Skip to main content

anakku

Assalamualaikum semua,

kalau korang friend list aku kat fb, mesti korang dah tau kan, the good news


yee aku preggy 6 weeks 3 days to be exact. sebelum pergi jumpa doc semalam, aku dah agak aku period since aku punya period lewat 2 minggu which is impossible sebab aku punya period memang stabil dan tepat pada masa, kalau ada beza cuma 2, 3 hari je.

lepas kahwin, aku memang mark period aku dalam bb senang nak buat projek....kehkeh. hoii, aku berguru dengan orang-orang yang dah kahwin tau, die bgtau suruh mark period sebab nanti lepas period minggu pertama subur dan kena buat projek kalau nak dapat anak especially hari ke 12 dan 14.

so, disebabkan aku hanya menurut perintah, aku pun mulalah tanda untuk memudahkan kerja aku. so, last period aku bulan 9, so bila bulan 10 x datang aku dah syak aku preggy but being me aku malas nak kalut dan sibuk sangat. mak sangat cool ye.

so, semalam aku ada masa which is sebenarnya aku MC, aku pergilah klinik kat umah aku buat urine test dan scan terus. ohoiii, terujanya dapat buat scan (yelah, sebelum ni aku tengok kat tv je) and rite now it happen to me. its really amazing, touching and unbelieveable. tapi masa doc cakap, aku macam xder perasaan....haha (-___-) *walau nok nitik air mata sero*

tapi pengorbanan seorang ibu bukan bermula masa nak beranak tapi di awal kehamilan lagi, sekarang, aku dah start loya, perut sangat2 x selesa, makan x selera tapi sebab lapar kena makan jugak sebab nanti perut pedih. kadang-kadang rasa lemah sangat tapi aku kena kuat sebab aku kerja n kerja macam aku adalah busy 24 hours.

aku x nak menyusahkan colleague aku tapi aku harap aku dapat bertahan dan dapat kuatkan diri. aku jugak berharap loya-loya ni cuma sekejap saja. aku nak bekerja macam normal, cari duit lebih untuk anakku nanti.

anakku, bonda akan kuat demi mu :)

first scanning

btw, my hubby happy tapi happy yang bukan melompat-lompat tu cuma senyum je



Comments

cik mah said…
Tahniah2...seronoknyer.....nk amik juga lah petua ni untuk masa depan..hehhehe...
sara (: said…
Best nyew, dapat baby.. congrat :)
Shida Idris said…
cik mah - tq yg, hahaha. petua yg mana tu?

sara - tq dear

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …