Skip to main content

cerita tentang preggy, jalan-jalan ngan family dan juga jam casio

selamat malam u olls,


lamanya x update kan. kesihatan aku makin lama makin teruk. sekarang batuk bertalu-talu especially malam, sampai x leh nak tidur. sampai sakit dada. kalau batuk gila-gila, lepas tu mesti rasa nak muntah. semalam muntah, habis keluar maggi (ok, ni pertama kali makan maggi masa preggy) sebab tiba-tiba rasa lapar. 

habis semangkuk maggi kari ayam, lepas muntah, satu mulut rasa pedas dan pahit gila. nasib baik ada jam butter dan strawberry. belum campur lagi loya setiap masa, langsung x selera makan. makan pun sebab x nak perut kosong. tapi muntah-muntah x derlah teruk sangat.

apa-apa aku syukur aku masih lagi boleh bekerja macam biasa, sangat bersyukur boleh lagi berjalan, makan dan buat kerja macam biasa. cuma buat semua benda dalam keadaan x selesa. sebab tu, kadang-kadang aku moody, semua kat opis pun perasan, nak buat macam mana. bukan sengaja moody tapi sebab tengah tahan sakit :(

ok, enough my preggy story. dalam x larat tu, last weekend, 3 hari berturut-turut temankan mama dan abang aku jalan-jalan kl. tapi sebab mood nak ambik gambar kureng, x banyak gambar yang aku snap.

lagi satu, promosi jam masih lagi berjalan macam biasa sebab banyak permintaan. last week, 2 jam, this week pun 2 jam cuma aku x ambik gambar. dan semuanya ialah casio 1, memang hot item betul. so, kalau nak sila email aku yep 
jarumbenang3@gmail.com

casio 1 - hot item
kesukaan ramai 

teruja naik monorail

jakun first time di H&M

budak asyik nak dukung je

sempat lagi

us

pavi

nak shopping tapii tapii

my baby

adik aku yang dah bam bam

mama tok dan cucunya

teppanyanki pavi sangat x best, menyesal beli bak kata abang aku macam 'muntah kucing'

boo n baby

my family

sukanya diaaa

satu je pic hari last, mid



Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …