Skip to main content

mari mencarut......uupss

salam semua readers, sihat x? aku sendiri pun rasa seram sejuk seram sejuk tapi kuatkan diri jugak....

actually, aku baru balik dari bercuti so agak malas dan agak tidak sihat di situ....ahaha. alasan padahal pegi genting je. baru-baru ni aku ada terbaca 1 blog yang suka mencarut, mencarut memang tidak boleh tapi ...tapi

blog tu memang xderla bagus sangat tapi cuba baca apa yang dia nak sampaikan, maksud aku jangan pedulikkan dia punya words. mesti korang paham, memang pedih dan menusuk hati. blog tu memang femes, 1 entry saja isu tudung, dia punya komen sampai 745 komen (tupun dia tutup pasa 666 komen sebab terlampau banyak)

gle tu komen begitu banyak, tu pun sebab dia tutup, kalau aku mencarut pun kompem x sebanyak tu yang komen...haha. cara senang nak up orang kata tapi kalau tengok semua entry dia, memang semua mencarut dan dia perempuan tidak bertudung sebenarnya (dia pakai tudung pergi keje saja). tu yang ramai butthurt

banyak jugak blog yang aku suka baca mencarut antaranya aidid muadib (orang yang sangat bencikan mlm) tapi aku suka jugak baca sebab dia punya content. sebenarnya orang yang buat blog ni dah besar panjang, dah tau bezakan antara halal dan haram, antara baik dan x baik tapi yelah diorang lagi suka menyampaikan sesuatu dengan cara mencarut.

kalau itu pilihan diorang, nak buat macam mana kan, walau aku tau "matlamat x membenarkan cara". tapi dalam dunia ni kita akan jumpa begitu banyak ragam yang kadang-kadang kita sendiri akan pelik macam mana orang tu boleh berkelakuan begitu? i cannot answer it, this is we call human n world.



i'm not perfect either coz sometimes aku pun suka mencarut....haha. n im not giving her link due to u can google it......ke u oll nak jugak link girl tu, boleh je tapi kena request...hehe

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…