Skip to main content

MOVIE TIME: transformer (dark of the moon)

salam ibu ibu dan bapak bapak sekalian.....

saper dah tengok transfomer, angkat tangan? dengan bangganya aku angkat kedua belah tangan dan kaki....haha. yess, aku adalah peminat kipas susah nak mati transformer . aku minat hero dia shia le bouf dannnnnn mestilah optimus prime yang suara macho nak mati.


shia le bouf
if not him as a hero, i may not sooo excited

aku suka die ni tapi x tau nama

aku x taula orang lain tapi since aku tau transformer akan ditayangkan june ni, aku dah macam orang gila x sabar nak tunggu dia punya tayangan. setiap kali tengok movie lain dan dia tunjuk preview transformer, mesti aku rasa geram sebab lambat lagi tayangan.

semua orang kata aku gila tapi heh, korang x tau robot-robot tu dah buat aku jatuh cinta masa transformer 1. serius, aku takjubn dan kagum ngan cerita transfomer, heh.....canggih siot. dalam cerita dia ada adegan bumblebee hampir nak mati kena bunuh ngan decepticons, shia (sam) menagis, aku pun ikut sama menangis....hehe.

optimus prime yang macho

bumlebee comel

macam-macam gelagat aku tengok orang yang sama gila ngan aku nak tengok transformer....teehee. aku nak booking tiket mula-mula tapi last-last x dapat.3 kali beratur kat mid tapi x dapat. last-last tunggu release reserve tiket dan dapat seat palinggg depannn. xperlah, untuk transformer

n my sacrifice pay off....serius memang best dan x berkelip mata tengok dari skrin.

Comments

dd.hasnidar said…
wow.wow.sini pun ada perempuan gila jugak yg minat pada robotik ni semua.
haha.dd dpt jgk tgk semalam kat wangsa walk.watak askar yg hensem tu U.S. Army Lt. Colonel William Lennox..nama sebenar dia Josh Duhamel.suami pada Fergie Black Eye Peace tuu..dia pernah berlakon Las Vegas.dd mmg minat gilerrr dia ni.hehe..

pjg lebar plak mengomen kt sini.haha.teruja,teruja.
shidaidris said…
hehe...dd pun minat ke? samala ngan kita...hehe

a'ah br ingat, josh duhamel, hensem kan dia....kehkeh. memang sesuai jadi hero. xkisah komen panjang lagi suka....kekeke

tapi x best sebab dah abis transformer..hukhuk

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…