Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

casio ooo casio

hello u olls,


mak x sabar nak tengok game sabtu ni, Malaysia mesti menang lawan Indonesia. minggu depan, mak ada appointment ngan doc, seram sejuk tau takut kena marah ngan doc *ntah apa-apa kan*.
bukan nak citer pasal bola, hari sabtu ni baru boleh citer panjang sebab kalau menang memang kompem boleh masuk final.


nak citer semalam ada orang beli untuk casio 9, sat gold satu silver. dah selamat pos dah, harap-harap esok sampai. kat sini, aku nak bgtau pasal jam, sebab aku sendiri x pernah beli jam kat internet. kalau orang dok jual jam kat internet, ada warranty ke?
sebab setahu aku warranty ni kalau kita beli kat kedai bolehlah kita refer balik, kalau beli kat internet nak refer kat mana. one more, warranty ni aku rasa untuk bateri je kot-kot la x sampai setahun beli, kong ke, bolehla mintak percuma kannn.
tapi bayangkanlah, kalau korang beli kat internet kompem aku xleh bagi warranty sbb nanti korang taulah aku punya supplier jam tu. betul x? lagipun kalau berkenaan bateri, kalau ko…

Piala AFF Suzuki : Malaysia vs Laos

Selamat malam u olls,


aku bet ramai tengok bola malam ni kannnn, x kirala jenis kaki bola ke x.  Tapi semua mesti x sabar nak tengok game antara malaysia ngan laos. 
dalam pada xpuas hati dengan HM, tapi dalam hati tetap nak HM menang kan malam ni sebab kita mestilah nak pertahankan kejuaraan dan jugak x nak malu sebab main kat tempat sendirik.
so, aku memang x sabar dan dalam masa yang sama berderbar, berpeluhlah sebab memang nak HM menang. dan akhirnya HM menang 4-1 dengan Laos.
tapi sayang sikit sebab kita bolos satu gol lagi dengan Laos menjadikan total bolos 4. dan satu lagi kemaaainnnnnn banyak peluang gol untuk safee sali tapi mungkin harini xder nasib, hanya satu saja bolos.  apa-pun well done Harimau Malaya (bezakan selepas Raja Gopal masukkan Shakir Shaari di bahagian midfield ganti dengan Amar) dan juga kemasukan Wan Zack dan Mahali.
Farizal bertuah malam ni sebab gantikan apek kerana kerja dia cukup mudah. sekali je pegang bola ketika masa pertama, dan masa kedua aku rasa …

berita tergempar : apek ooo apek

Assalamualaikum peminat bola semua,


hamboiii u olls, tajuk x nak kalahkan, xtaula aku ada mood atau x nak cerita tapi aku tau sesuatu pasal apek dan leuniey. kisah benar ye, sebab aku saksikan sendiri....kekeke. tapi sekarang macam malas pulak nak menaip, boleh.....hahaha
tapi serius aku x puas hati orang yang kutuk apek tapi kaitkan dengan dia punya personal macam game semalam. macam kutuk apek sebab apek nak kahwin dan x ada semangat kesukanan, kelakar kan. lepas tu kutuk apek macam famous sangat siap buat press conference masa umum nak kahwin, mmgla bukan satu dunia kenal apek tapi kalau sebut kat malaysia ni, aku rasa potong jari ah memang semua kenal apek.
sebab aku ada satu kawan yang langsung x minat bola atau sukan dan dia xpernah ambik tau pasal sukan atau negara which is xpernah baca paper atau tengok tv tapi dia boleh kenal apek *so kira apek ni mmg jadi sebutanla kan*
kalau nak kutuk artis/sport player disebabkan mutu permainan/persembahan, pleaselah jangan kaitkan dengan …

PIALA AFF SUZUKI 2012

hello everyone,


lama aku x update kan. bukannya xder benda nak share tapi malas punya pasal. nak taip malas, serba-serbi malas...hahaha. *apa kerja pun hubby aku buatkan, tq hubby*
so, korang tengok x game sulung malaysia lawan singapore tadi. saper yang tengok, mesti emo lebih sebab aku memang emo. eh, bukan aku sajalah satu rakyat malaysia. kita kalah teruk kot 3-0, which is a VERRY unexpected and disappointed result for me. aku x expect menang *melihatkan pada performance HM recently* tapi aku x nak/x suka/benci kalah dengan Singapore dan Indonesia.
kalau sekalipun kalah tapi biarlah kalah bermaruah like 1-0 ni, 3-0, hayooooo rasa nak pengsan. nak tau punca kalah game malam ni sebab Rajagopa punya pasal, pemilihan player yang memang bagi aku sangat teruk. semua dok kutuk apek, bagi aku performance apek mmg teruk malam ni tapi kita punya barisan tengah lagi teruk.
kata-kata terbaik, copypaste:

(Mungkin ramai pelik apabila admin hanya mengkritik jentera tengah berbanding pertahanan. Tetap…

cerita tentang preggy, jalan-jalan ngan family dan juga jam casio

selamat malam u olls,


lamanya x update kan. kesihatan aku makin lama makin teruk. sekarang batuk bertalu-talu especially malam, sampai x leh nak tidur. sampai sakit dada. kalau batuk gila-gila, lepas tu mesti rasa nak muntah. semalam muntah, habis keluar maggi (ok, ni pertama kali makan maggi masa preggy) sebab tiba-tiba rasa lapar. 
habis semangkuk maggi kari ayam, lepas muntah, satu mulut rasa pedas dan pahit gila. nasib baik ada jam butter dan strawberry. belum campur lagi loya setiap masa, langsung x selera makan. makan pun sebab x nak perut kosong. tapi muntah-muntah x derlah teruk sangat.
apa-apa aku syukur aku masih lagi boleh bekerja macam biasa, sangat bersyukur boleh lagi berjalan, makan dan buat kerja macam biasa. cuma buat semua benda dalam keadaan x selesa. sebab tu, kadang-kadang aku moody, semua kat opis pun perasan, nak buat macam mana. bukan sengaja moody tapi sebab tengah tahan sakit :(
ok, enough my preggy story. dalam x larat tu, last weekend, 3 hari berturut-turut…

anakku

Assalamualaikum semua,

kalau korang friend list aku kat fb, mesti korang dah tau kan, the good news


yee aku preggy 6 weeks 3 days to be exact. sebelum pergi jumpa doc semalam, aku dah agak aku period since aku punya period lewat 2 minggu which is impossible sebab aku punya period memang stabil dan tepat pada masa, kalau ada beza cuma 2, 3 hari je.
lepas kahwin, aku memang mark period aku dalam bb senang nak buat projek....kehkeh. hoii, aku berguru dengan orang-orang yang dah kahwin tau, die bgtau suruh mark period sebab nanti lepas period minggu pertama subur dan kena buat projek kalau nak dapat anak especially hari ke 12 dan 14.
so, disebabkan aku hanya menurut perintah, aku pun mulalah tanda untuk memudahkan kerja aku. so, last period aku bulan 9, so bila bulan 10 x datang aku dah syak aku preggy but being me aku malas nak kalut dan sibuk sangat. mak sangat cool ye.
so, semalam aku ada masa which is sebenarnya aku MC, aku pergilah klinik kat umah aku buat urine test dan scan terus. …

MOVIE TIME : skyfall

Assalamualaikume everyone, how's life? happy or not?


betulla orang kata, happiness is a choice, whatever your problem is, whatever happened to u, how big or complicated your problem but as long as u choose to be happy, i think at least u will be okay. so, i choose to  be happy eventhough i have sooo many problems (oh my english).
ok, sudah -sudah merepek, berbalik pada tajuk kita, harini kita dah tengok skyfall....hewhew, quite interesting and exciting. movie yang agak panjang, 2 jam setengah, penuh dengan aksi (as expected), perempuan keliling pinggang and once again as expected banyak adegan dipotong....ceitt
sebab harini ada masa, actually nak pos jam customer aku sambil beli sampul prabayar tapi sekaliiiii semua habis, dari saiz S kepada M, kotak, semua habis. so, terpaksalah aku hold dulu, dan pos esok. alang-alang dah sampai mid, apalagiiii movie lah jawabnya.
cerita dia macam ni, james bond ditugaskan untuk mencari satu disket yang mana di dalam tu ada semua senarai nama ej…

WORDLESS WEDNESDAY: WE NEED HOLIDAY. okay, actually, its me