Skip to main content

WEDDING STORIES 11: lace, flower, pearl, beads n yadda yadda

hi uolls semua, happy weekend. buat apa weekend nieh? tidur, kerja, makan atau jalan-jalan. nak buat apa pun kena pakai duit kan so, selagi ada duit buatlah apa yang korang suka.

btw, dah tengok cerita battleship belum. i olls dah tengok, go and watch, its worth it :)

okeh, nak smbung cerita pasal kahwin. selagi aku x kahwin, korang bacalah aku merepek pasal kahwin. kalau korang rasa muak, nak muntah, sila tekan butang pangkah je. biasalah b2b especially perempuan ni memang suka kepoh-kepoh. semua nak cerita kan.

okeh, untuk baju akad aku memang langsung x ada beads ke apa ke sebab dah heavy lace kan. veil pun lace sama dengan baju sebab aku buat veil panjang sampai ke kaki. feeling princess katanya.

manakala untuk baju bersanding,aku buat sama jugak iaitu baju kurung moden. cuma kain tingkat-tingkat. feeling retis katanya. cumanya baju tu akan plain. so untuk baju aku nak tambah bunga-bunga besar dan untuk kain di sekeliling aku nak tambah manik. pengsan la mama aku nanti nak buat

dan last sekali untuk baju bertandang, aku buat baju design ala-ala peplum. mula-mula ingat nak buat design mermaid tapi takut macam over sangat since bertandang majlis aku kecil-kecilan sajooo. cumanya aku nak tambah lace n pearl kat baju dan jugak tudung. ni pun mama aku yang jahit.

bertuah punya anak kan, suruh mama jahit kan since bajet x cukup nak anta tailor kompem caj mahal sooo anta kat mama sendiri...haha

cantik kan bunga itteww

saya suka pearl itteww

ni pun saya suka

lace and pearl, sangat omeyy
sebab aku punya upah jahit dah mahal jadinya aku pun malas nak buat-buat sarat dengan manik. tapi x naklah kosong je kan, tambah la sikit sebanyak. sebab memang ianya memang mencantikkan baju kan especially kalau baju kosong je dan x der corak. lagi meletop


Comments

Amy said…
nak cari lace kt lengan mcm last pic tu jugaaaaakkk!!! huaaaa..
shidaidris said…
awk nak cari lace tu ke? adala lat jakel atau gulatis. kata nak beli code lace
Zila Zainal said…
oh patch lace memang sangat cantik! tambah pulak ada pearls! memang sweet sangat2.. the best jahit atas kain kaler pastel kan.. so suci murni kikikiki

Zila,
http://eatclimbrun.blogspot.com/
shidaidris said…
yess, memang buat pun macam gambar last untuk baju bertandang...hehe

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …