Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

MOVIE TIME : battleship and the avengers

hello u olss

omg, i got soo much to do for my wedding and so much task no completed but still im cool (-___-) walhal dah kena bebel dengan big boss (abah) pagi tadi. rite now, im freaking out....arghhhh
so, to let it cool sambil jalan-jalan abiskan duit yang makin sikit nieh or should i say langsung x ada nieh. okeh, harini aku berjaya tengok cerita the avengers, yahooo. mana leh tahan semua dok pumpang sana sini cakap cerita ni memang best, rasa macam loser pulak kalau x tengok lagi....haha (yes, im exeggerate).
tapi mula-mula aku nak cerita pasal battleship dulu. banyak betul cerita best tahun ni. 1) battleship (dari pengarah transformer)


so korang boleh agak la basically cerita ni macam mana. of coursela pasal alienkan. aku pulak peminat kipas susah nak mati transformer so memang x akan lepaskan peluang tengok cerita ni.
cerita ni memang penuh dengan aksi yang super best. teknik CGI yang digunakan memang power sebab segala robot, kapal, senjata yang digunakan memang terbaik ah.aku …

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.






WEDDING STORIES 12: bebelan b2b

assalamualaikum n hello

setiap kali bukak blog aku mesti akan tertengok daisy path sebelah kanan blog. mesti aku rasa menyampah yelah, kenapa setiap hari rasa makin cepat. sekarang x sampai sebulan pun. rasa nak bunuh diri je *exeggerate je*
banyak benda berlaku. nak cerita semua memang x larat dan ada yang too personal. so kita citer yang lite-lite sajalah.
pelamin satunya, pasal pelamin. aku ambik 2 pelamin, mini pelamin dan pelamin. mini atas rumah, pelamin bawah (aku plan nak buat kat porch) but tiba-tiba abah aku x bagi buat pelamin bawah, jadi dua-dua kena buat atas. aku memang sakit kepala since atas rumah bukannya besar sangat tapi abah insist, so malas nak gaduh jadi dua-dua pelamin buat kat ats.
aku bukannya apa, kalau buat kat bawah, senang op nak shoot ambik gambar, angle yang bagus, nak shoot jauh pun xder masalah. kalau atas rumah, the place will be limited, so i have to find other alternative.
baju mula-mula aku beli kain lycra untuk majlis bertandang, sekali tailor kata …

WEDDING STORIES 11: lace, flower, pearl, beads n yadda yadda

hi uolls semua, happy weekend. buat apa weekend nieh? tidur, kerja, makan atau jalan-jalan. nak buat apa pun kena pakai duit kan so, selagi ada duit buatlah apa yang korang suka.
btw, dah tengok cerita battleship belum. i olls dah tengok, go and watch, its worth it :)
okeh, nak smbung cerita pasal kahwin. selagi aku x kahwin, korang bacalah aku merepek pasal kahwin. kalau korang rasa muak, nak muntah, sila tekan butang pangkah je. biasalah b2b especially perempuan ni memang suka kepoh-kepoh. semua nak cerita kan.
okeh, untuk baju akad aku memang langsung x ada beads ke apa ke sebab dah heavy lace kan. veil pun lace sama dengan baju sebab aku buat veil panjang sampai ke kaki. feeling princess katanya.
manakala untuk baju bersanding,aku buat sama jugak iaitu baju kurung moden. cuma kain tingkat-tingkat. feeling retis katanya. cumanya baju tu akan plain. so untuk baju aku nak tambah bunga-bunga besar dan untuk kain di sekeliling aku nak tambah manik. pengsan la mama aku nanti nak buat
d…

WEDDING STORIES 10 : pesanan untuk b2b

selamat malam semua atau sebetulnya selamat pagi semua.

dalam membuat persiapan perkahwinan ni, perkara paling aku takutkan bukannya hari perkahwinan (walau aku memang nak buat yang terbaik, yelah sekali seumur hidup katanya) ialah sebenarnya bagaimana menjadi isteri yang terbaik pada kaca mata islam. 
aku tau semua para b2b nak jadi isteri yang terbaik untuk suami kan, aku pun sama. kalau boleh, apa yang aku lakukan untuk suami adalah kerana ALLAH (tapi aku tau memang sukar kan) kerana kalau kita lakukan sesuatu kerana ALLAH, perkahwinan kita akan lebih berkat.
aku nak jadi isteri yang melayan suami bukan kerana disuruh tapi kerana ALLAH kerana masa kursus kahwin hari tu ustaz ada bagitau memang bukan tugas sorang isteri untuk memasak, mengemas, membasuh pakaian dan bla bla
suami x boleh marah kalau dia balik rumah, tiada makanan untuk dimakan kerana bukan tugas kita TAPI kita wajib memasak sekiranya disuruh oleh suami. 
aku pun x nak pung pang cakap macamlah hebat sebab orang kata a…

WEDDING STORIES 9: kursus kahwin

selamat malam perempuan kesayangan semua

aku rasa kebanyakan yang baca blog aku mesti perempuan kan. ke ada lelaki? hi lelaki semua.....wahhh giteww, konon-konon bajet ramai baca..hikhik
aku dah ceritakan tentang kursus kahwin sebelum ni. so basically kursus kahwin ni dia cerita tentang kahwin lah kan.contohnya
1) perkahwinan dalam Islam/akidah
2) hubungan dalam keluarga/pengurusan konflik suami-isteri
3) pengurusan kesihatan/stress
4) ibadat/akhlak
5) prosedur perkahwinan/talak
6) komunikasi suami isteri/pengurusan keluarga

inilah topik yang dibincangkan selama dua hari tu. banyak tips yang aku perolehi dari penceramah atau kita panggil ustaz jelah. aku memang enjoyed dengar talk walau ada yang agak membosankan.  maklumat-maklumat yang aku dapat dari 2 hari kursus
1) kenapa benda wajib kena niat ialah untuk membezakan ibadah dan adat 2) setiap kali bersuci kena gunakan air baru (x boleh gunakan air yang sedia ada). sebagai contoh air yang ditinggalkan di dalam baldi 3) abang kandung …

WEDDING STRORIES 8: card, door gift and bla bla

hi u olls

mak baru balik dari kampung harini. sampai saja kl, terus ambik kereta, pecut ke jalan pudu nak buat kad. gigih kan mak, alang-alang adik dah survey dulu so dia kata kedai tu ok, mak ok saja terus proceed (tiba-tiba jadi nonok kan...haha)
ok, aku buat kad ni kat jalan pudu. aku rasa kebanyakan pengantin memang buat kad kat situ. banyak kedai tau, tinggal ko pilih je dan tinggal rajin ke tak ko nak survey satu-satu. kalau aku memang x ah. aku pegi kedai ni pun sebab adik aku dah survey.
kad kalau boleh memang nak yang murah sebab kenapa, kad orang lepas baca, terus buang kan. so, kitaorang punya bajet 50sen ke bawah, dan lepas cari punya cari, dapatlah yang 50 sen. buat agak banyak jugak 1200 keping since family belah aku dan belah bakal suami aku. suami adik dia buat asing. ( manakala door gift kitaorang sepakat nak pilih kotak, sebab ingat nak letak kerepek ke apa ke, benda dalam tu pun masih lagi confuse tapi yang pasti makanan sebab aku memang x suka jenis yang bagi perhi…