Skip to main content

anakku

Assalamualaikum semua,

kalau korang friend list aku kat fb, mesti korang dah tau kan, the good news


yee aku preggy 6 weeks 3 days to be exact. sebelum pergi jumpa doc semalam, aku dah agak aku period since aku punya period lewat 2 minggu which is impossible sebab aku punya period memang stabil dan tepat pada masa, kalau ada beza cuma 2, 3 hari je.

lepas kahwin, aku memang mark period aku dalam bb senang nak buat projek....kehkeh. hoii, aku berguru dengan orang-orang yang dah kahwin tau, die bgtau suruh mark period sebab nanti lepas period minggu pertama subur dan kena buat projek kalau nak dapat anak especially hari ke 12 dan 14.

so, disebabkan aku hanya menurut perintah, aku pun mulalah tanda untuk memudahkan kerja aku. so, last period aku bulan 9, so bila bulan 10 x datang aku dah syak aku preggy but being me aku malas nak kalut dan sibuk sangat. mak sangat cool ye.

so, semalam aku ada masa which is sebenarnya aku MC, aku pergilah klinik kat umah aku buat urine test dan scan terus. ohoiii, terujanya dapat buat scan (yelah, sebelum ni aku tengok kat tv je) and rite now it happen to me. its really amazing, touching and unbelieveable. tapi masa doc cakap, aku macam xder perasaan....haha (-___-) *walau nok nitik air mata sero*

tapi pengorbanan seorang ibu bukan bermula masa nak beranak tapi di awal kehamilan lagi, sekarang, aku dah start loya, perut sangat2 x selesa, makan x selera tapi sebab lapar kena makan jugak sebab nanti perut pedih. kadang-kadang rasa lemah sangat tapi aku kena kuat sebab aku kerja n kerja macam aku adalah busy 24 hours.

aku x nak menyusahkan colleague aku tapi aku harap aku dapat bertahan dan dapat kuatkan diri. aku jugak berharap loya-loya ni cuma sekejap saja. aku nak bekerja macam normal, cari duit lebih untuk anakku nanti.

anakku, bonda akan kuat demi mu :)

first scanning

btw, my hubby happy tapi happy yang bukan melompat-lompat tu cuma senyum je



Comments

cik mah said…
Tahniah2...seronoknyer.....nk amik juga lah petua ni untuk masa depan..hehhehe...
sara (: said…
Best nyew, dapat baby.. congrat :)
Shida Idris said…
cik mah - tq yg, hahaha. petua yg mana tu?

sara - tq dear

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.