Skip to main content

casio ooo casio

hello u olls,


mak x sabar nak tengok game sabtu ni, Malaysia mesti menang lawan Indonesia. minggu depan, mak ada appointment ngan doc, seram sejuk tau takut kena marah ngan doc *ntah apa-apa kan*.

bukan nak citer pasal bola, hari sabtu ni baru boleh citer panjang sebab kalau menang memang kompem boleh masuk final.

CASIO 9 GOLD

CASIO 9 SILVER

ada ramai order ngan aku nak belikan utk someone special, kalau korang nak cepat boleh je,
bayar pagi, sebelum pukul 2 akan dipos.

nak citer semalam ada orang beli untuk casio 9, sat gold satu silver. dah selamat pos dah, harap-harap esok sampai. kat sini, aku nak bgtau pasal jam, sebab aku sendiri x pernah beli jam kat internet. kalau orang dok jual jam kat internet, ada warranty ke?

sebab setahu aku warranty ni kalau kita beli kat kedai bolehlah kita refer balik, kalau beli kat internet nak refer kat mana. one more, warranty ni aku rasa untuk bateri je kot-kot la x sampai setahun beli, kong ke, bolehla mintak percuma kannn.

tapi bayangkanlah, kalau korang beli kat internet kompem aku xleh bagi warranty sbb nanti korang taulah aku punya supplier jam tu. betul x? lagipun kalau berkenaan bateri, kalau korang kat sini sekalipun (kl atau selangor) sanggup ke korang abiskan minyak semata-mata nak bateri free dari korang tukar dekat kedai jam terdekat.

sebab tu apabila orang mintak warranty, aku kompius tapi aku paham mungkin korang x nak ditipu takut aku  jual imitate punya. aku pernah tengok casio yang aku rasa imitate, aku rasa cuma ada design CASIO 1, CASIO 9 dan CASIO YUNA tu. 

tapi aku tau beza antara original ngan imitate, tengok kaler gold pun dah tau. kalau xpercaya, korang beli ori satu lepas tu comparekan. serius lain, so aku bgtau korang jangan risau AKU X JUAL IMITATE PUNYA, AKU JUAL ORIGINAL sebab aku memang jenis orang yang xpernah pakai imitate sebab bagi aku balik beli barang xder jenama daripada beli barang brand high end tapi imitate.

barang aku ni ready stock tapi bukan bermaksud stock dah ada kat umah, bukannn. korang bayar, then aku pegi ambik ngan supplier aku. aku explain ni bukan marah tapi sebab banyak kali aku ditanya soalan yang sama :)

BTW, PROMO STILL CONTINUE UNTIL END OF THIS YEAR. GRAB IT FAST SEBELUM AKU NAIKKAN HARGA


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.