Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

MOVIE TIME: transformer (dark of the moon)

salam ibu ibu dan bapak bapak sekalian.....
saper dah tengok transfomer, angkat tangan? dengan bangganya aku angkat kedua belah tangan dan kaki....haha. yess, aku adalah peminat kipas susah nak mati transformer . aku minat hero dia shia le bouf dannnnnn mestilah optimus prime yang suara macho nak mati.

shia le bouf if not him as a hero, i may not sooo excited
aku suka die ni tapi x tau nama
aku x taula orang lain tapi since aku tau transformer akan ditayangkan june ni, aku dah macam orang gila x sabar nak tunggu dia punya tayangan. setiap kali tengok movie lain dan dia tunjuk preview transformer, mesti aku rasa geram sebab lambat lagi tayangan.
semua orang kata aku gila tapi heh, korang x tau robot-robot tu dah buat aku jatuh cinta masa transformer 1. serius, aku takjubn dan kagum ngan cerita transfomer, heh.....canggih siot. dalam cerita dia ada adegan bumblebee hampir nak mati kena bunuh ngan decepticons, shia (sam) menagis, aku pun ikut sama menangis....hehe.
optimus prime yang macho
bumle…

WORDLESS WEDNESDAY: my business

NEW UPDATE: sile sile jamu mata kat blog saya satu lagi

inner cotton corak
inner cotton keras
shawl cotton india
pashmina pure
syria lycra

gosip artis: jimmy shanley dah jadi ayah

assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaa,
eh kenal x jimmy shanley, ala xkan x kenal kot, bekas pengacara trek selebriti dan akademi fantasia. ala, x kenal lagi yang comel dan putih gebu. hhaaa, x kenal lagi, okla yang kahwin ngan anak jutawan kosmetik terkenal Natasya tapi perkahwinan sekejap je sebab wife lari tinggalkan dia tu......ooo baru kenal, korang ni pun (-___-)
ni masa bertunang, meriah macam dah nak kahwin
aku ni xderla minat sangat budak jimmy ni tapi selalu jugak imagine kalau dapat hubby macam dia atau bf macam dia macam best jugak sebab comel....haha. perasan abis kann. tapi tapi aku terminat ngan dia lepas dia kahwin dan ditinggalkan wife. sapala aku nak judge orang kan tapi kalau berfikir secara logik, kes jimmy ni memang macam x masuk akal.
rasa macam buat apala diorang susah-susah bertunang, kahwin dan perkahwinan pulak yang sangat grand gila. mana x grand jimmy orang kedua yang kahwin kat klcc selepas Dato' Ct. kan bagus orang kaya macam diorang bagi duit kat orang maca…

perempuan memang sensitif, bukan

selamat malam perempuan, wanita, gadis, betina dan lelaki, jantan (eh asal lelaki x banyak panggilan)
kaum perempuan ni memang kaum yang lemah kan. kadang-kadang cakap berdegar-degar nak taraf sama ngan lelaki, nak duduk sama rendah dan berdiri sama tinggi padahal memang kompem-kompem la pendek dari lelaki kan (aku la tu) tapi tapi kan

perangai sensitifnya punyalah mendalam dan hebat. silap sikit nak menangis, x kena sikit nak menangis, marah sikit nak menangis, walhal abis daya tahan. tu belum campur tengok cerita hindustan pun menangis, baca novel sedih pun menangis, gembira pun menangis...xke haru....haha
korang bagitau aku benda apa yang buat korang rasa nak menangis, yang orang lain tak terpk pun nak nangis:
tapi janganlah bagitau korang teringat pengorbanan ibu bapa korang, korang pegi hopital tengok budak kecil menderita sakit, korang tengok cerita sedih - sebab semua tu aku pun nangis....hehe


1) aku kan akan rasa nak nangis kalau dengar kompang - sebab rasa teruja, kan kompang untu…

sila share benda paling latest kamu beli?

aku punya mng pants harga 89 dari 159 korang sila pergi ke butik mng bergampiran, its saleeeeeeee noww

WORDLESS WEDNESDAY: i heart movie

all pics taken when im on my way to watch movie i loooveee wednesday, jimat :)

jalan-jalan yang riang

18 of us. teruja nak main
gambar wajib...haha
energy zero dah masa ni sebab dah seharian main
pink abis awak ni....haha kabus yang sangat hebat

selamat sejahtera perempuan dan lelaki hebat, anda mesti hebatkan sebab hanya orang hebat baca blog aku....haha...ok..ok kidding k
sapa di sini suka jalan-jalan dan habiskan duit, x kirala malaysia ke luar negara ke. aku rasa hanya orang yang x upaya dan x ada duit saja yang x suka jalan-jalan kan. gila x suka jalan lebih-lebih lagi kalau dapat pegi negara orang.
bagi aku pula x kisahla malaysia ke luar malaysia asalkan tempat tu kita x pernah pegi mesti dia jadi best sebab itu adalah pengalaman pertama kita. betul x? kalau orang campak kamu ke tempat yang dikira paling hampeh dan x menarik, tapi sekiranya itu ialah pengalaman pertama korang jejakkan kaki ke tempat tu, for sure korang tetap rasa happy dan excited.
lebih-lebih lagi kalau dapat jalan ramai-ramai like ngan keluarga atau kawan-kawan like i did recently. kitaorang 18orang pegi ke genting…

mari mencarut......uupss

salam semua readers, sihat x? aku sendiri pun rasa seram sejuk seram sejuk tapi kuatkan diri jugak....
actually, aku baru balik dari bercuti so agak malas dan agak tidak sihat di situ....ahaha. alasan padahal pegi genting je. baru-baru ni aku ada terbaca 1 blog yang suka mencarut, mencarut memang tidak boleh tapi ...tapi
blog tu memang xderla bagus sangat tapi cuba baca apa yang dia nak sampaikan, maksud aku jangan pedulikkan dia punya words. mesti korang paham, memang pedih dan menusuk hati. blog tu memang femes, 1 entry saja isu tudung, dia punya komen sampai 745 komen (tupun dia tutup pasa 666 komen sebab terlampau banyak)
gle tu komen begitu banyak, tu pun sebab dia tutup, kalau aku mencarut pun kompem x sebanyak tu yang komen...haha. cara senang nak up orang kata tapi kalau tengok semua entry dia, memang semua mencarut dan dia perempuan tidak bertudung sebenarnya (dia pakai tudung pergi keje saja). tu yang ramai butthurt
banyak jugak blog yang aku suka baca mencarut antaranya aidid m…

WORDLESS WEDNESDAY : miserable

my feeling today

pengakuan berani mati aku

salam ladies n gentleman......

aku tau aku dah tua, baru 2 hari lepas harijadi aku 13jun. bertambah lagi satu angka dalam umur aku yang dah tua tapi hati mau muda selalu ya....hahaha
perempuan ni sensitif tau, sangat sensitif sebenarnya. perempuan sensitif pasal umur, kahwin, anak dara tua, anak, dan husband. so aku bagi contoh aku yang boleh dikategorikan sebagai dah lanjut usia tapi masih belum berkahwin, so apabila korang bagi soalan-soalan macam ni
"bile nak kahwin?"
"bila boleh makan nasi minyak"
"ko patut dah kahwin sebab dah tua, nak tunggu umur berapa"
macam-macamlah ayat penyata, soalan yang menyakitkan dan kata-kata yang kadang-kadang macam bergurau tapi menyakitkan hati. tepat, padu dan jitu. aku hanya mampu tergelak, tersenyum dan kadang-kadang aku balas dengan kata-kata yang bersahaja like "belum jodoh, x ada duit n bla bla
tapi apa sebenarnya yang berlaku hanya aku yang tau. aku nak sangat kahwin, serious x tipu dulu aku xderla fikir sangat pa…

terengganu juara Piala FA, kelantan tetap juara di hatiku

yeee, tajuk memang x leh blah. sangat kecewa sebab memang mengharapkan kelantan menang since kelantan belum pernah menang untuk Piala FA sebelum ni. sekurang-kurangnya terengganu pernah menang tahun 2000, jadi ini adalah kemenangan kedua bagi terengganu.
apa yang amat mengecewakan sebab kelantan mudah sangat berasa yakin padahal hanya diberi 4 minit masa tambahan dan gol yang menyerikan kelantan dan terengganu pada minit ke 93 (x sampai seminit lagi wisel bakal ditiupkan) dan membuatkan tambahan 30minit masa tambahan yang menyaksikan kelantan kalah....demmm
adatla dalam game ada kalah dan menang kan tapi biasalah kita sukar nak kikis perasaan kecewa tu tapi harap kelantan akan menjuarai liga super yang hanya berbaki 2 game saja lagi. aminnn

perasaanku bercampur-baur

cuak, resah, gelisah, takut, bimbang, teruja, gembira, sedih, emo.....dan macam-macam lagilah sempena menanti perlawanan malam ni antara kelantan dan terengganu untuk merebut gelaran juara Piala FA..... (kalah orang nak amik exam SPM...haha)
aku nak kelantan menang, kelate jogho, kelate mene, kelate hebat, kelate bolehhhh.....
to red warrior team walau anda x membaca blog aku, aku tetap nak ucapkan selamat berjaya, semoga bermain dengan baik, jangan gelojoh atau runsing sangat, bermain dengan yakin dan jaringkan gol banyak-banyak. maaf x dapat menonton perlawanan anda di stadium bukit jalil malam ini....
merah dan putih untuk rd warrior

dari peminat kipas susah nak mati red warrior team

bangsa asing vs melayu

tapi paling top dan hot ialah jejaka lombok sampai lari tinggalkan keluarga ye
korean pop yang tengah gila melanda remaja melayu
aku suke lakonan denzel bangga ye dapat couple ngan mat sallleh

hi perempuan cantik, x cantik, yang rasakan dirinya cantik dan juga yang rasa dirinya x cantik...eh lelaki pun ada
tadikan aku berpeluang tengok cerita kat tv2, sambil-sambil layan fb. mula-mula macamx menarik tapi yelah tv3 cerita ghost rider (boringgg). then, cerita pasal si raja farah yang nak sangat bersuamikan lelaki bangsa asing, mat salleh, negro, x kisahla asalkan bangsa asing....pergghhh
so, aku pun teringat la yang aku selalu terjumpa couple (mat salleh n malay) kat luar. tapi kebanyakan mat salleh yang aku jumpa kat kl ni memang jenis x ada selera langsung nak tengok, melainkan sesetengah yang memang nampak kaya dan bergaya tapi sangat jarangla
selalunya yang kaya, hensem dan bergaya already taken sebab selalunya mesti aku terserempak ngan dia punya wife n so on. tapi bagi akula, ni pendapat …

WORDLESS WEDNESDAY : my first niece

cant wait

lif saya comel, baik dan rajin

salam and hi everyone in malaysia n maybe outside malaysia
sapa antara korang duduk rumah tinggi, ala rumah flat ke, apartment ke, kondo ke atau apa-apalah asalkan rumah tu kena naik ngan lif. kalau sapa-sapa yang duduk kl mesti kebanyakan duduk rumah tinggi kan...kannn.....kannnn....
tempat tekan pun rosak kat certain level
meh aku cerita pasal aku. rumah aku dulu memang aku x heran pun pasal lif ni, lif tu apa ye (punyala berlagak sebab x pernah guna lif). sebab kenapa ye sebab aku dulu dok rumah tinggi jugak tapi tingkat 2 je n rumah paling hujung so memang xder maknanya nak guna lif bagai ni, malah kalau ada barang pun aku prefer tangga jugak melainkan barang tu memang berat tahap gaban like time nak pindah rumah dan keluar dari rumah
tapi aku x suka rumah aku yang lama sebab share ngan ramai orang dan bilik pun share (serious aku pun x paham macam mana aku boleh stay lama kat rumah lama sebab yelah sangat x selesa) tapi sebab aku xada kawan n duit (x mampu nak sewa satu rumah) aku ta…

bola, kelantan, terengganu dan menang

kelantan

terengganu
sapa orang kelantan, angkat tangan? sapa minat bola, angkat tangan? ok, aku dah angkat kedua belah tangan sebab aku orang kelantan dan minat bola.... anda?
ok, aku ni xderla minat sangat bola, aku layan local jelah. kalau korang citer pasal luar negara, aku sekadar dengar jelah, tapi nak amibil tau....malas n bolayan...kahkah
korang tau x sekarang ada dua perlawanan penting iaitu PIALA FA dan LIGA SUPER. ok, meh aku ceritakan untuk korang yang berminat nak tau pasal bola dan menyokong pasukan kelantan macam aku....hahaha
Piala FA 11/6/2011 - di stadium bukit jalil perlawanan kelantan lawan terengganu.....so aku sangat berharap kelantan menang. oo yeahhhh
Liga Super hampir ke penghujungnya. hanya ada 2 game je lagi. kelantan sekarang juara (50 mata), tangga kedua selangor (48 mata) dan ketiga ialah terengganu (47 mata). harap kelantan menang 2 lagi game dan terus juaraaaaaaa..... p/s: paling best arini kelantan menang dengan terengganu 3-0....yahoooooooo

nasi tambah: semoga ke…

part 1: the "weirdo guy"

salam dan hi to all of u, wish u have wonderful weekend k,
so i like to share some conversation between me n my friend. one of his friend have weird attitude.the reasons why i want to share due to one of my bloglist that i like to read everyday is stripped, she like to write about her conversation between her n her sister. i love her sis so much, so funny, crazy and unpredictable.
so, this guy have very super pelik attitude. u can see it after u read the conversation...haha
................................................................................................................................ perbualan ni telah lama
perbualan berlangsung di depan tv semasa melihat ulangan akedemi fantasia 3 (ala, yang mawi menang tu), seorang peserta baru nak memulakan nyanyian (lupa siapa, kan dah bgtau perbualan ni dah lama).
lagu belum berkumandang, cuma ada rentak dia saja,
weird guy : best lagu ni, lagu stacy my friend: mana ada lagu stacy, bukanla weird guy: betulla lagu stacy, nanti dengar dia…

budaya memberi nasihat di internet

selamat malam semua follower, silent reader, atau yang tiba-tiba terjump aku punye blog ni..
sana- sini aku pergi orang dok cerita pasal benda ni, alaaaaaaaa x kan tak tau kot pasal budak umur 14 tahun tu. dalam fb, twitter, blog semua adalah. bestnya semua berebut-rebut nak bagi nasihat dan pandangan masing-masing. samala macam aku sebab yelah semua terperanjat beruk mak yeh ada budak berani tahap bunuh diri buat pengakuan berani mati macam tu.
so, aku bukan nak cerita pasal budak ni ye. cuma aku nak bagi pendapat je tentang isu memberi nasihat (xkirala nasihat/pandangan itu dari bahasa yang elok atau yang kurang ajar). orang kita sangat suka bagi nasihat apabila mereka tengok sesuatu yang xkena walau pun mereka langsung x kenal orang tu dan langsung xtau cerita sebenar.
senang cerita, aku bagi contoh : korang jalan-jalan kat shopping mall. sorang-sorang. then tiba-tiba ada orang cuit ko dan dia bgtau yang korang nampak buruk dengan baju dan tudung tu. apa reaksi korang? rasa beryukur d…