Skip to main content

remaja perempuan umur 14 tahun mengaku tiada dara.....


aku x leh tahan diriku dari bercakap tentang girl ni. rasa terkesima, terkejut, marah, sedih dan paling aku sedih ialah pasal masa depan budak tu. mula-mula aku macam x percaya tapi aku baca the whole blog dia dan memang aku tau die jenis yang berkawan dengan orang yang salah dan bercinta dengan orang yang salah.



seorang bayi apabila baru saja dikeluarkan dari perut ibunya adalah suci, besih dan bebas dari sebarang anasirr jahat tapi setelah membesar dalam lingkungan yang negatif like mungkin ibu bapa yang terlalu busy dan dia dahagakan kasih sayang, ibu bapa yang terlalu mengongkong dan dia terlalu inginkan kebebasan atau tersilap memilih kawan-kawan.

aku pun x tau tapi 14 tahun dah melakukan seks dan paling utama x malu mengaku di blognya. its really shocking me. aku 14 tahun pandang lelaki macam pandang kambing, langsung xder perasaan nak tergoda ke apa. serious, ke aku yang nerd?

aku pun ada kawan-kawan yang masa form 1 pun dah bercinta. haih. tapi kebanyakan kawan aku yang jenis suka bercinta awal ni keluarga dia mesti ada masalah. kalau x broken family (divorce parents) mesti keluarga yang miskin.

aku dapat tahu dari link ni sebab aku peminat tegar nlog the other khairul


UPDATE : adik tu dah baca semua komen dan kemain marah lagi. dia sangat x matang dan kita boleh baca dari segi tulisannya. dan dia langsung x kisah dengan orang yang bagi nasihat kat dia sebab ibu bapa, kakak dia tau yang dia dah x suci.

akak harap adik insaf sebab 14 tahun usia yang sepatutnya adik belajar dan bukannya bercinta, menggatal dan buat seks. adik terlalaaaaallllluuuuuuuu muda, sayang adik

Comments

Atiqah Adnan said…
dear, xde pun link bdk 14 tu...shida tau ke share laa wit me..pm kt fb ea
shidaidris said…
iqa, blog dia nama lupa tapi boleh search ngan nama blog adinda. dia dah delete dah post tu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …