Skip to main content

MOVIE TIME: transformer (dark of the moon)

salam ibu ibu dan bapak bapak sekalian.....

saper dah tengok transfomer, angkat tangan? dengan bangganya aku angkat kedua belah tangan dan kaki....haha. yess, aku adalah peminat kipas susah nak mati transformer . aku minat hero dia shia le bouf dannnnnn mestilah optimus prime yang suara macho nak mati.


shia le bouf
if not him as a hero, i may not sooo excited

aku suka die ni tapi x tau nama

aku x taula orang lain tapi since aku tau transformer akan ditayangkan june ni, aku dah macam orang gila x sabar nak tunggu dia punya tayangan. setiap kali tengok movie lain dan dia tunjuk preview transformer, mesti aku rasa geram sebab lambat lagi tayangan.

semua orang kata aku gila tapi heh, korang x tau robot-robot tu dah buat aku jatuh cinta masa transformer 1. serius, aku takjubn dan kagum ngan cerita transfomer, heh.....canggih siot. dalam cerita dia ada adegan bumblebee hampir nak mati kena bunuh ngan decepticons, shia (sam) menagis, aku pun ikut sama menangis....hehe.

optimus prime yang macho

bumlebee comel

macam-macam gelagat aku tengok orang yang sama gila ngan aku nak tengok transformer....teehee. aku nak booking tiket mula-mula tapi last-last x dapat.3 kali beratur kat mid tapi x dapat. last-last tunggu release reserve tiket dan dapat seat palinggg depannn. xperlah, untuk transformer

n my sacrifice pay off....serius memang best dan x berkelip mata tengok dari skrin.

Comments

dd.hasnidar said…
wow.wow.sini pun ada perempuan gila jugak yg minat pada robotik ni semua.
haha.dd dpt jgk tgk semalam kat wangsa walk.watak askar yg hensem tu U.S. Army Lt. Colonel William Lennox..nama sebenar dia Josh Duhamel.suami pada Fergie Black Eye Peace tuu..dia pernah berlakon Las Vegas.dd mmg minat gilerrr dia ni.hehe..

pjg lebar plak mengomen kt sini.haha.teruja,teruja.
shidaidris said…
hehe...dd pun minat ke? samala ngan kita...hehe

a'ah br ingat, josh duhamel, hensem kan dia....kehkeh. memang sesuai jadi hero. xkisah komen panjang lagi suka....kekeke

tapi x best sebab dah abis transformer..hukhuk

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …