Wednesday, November 7, 2012

anakku

Assalamualaikum semua,

kalau korang friend list aku kat fb, mesti korang dah tau kan, the good news


yee aku preggy 6 weeks 3 days to be exact. sebelum pergi jumpa doc semalam, aku dah agak aku period since aku punya period lewat 2 minggu which is impossible sebab aku punya period memang stabil dan tepat pada masa, kalau ada beza cuma 2, 3 hari je.

lepas kahwin, aku memang mark period aku dalam bb senang nak buat projek....kehkeh. hoii, aku berguru dengan orang-orang yang dah kahwin tau, die bgtau suruh mark period sebab nanti lepas period minggu pertama subur dan kena buat projek kalau nak dapat anak especially hari ke 12 dan 14.

so, disebabkan aku hanya menurut perintah, aku pun mulalah tanda untuk memudahkan kerja aku. so, last period aku bulan 9, so bila bulan 10 x datang aku dah syak aku preggy but being me aku malas nak kalut dan sibuk sangat. mak sangat cool ye.

so, semalam aku ada masa which is sebenarnya aku MC, aku pergilah klinik kat umah aku buat urine test dan scan terus. ohoiii, terujanya dapat buat scan (yelah, sebelum ni aku tengok kat tv je) and rite now it happen to me. its really amazing, touching and unbelieveable. tapi masa doc cakap, aku macam xder perasaan....haha (-___-) *walau nok nitik air mata sero*

tapi pengorbanan seorang ibu bukan bermula masa nak beranak tapi di awal kehamilan lagi, sekarang, aku dah start loya, perut sangat2 x selesa, makan x selera tapi sebab lapar kena makan jugak sebab nanti perut pedih. kadang-kadang rasa lemah sangat tapi aku kena kuat sebab aku kerja n kerja macam aku adalah busy 24 hours.

aku x nak menyusahkan colleague aku tapi aku harap aku dapat bertahan dan dapat kuatkan diri. aku jugak berharap loya-loya ni cuma sekejap saja. aku nak bekerja macam normal, cari duit lebih untuk anakku nanti.

anakku, bonda akan kuat demi mu :)

first scanning

btw, my hubby happy tapi happy yang bukan melompat-lompat tu cuma senyum je



3 comments:

cik mah said...

Tahniah2...seronoknyer.....nk amik juga lah petua ni untuk masa depan..hehhehe...

sara (: said...

Best nyew, dapat baby.. congrat :)

Shida Idris said...

cik mah - tq yg, hahaha. petua yg mana tu?

sara - tq dear