Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

apa panggilan yang paling sesuai untuk aku?

Hello u olls,


mak catat sejarah x hupdate blog lama. sekarang tengah bersihkan sawang dan debu yang melekat kat blog. tebal dan banyak kot debu. ampun kan mak ye * hamboiihhh statement macam ada org dok tggu ko update kan*
minggu ni dah minggu 22 my pregnancy. cepat betul masa berlalu kan. sampai sekarang, aku still lagi x rasa baby kicking hanya boleh rasa very soft movement like bubbles dalam perut. memang kerap dan kadang-kadang x berenti. ia macam *bulb, bulb*. baby mommy ni x selesa ke apa. teringinnya nak rasa baby tendang tapi semua dok cakap nanti 6months and above, baby bukan setakat tendang, siap buat samersault and gangnam style lagi....hoho.
perut dah buncit. ayooo dulu seluar xleh kancing kan, sekarang zip pun langsung xleh. aku x tau berat aku sekarang, last timbang 39.5kg. harap-harapla berat x naik sangat sbb haritu dah kena warning ngan nurse sebab berat naik lebih 1kg dalam masa sebulan.
last timbang masa awal bulan 2 and next checkup 14/3. aku rasa berat naik kot...…

kesayangan aku dan rakyat malaysia

setuju x kalau aku katakan mat lutfi ni kesayangan semua orang di malaysia especially perempuan. hoih, jarang gila aku tanya kalau perempuan x kenal dia. video mat lutfi ni tengok banyak kali pun xjemuuu......hafal dah sesetengah tu.....kehkeh.
ada sorang kawan aku masa bercuti panjang sebab beranak, dia dok ulang tayang video mat lutfi. sekarang, dia dah abis belajar, dah convo dah pun. kalau aku jumpa kat kl nieh, kompem aku ambik gambar which is something yang aku x akan buat dengan mana-mana artis lain....hahaha
congrats dear!!!

psy, 2 million, 8 min, artis malaysia marah....haruslah

selamat bercuti u olls,

amboii mak jeles ye pada yang bercuti panjang especially cikgu cikgi macam adik mak sampai seminggu cutinya. walhal raya 2 hari je kann, untungla cikgu kannn.
adik mak sempat lagi dari sabah singgah kat kl dulu lepas tu tadi baru balik ke kg halaman di pasir mas. hari ni mak kebosanan gila sebab laki x ada, pegi menyelam baju bundle di PD, hoih x tau nak buat apa. sudah-sudah layan blog, baca twiter dan fb.
wahhh, ada isu kemain meletop lagi tentulah pasal psy yg popular dengan gangnam style datang malaysia. kemain lagi u olls orang kata dibayar 2 juta.. dah lama dengar citer ni, ingat dia x jadi datang since ramai gila yang bntah sebab membazir dan x relevant tapi since org bgtau kedatangannya di sponsor oleh orang kaya raya MCA, so mungkin kot (tapi x taulah betul ke tidak).
then, paling best tadi tengok video dia, rupanya dia baru je landed kat kl pukul 6 pagi tadi, terus perform dan khabarnya performance 8 minit sajooo. ayooo, dahle 2 juta tapi 8 min, aku …

repekan cinta

hai korang semua....


hammmbooiiihhh jeles aku bukak fb, tengok bersusun update status jem sana, jem sini masa otw nak balik kg. siap, camwhore bagai lagi. mak jugak kat kl mencari sesuap nasi tapii tetapp x kaya-kaya jugak...hahaha. kepada yang balik tu, semoga selamat sampai dan selamat kembali ye, untunglaaa korang.
ni bukan nak citer pasal balik kg tapi nak cerita pasal shila amzah. amboii, kemain meletup dia sekarang kan dengan video tangisan dan nyanyian ombak rindu. aku x sempat lagi tengok sebelum ni,so tadi baru tengok. tengok jap, terus tekan pangkah. bukan sebab sedih tapi x sanggup tengok shila, she is seriously sooo pathetic.
apa yang aku nak tulis ni pendapat aku je ye, sebab aku pernah mengalami benda yang sama. bukan aku x kesian pada shila, tapi cara dia handle this problem sooo childish and funny. 
dik, meh sini akak nak cerita. dalam dunia ni berlambak org yang mengalami percintaan terhalang antaranya akak dik. bukan sehari dua, bertahun-tahun. kalau aku cakap 10 tah…

my second home and office

hello u olls,


banyak betul public holiday lately kan. sekarang tengah sibuk nak sambut tahun baru cina. kemain ramai cina sibuk shopping, makan besar dan banyaklah. orang melayu dan bangsa lain pun tumpang sekaki menyibuk....hahaha
macam tajuk kat atas, aku ni kalau nak tau sejak dulu lagi memang dilahirkan dengan tiada masalah kencing/berak (malas aku nak type buang air kecil/buang air besar). setiap hari kompem berak, kencing x yah cakaplah.
sistem perkumuhan (betul ke aku panggil nieh) memang tip top. aku pulak yang memang jenis x suka tahan kencing/berak. terasa je terus pegi toilet. so, bila preggy nieh dia punya 'rasa' berganda-ganda'. bukan setakat sekarang ye, sejak aku tau aku preggy dah start berganda-ganda kekerapan itu.
kalau aku tahan je, kononla malas sebab dah banyak kali ulang-alik toilet, mesti aku rasa macam senak kat perut dan x selesa nak buat apa saja. aku jenis xleh tahan kencing, kalau berak ok lagi kot (melainkan ko memang cirit-birit haritu, itu la…

almost 5 months anak bonda

selamat bercuti semua, mesti ada yang pelik kan cuti pebenda pulak. ni untuk warga KL saja ye, esok ialah hari wilayah, warga Selangor atau negeri lain, sila makan hati....hahaha
dah lama x cerita pasal aku punya preggy kan. alhamdulillah, aku makin ok, walau still ada loya-loya dan muntah tapi sangat jarang. tapiiiiiiiiiiiiii kenapa selera makan x ada lagi...... aku nak biarlah ada selera makan yang membuak supaya aku boleh makan banyak tapi kenyatannya nan hadooo.
hari-hari kena pk nak makan apa, walau perut x lapar tapi tetap kena makan. nasik makan sekali atau dua kali je, banyaknya sekali tapi aku replace ngan mihun, keey teow, sup dan bla bla. aku kureng mi kuning tuh. air pulak aku x suka air yang normal like teh o ais, milo ais, sirap dan so on. mesti nak air buah. tapi kadang-kadang canteen kat tempat kerja aku x ada air buah memang boleh membantutkan selera aku.
makan sekarang agak double sebab g mana-mana mintak air buah sebab sesetengah kedai kat opis aku, air buah boleh …