Skip to main content

part 1: the "weirdo guy"

salam dan hi to all of u, wish u have wonderful weekend k,

so i like to share some conversation between me n my friend. one of his friend have weird attitude.the reasons why i want to share due to one of my bloglist that i like to read everyday is stripped, she like to write about her conversation between her n her sister. i love her sis so much, so funny, crazy and unpredictable.

so, this guy have very super pelik attitude. u can see it after u read the conversation...haha

................................................................................................................................
perbualan ni telah lama

perbualan berlangsung di depan tv semasa melihat ulangan akedemi fantasia 3 (ala, yang mawi menang tu), seorang peserta baru nak memulakan nyanyian (lupa siapa, kan dah bgtau perbualan ni dah lama).

lagu belum berkumandang, cuma ada rentak dia saja,

weird guy : best lagu ni, lagu stacy
my friend: mana ada lagu stacy, bukanla
weird guy: betulla lagu stacy, nanti dengar dia menyanyi

dan peserta pun menyanyi, memang bukan lagu stacy tapi lagu indonesia

my friend : menjeling sambil melihat reaksi
weird guy: pura-pura buat x tahu

hahaha...apa pulak lagu stacy, stacy kan AF6, belum kuar jadi artis lagi....haha

..............................................................................................................................

beberapa hari lepas masa berlangsungnya maharaja lawak, masa ni part nabil bersama sharifah shahira

weird guy: ala nabil ni, orang ambikla kakak dia. dia ni mana ada lawak sangat.
my friend : kakak sharifah shahira kan dah x berlakon lama (refer to sharifah haslinda if u know)
weird guy: adala, hari tu kan dia jadi pengacara anugerah berita harian
my friend: tu orang yang sama la tu. yang tengah bercakap ngan nabil
weird guy: bukan ni adik dia
my friend: ?????????
weird guy: yela, ni kan sharifah shahora

hahaha...this guy ni bukan setakat ada masalah ingatan tapi juga penglihatan. sejak bila pulak sharifah shahira ngan sharifah shahora adik beradik






Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …