Skip to main content

gosip artis: jimmy shanley dah jadi ayah

assalamualaikum semuaaaaaaaaaaaaaa,

eh kenal x jimmy shanley, ala xkan x kenal kot, bekas pengacara trek selebriti dan akademi fantasia. ala, x kenal lagi yang comel dan putih gebu. hhaaa, x kenal lagi, okla yang kahwin ngan anak jutawan kosmetik terkenal Natasya tapi perkahwinan sekejap je sebab wife lari tinggalkan dia tu......ooo baru kenal, korang ni pun (-___-)

ni masa bertunang, meriah macam dah nak kahwin

aku ni xderla minat sangat budak jimmy ni tapi selalu jugak imagine kalau dapat hubby macam dia atau bf macam dia macam best jugak sebab comel....haha. perasan abis kann. tapi tapi aku terminat ngan dia lepas dia kahwin dan ditinggalkan wife. sapala aku nak judge orang kan tapi kalau berfikir secara logik, kes jimmy ni memang macam x masuk akal.

rasa macam buat apala diorang susah-susah bertunang, kahwin dan perkahwinan pulak yang sangat grand gila. mana x grand jimmy orang kedua yang kahwin kat klcc selepas Dato' Ct. kan bagus orang kaya macam diorang bagi duit kat orang macam aku yang nak sangat kahwin tapi x ada duit...ok lari topik

baju kuning ni memang superb

yang ni pun cantik giloss

nak jugak gambar pre wed macam nieh

perkahwinan diorang bertahan hanya 20 hari je (sebenarnya kata jimmy 10 hari je mereka macam suami-isteri). lepas tu isterinya berpindah ke rumah keluarga sehinggalah sekarang isterinya dah melahirkan anak.....jimmy masih lagi berharap isterinya kembali padanya

kalau jodoh mereka kuat, insyaALLAH mereka akan bersatu, tapi kalau betullah penceraian yang terbaik untuk mereka berdua, abang jimmy jangan risau shida akan sentiasa ada dan abang jimmy x perlu nak susahkan diri buat majlis kahwin yang grand atau nak susah payah macam dulu. percayalah....

ok, aku gurau je. dah bye
* all pics credit to beautiful nara*

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …