya boleh dijadikan panduan bagi korang kot-kotla korang terfikir nak book hotel tu. sapa tau kan, almaklumlah sharing is caring. aku bahagikan ikut negeri ye.

1) KL/SELANGOR

HOTEL EVERLY, PUTRAJAYA.

best hotel ni sebab 5 minit je jalan kaki ke Alamanda. rate RM200 per night. tak taulah itu dah memang govt rate atau tidak. malam tu aku dinner kat restoran dia je. macam biasalah agak mahal, lebih kurang RM30++ per meal tapi sebabkan hujan dan masa tu Hadif kecik lagi, aku malas nak keluar. tapi aku tak bernasib baik sebab masa aku pergi tu, pool tengah under renovation. food selection untuk …