Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2010

valentine day

me n rene our theme : pink n white black n red

a gift from my fren
apa pendapat anda? macam2 teori and pendapat yang aku dengar tentang valentine day and mostly yang negative je. bagi aku x salah pun nak celebrate this day. pls dun get me wrong coz its only my opinion.

yess, i agree hari2 kita boleh berkasih-sayang tapi hari2 ke kita anta bunga kat gf, wifey or sape2 saja yang special dalam hati kita. x kan, so kalaulah hari valentine day kita bagi even hanya sekuntum rose pink, die punya nilai berbeza apabila kita bagi pada hari yang sama. it seems like u give 3 roses on normal days, ur gf will be happy but if u give three roses on the valentine day, ur gf will be sooo happy.

so, bagi aku kalau setakat bagi bunga, kad , teddy bear, coklat or what so ever ianya x salah. lainla kalau pada valentine day tu anda berhajat nak buat maksiat. lps makan2 pegi hotel dan sewa bilik.....memang nak kena lah kan....in fact aku pernah baca satu artikel dari seorang prof (lupa la nama …

apabila kita masih lagi nak "hold" sedangkan ianya menyakitkan

apa benda yang aku merepek nieh tapi sebenarnya ianya cuma sesuatu luahan hati aku. n aku begi secara kiasan saja ye and aku tau ada yang mengalaminya.....perumpamaanyaa, apabila tibe2 anda berjalan and jatuh and tibe2 kaki anda dihempap meja (contohnye).

semua orang berusaha ingin menolong anda in fact anda sendiri boleh menolak meja tu sikit demi sikit, sorang demi sorang datang menghulurkan bantuan untuk menolak meja tersebut dengan memberi pelbagai car dan usaha.... mengangkat meja tersebut ataupun megheret anda. semuanya anda tolak sebab anda nak "seseorang" yang membantu anda.

lama kelamaan, kaki anda makin, lebam, anda makin terasa sakit dan lenguh, and last sekali kaki anda hilang rasa sakit sebab anda dh menunggu terlalu lama. sampai satu tahap, anda akan tau bahawa anda berharap pada sesuatu yang menyakitkan tapi hati anda masih lagi degil untuk teruskan

nais tambah: korang paham x apa yang aku cube nak cakap nieh, kalau x paham, buat2 paham jelah ye

sile pakai baju merah untuk kelihatan "semangat tahun baru cina"

i luv them


luv em also

my gf




as usual, my opis memang x kering idea nak buat opis punye environment nampak lagi ceria. so sebab kat cni, semuanya berbilang kaum (serius, kat sini mmg berbilang kaum and semuanya hidup aman damai...ececeh semangat 1 malaysia katanya)
so, setiap kali ada perayaan, mmgle beria2 like recently chinese new year, so semuanya kena pakai baju merah, kalau nk nmpk stylo kenale pakai chinese punye costume tapi kalau yang x ada tue, bleh pakai red shirt je. so, semua nampak merah, mmg comel. merah kan tanda semangat.....gtewww
nasi tambah: semoga keamanan di malaysia terus kukuh and harmoni selamanya

saya telah ditagged oleh puan dD yg comell

saya jarang dapat tagged drp orang lain, maybe sbb saya x glemer tapi kadang2 saya kena tagged tapi saya buat2 x nampak, boleh x? ahaha

1) where is ur cell phone?
ada kat sebelah nih, x berbunyik dr tadi sbb aku buat silent mode...ahaha

2) relationship
susah nak jawab soalan nie....sbb aku suke berahsia bab cintan nie (pergghh ayat mcm artis). cume yg aku bleh bgtau my relationship quite complicated, senang cerita single but not available...ahaha

3) ur hair - ala, byk je pic aku show off my hair. rambur curl plus kembang macam singa...ahaha

4) work - cust service celcom - ssh tau keje nieh sbb banyak gle call tapi sbb aku keje duduk je, so malas nak cari keje lain in fact i luv the working environment

5) ur sisters - aku ada 3 adik perempuan. syg sangat sama diorang (siti syakirah, siti munira and siti sofia) semua siti aku sorang je bukan siti...ehehe

6) ur favourite thing - apa maksudnya nieh - aku suke semua baju2 aku yang comel and my camera

7) ur dream last nite - aku x pernah ingat apa …

kalau orang jemput ke majlis kahwin, kena datang tau

aku selalu ingat pesan abah "kita kena memuliakan tetamu" atau "kalau dijemput ke majilis, kena berusaha utk datang, kalau x mampu datang hantarla wakil atau kalau x mampu jgk pergi selepas itu". sbb kenapa dalam ISLAM benda tu sgt penting and aku percaya and aku praktikkan sampai sekarang cume kadang2 kite x mampu nk penuhi semua jemputan, tul x?

itu aku faham tapi alasannya biarlah logik. kenapa aku membebel pasal nieh sbb last saturday aku n kawan2 aku pergi menghadiri kenduri kahwin one of my friend (ex-teammate), kitaorang mmg rapat and akhirnya die memilih untuk berkahwin and tinggal di jerantut. so, kawan aku yang sorang nieh, yang mula2 beria nak pergi batalkan pada last minute pada pukul 2 pagi dengan hanya menghantar sms.

sedikit bengang tapi apa boleh buat, itu pilihan yang die buat tapi aku tau kenapa die x leh pegi bukannya sebab yang die bgtau aku, tapi atas sebab lain....haih.

nasi tambah: menghadirkan diri ke majlis yang diundang, besar pahalanya

FILM REVIEW : PERCY JACKSON N THE LIGHTNING THIEF

hero, amanda and his bodyguard sathyr (half human and half goat)
uma thurman ngan rambut ular ...love it

suke tengok mata die



another animation story from hollywood like harry porter, narnia and bla, bla, bla (too much list i cant remember). citer ni psl manusia (can i called manusia) kerana mereka ni sgt special sbb half human and half dewa. so, mereka akan memiliki kuasa yg x ada pada manusia normal. mcm2la mereka punya kuasa samada berperang, air, api dan sebagainya.

apa yg menarik ialah, mestilah heronya yg comel dan sgt adorable. hero nie dituduh mencuri salah satu senjata yg plg powerul dan sgt dikehendaki oleh semua dewa-dewa. disebabkan itu jgk, this hero dikehendaki oleh semua dewa (x kira jahat atau baik) dan menyebabkan ibu hero nieh diculik. utk menyelamatkan ibunya, hero ni terpaksa menentang penjahat dan mendapat balik pedang bercahaya tersebut.

so, pengembaraan bermula hero nieh bersama his 2 bestfriend. sepanjang perjalanan, mereka banyak bertemu dengan creatures yang jah…

sometimes

sometimes what we do not just not enough
sometimes what we give not been appreciated
sometimes what we feel not being bothered
somentimes what we think is not important
sometimes what we want is wrong

so, what should i do

nasi tambah: kalaulah hati kita (yg baik2 jelah) boleh dibaca, pastinya kata-kata menjadi pilihan kedua

FILM REVIEW : TOOTH FAIRY

saper x kenal the rock kann dr ahli gusti bertukar menjadi filmstar n he is soooo cute in this film. i like when he is smile. citer ni tentang salah satu kepercayaan karut "mat salleh", ala mcm santa claus la. pabila seseorang yg kanak2 berumur 6 tahun n dlm proses nak membesar akan hilang gg susu kan sbb nak tumbuh gg yg sebenar.

so, disinilah kreativiti hollywood itu dr kepercayaan karut kepada cerita yg boleh dibuat movie. mmg kreatif and lawak. kanak2 yang hilang gg akan menyimpan gg mereka di bawah bantal supaya diamik oleh tooth fairy, and tooth fairy akan bagi RM1 utk menggantikan gg yang hilang. sedikit kelakar kan...huhu

pada mulanya the rock seorang yang tidak percaya kepada mitos ni hinggalah die sendiri terpaksa menjadi one of the tooth fairy and the story begin....

bowling, karok and movies....what else do u want in a day...haha

aku n rene yg bersggh2 menyanyi
gaya kitaorg ms karok wonder girl, nobody

nom 2 yeay

perempuan cantik

my group

yellow or my theme

us




yup, last wed i had bowling tournament between group in our companies. n our performance not so good compared before this but at least we manage to get num 2 in this tournament. alhamdulilah. n after that my TL bermurah hati mau belanja karok, so we karok almost 4 hours at red box the curve. smpi one of my fren hilang suara...ahaha

n due to wed movie murah kitaorg tgk movie, tooth fairy. siut ah mmg best n lawak. nati buat review...ehehehe. but the most important all those thing plus lunch i only have to pay RM16...hehe. berbalo-berbaloi

nasi tambah: kan best kalau tiap2 hari ada orang mau belanja, mampu? hahaha

saya jumpa "ular"

ini bukan ular yang binatang ye, ini manusia yang jadi ular. anda pernah jumpa atau experience sendiri x? sblm ni saya x pernah jmp manusia ular nie tapi arini saya jumpa n saya memang x leh tahan ngan sikap die.

cara die bercakap atau nak belit saya memang power sampaikan kite jadi kelu utk berkata-kata walaupun dalam hati "memang x logik" tapi kite jadik x boleh nak melawan balik kata-katanya. lepas je die belit kite ngan kata-katanya barulah kita boleh berpk ngan normal n mule terpk yang segala kata-katanya tadi adalah sama sekali bercanggah.

kejap cakap macam nieh, kejap cakap macam itu, memang pening ahh....sampai aku pun naik darah and bengang, aku susah sama sekali nak marah orang tapi die nieh memang kak belit yang langsung x boleh dipercayai sama sekali. titik no more after this.

nasi tambah: orang macam ni perlu dijauhkan sama sekali

double joyness : mandi n makan

due budak kecik sesat kat dataran
my gf


my abang...hehe

perempuan cantik

ni permainan die "blow wind blow" n blow who wear under wear...ahaha


hehe..aksi mandi

yg join ari tueh

sejuk weih air sungai



me n the gang yesterday

apa yang indah sangat sbb aku dapat mandi sungai ngan kawan2 and lepas tu balik kl makan 2 pint baskin robbins...syokkk. kitaorg makan ice cream dh macam makan kerepek, sangat laju dan berselera...haha.

mandi sungai last 2 or 3 months ago, aku dah pegi mandi kat sungai tekala, so sungai kalini mmg x mencabar langsung tapi aku suke kerana boleh spend time ngan kawan2 ngan gembiranya. mmg happening kerana kitaorg x pk lain cume nak enjoy and release our tensi. tp ada beberapa kawan kitaorg yang xleh join, x taulah sebab apa. haih, kalau semua pergi mesti lagi best. but still i enjoyed the moment ngan game n makanan yg sgttt banyakkkk....

nasi tambah: ingat ye 31hb day for baskin robbins, x sabar nak tunggu this 31 march