Sunday, April 15, 2012

WEDDING STORIES 11: lace, flower, pearl, beads n yadda yadda

hi uolls semua, happy weekend. buat apa weekend nieh? tidur, kerja, makan atau jalan-jalan. nak buat apa pun kena pakai duit kan so, selagi ada duit buatlah apa yang korang suka.

btw, dah tengok cerita battleship belum. i olls dah tengok, go and watch, its worth it :)

okeh, nak smbung cerita pasal kahwin. selagi aku x kahwin, korang bacalah aku merepek pasal kahwin. kalau korang rasa muak, nak muntah, sila tekan butang pangkah je. biasalah b2b especially perempuan ni memang suka kepoh-kepoh. semua nak cerita kan.

okeh, untuk baju akad aku memang langsung x ada beads ke apa ke sebab dah heavy lace kan. veil pun lace sama dengan baju sebab aku buat veil panjang sampai ke kaki. feeling princess katanya.

manakala untuk baju bersanding,aku buat sama jugak iaitu baju kurung moden. cuma kain tingkat-tingkat. feeling retis katanya. cumanya baju tu akan plain. so untuk baju aku nak tambah bunga-bunga besar dan untuk kain di sekeliling aku nak tambah manik. pengsan la mama aku nanti nak buat

dan last sekali untuk baju bertandang, aku buat baju design ala-ala peplum. mula-mula ingat nak buat design mermaid tapi takut macam over sangat since bertandang majlis aku kecil-kecilan sajooo. cumanya aku nak tambah lace n pearl kat baju dan jugak tudung. ni pun mama aku yang jahit.

bertuah punya anak kan, suruh mama jahit kan since bajet x cukup nak anta tailor kompem caj mahal sooo anta kat mama sendiri...haha

cantik kan bunga itteww

saya suka pearl itteww

ni pun saya suka

lace and pearl, sangat omeyy
sebab aku punya upah jahit dah mahal jadinya aku pun malas nak buat-buat sarat dengan manik. tapi x naklah kosong je kan, tambah la sikit sebanyak. sebab memang ianya memang mencantikkan baju kan especially kalau baju kosong je dan x der corak. lagi meletop


4 comments:

Amy said...

nak cari lace kt lengan mcm last pic tu jugaaaaakkk!!! huaaaa..

shidaidris said...

awk nak cari lace tu ke? adala lat jakel atau gulatis. kata nak beli code lace

Zila Zainal said...

oh patch lace memang sangat cantik! tambah pulak ada pearls! memang sweet sangat2.. the best jahit atas kain kaler pastel kan.. so suci murni kikikiki

Zila,
http://eatclimbrun.blogspot.com/

shidaidris said...

yess, memang buat pun macam gambar last untuk baju bertandang...hehe