Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2015

kuliah agama+shopping heaven+makan sedap = medan ilmu

Assalamualaikum everyone,

Aku doakan semua yang menziarahi blog ni sentiasa dilimpahkan rahmat dan kasih sayang Allah SWT.
Rindu nak menulis blog, harini ada masa terluang sebab '2 paper' dah siap so aku ambik skit masa. aku nak cerita pasal kuliah mingguan di medan ilmu kb.
kalau anda orang kelantan, mesti pernah datang sebab kuliah ni memang setiap hari jumaat. apa yang unik tentang kuliah ni, dia betul-betul di bandar kota bharu. yang paling best, dia bukan sekadar kuliah agama tapi jugak tempat orang mencari rezeki. 
apa benda yang tak ada dijual di kuliah ni. semua ada, korang cakap je. dari makanan like makanan kering seperti madu, kismis, buah-buahan, nasi berlauk, kuih muih yang pelbagai, dan banyak lagilah. barangan bundle like baju, kasut, cadar, beg atau pun barangan antik pun ada. ada juga barangan perkakas rumah dan barangan plastik.
selain itu, ada juga dijual novel underground, cd,vcd agama atau barang-barang rare pun ada. pendek kata, semua adalah dan paling be…