Skip to main content

cerita tentang preggy, jalan-jalan ngan family dan juga jam casio

selamat malam u olls,


lamanya x update kan. kesihatan aku makin lama makin teruk. sekarang batuk bertalu-talu especially malam, sampai x leh nak tidur. sampai sakit dada. kalau batuk gila-gila, lepas tu mesti rasa nak muntah. semalam muntah, habis keluar maggi (ok, ni pertama kali makan maggi masa preggy) sebab tiba-tiba rasa lapar. 

habis semangkuk maggi kari ayam, lepas muntah, satu mulut rasa pedas dan pahit gila. nasib baik ada jam butter dan strawberry. belum campur lagi loya setiap masa, langsung x selera makan. makan pun sebab x nak perut kosong. tapi muntah-muntah x derlah teruk sangat.

apa-apa aku syukur aku masih lagi boleh bekerja macam biasa, sangat bersyukur boleh lagi berjalan, makan dan buat kerja macam biasa. cuma buat semua benda dalam keadaan x selesa. sebab tu, kadang-kadang aku moody, semua kat opis pun perasan, nak buat macam mana. bukan sengaja moody tapi sebab tengah tahan sakit :(

ok, enough my preggy story. dalam x larat tu, last weekend, 3 hari berturut-turut temankan mama dan abang aku jalan-jalan kl. tapi sebab mood nak ambik gambar kureng, x banyak gambar yang aku snap.

lagi satu, promosi jam masih lagi berjalan macam biasa sebab banyak permintaan. last week, 2 jam, this week pun 2 jam cuma aku x ambik gambar. dan semuanya ialah casio 1, memang hot item betul. so, kalau nak sila email aku yep 
jarumbenang3@gmail.com

casio 1 - hot item
kesukaan ramai 

teruja naik monorail

jakun first time di H&M

budak asyik nak dukung je

sempat lagi

us

pavi

nak shopping tapii tapii

my baby

adik aku yang dah bam bam

mama tok dan cucunya

teppanyanki pavi sangat x best, menyesal beli bak kata abang aku macam 'muntah kucing'

boo n baby

my family

sukanya diaaa

satu je pic hari last, mid



Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…