Skip to main content

casio ooo casio

hello u olls,


mak x sabar nak tengok game sabtu ni, Malaysia mesti menang lawan Indonesia. minggu depan, mak ada appointment ngan doc, seram sejuk tau takut kena marah ngan doc *ntah apa-apa kan*.

bukan nak citer pasal bola, hari sabtu ni baru boleh citer panjang sebab kalau menang memang kompem boleh masuk final.

CASIO 9 GOLD

CASIO 9 SILVER

ada ramai order ngan aku nak belikan utk someone special, kalau korang nak cepat boleh je,
bayar pagi, sebelum pukul 2 akan dipos.

nak citer semalam ada orang beli untuk casio 9, sat gold satu silver. dah selamat pos dah, harap-harap esok sampai. kat sini, aku nak bgtau pasal jam, sebab aku sendiri x pernah beli jam kat internet. kalau orang dok jual jam kat internet, ada warranty ke?

sebab setahu aku warranty ni kalau kita beli kat kedai bolehlah kita refer balik, kalau beli kat internet nak refer kat mana. one more, warranty ni aku rasa untuk bateri je kot-kot la x sampai setahun beli, kong ke, bolehla mintak percuma kannn.

tapi bayangkanlah, kalau korang beli kat internet kompem aku xleh bagi warranty sbb nanti korang taulah aku punya supplier jam tu. betul x? lagipun kalau berkenaan bateri, kalau korang kat sini sekalipun (kl atau selangor) sanggup ke korang abiskan minyak semata-mata nak bateri free dari korang tukar dekat kedai jam terdekat.

sebab tu apabila orang mintak warranty, aku kompius tapi aku paham mungkin korang x nak ditipu takut aku  jual imitate punya. aku pernah tengok casio yang aku rasa imitate, aku rasa cuma ada design CASIO 1, CASIO 9 dan CASIO YUNA tu. 

tapi aku tau beza antara original ngan imitate, tengok kaler gold pun dah tau. kalau xpercaya, korang beli ori satu lepas tu comparekan. serius lain, so aku bgtau korang jangan risau AKU X JUAL IMITATE PUNYA, AKU JUAL ORIGINAL sebab aku memang jenis orang yang xpernah pakai imitate sebab bagi aku balik beli barang xder jenama daripada beli barang brand high end tapi imitate.

barang aku ni ready stock tapi bukan bermaksud stock dah ada kat umah, bukannn. korang bayar, then aku pegi ambik ngan supplier aku. aku explain ni bukan marah tapi sebab banyak kali aku ditanya soalan yang sama :)

BTW, PROMO STILL CONTINUE UNTIL END OF THIS YEAR. GRAB IT FAST SEBELUM AKU NAIKKAN HARGA


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …