Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2013

WORDLESS WEDNESDAY : my current hubby's obsession

an unsatisfied customer towards Pos Laju

Dear all pos laju team,

Im Nur Murshidah Idris and in end of the OCTOBER month, i did post to my customer 2 casio watch at the same date (im sorry, i cant remember the exact date), UNFORTUNATELY one of my watch went missing.

After investigation, this is all POS LAJU fault and one of your team call me on 10/11/2012 En Shahrol Hazizie Shamsudin apologize for the incidents. Since En Shahrol promise to give rebate, i dont want to make this as big issue.

En Shahrol said the timeframe for the rebate request is 1 month (the longest) but i need to submit the compensation form. I did submit the compensation form at one of your branch at KL Central in the NOV month also. I also asked for RM200 for the compensation amount since it same value with the watch and also the postage fees and En Shahrol said OKAY.

After that, i received a call from one chinese lady who asked my account (i did give her maybank acc) in early DEC or end of NOV month. i thought after received call, i will receive the mone…

air gula enak diminum

selamat menyambut maulidur rasul untuk semua umat Islam. betapa bertuahnya kita dilahirkan dari keturunan Islam dan sejak dari rahim lagi dah beragama Islam. kadang-kadang kita lupa pada kekasih Allah iaitu Nabi Muhammad SAW tapi sekurang-kurangnya dengan menyambut malulidur rasul, kita terasa keberkatannya kann.
semalam, aku ada app denga doc for the second time. aku kena ambik darah, minum air gula dan scan. nilah first time aku minum air gula, dari hari tu lagi, aku rasa berdebar, takut tak terminum air gula tu. semua dok bgtau x leh telan sebab manis gila. aku memang takut ah, takut termuntah.
then, nurse bgtau haritu kena puasa, pukul 10 malam ke atas  xleh makan dan minum walau secuit. even air masak pun x boleh. aku dah takut sebab aku ni jenis selalu lapar. then, malam tu kul 10.30 malam aku berenti makan dan minum (nak jugakk lebih setengah jam kannn).
esok bangun pagi-pagi pegi klinik. nurse ambik darah (masa ambik darah ni, nurse x bgtau pulak kena datang semula ambik dara…

bola, makan, mengidam

banyak sebenarnya aku nak tulis iaitu pasal uncle aku yg baru meninggal dunia, pasal bola, pasal orang benci pada orang kelantan dan banyak lagilah. tapi ya Allah, tuhan je tau betapa malasnya tangan ni nak menaip. aku suka blog baca blog orang je. tengok je blog feberet update, laju-laju bukak dan baca.....hahaha
mak tengah kecewa sekarang ni sebab TRW asyik seri je memanjang. 3 game seri, baru 3 mata kot. nyampah tau tapi mak  tetap cekal, mak tetap sokong sampai bila-bila. harap TRW cepat bangkit dan menang untuk next game.
tadi kan aku baca blog filla (jangan cakap korang x kenal filla ye, dia ada 2 anak yang super comel dan tengah preggy sekarang). dia tunjuk pegi makan ayam penyet, so aku teringin gila nak makan. aku x tau nak makan kat mana sebab aku kena g jemput laki aku kat semua house. so, area situ serius aku x tau mana kedai ayam penyet yang ada like warong penyet ke, ayam penyet ap ke, wong solo ke. 
tapi aku teringat kat area kg baru, kat kedai ikan singgang (kedai feb…

sindrom pregnancy ke atau mmg dasar malas....hahaha

ok, sekarang memang malas, even nak ambik gambar pun malas. nak mekap malas. nak iron baju dan tudung pun malas. nasib baik pakai baju rajin lagi (-___-)
duluuuu, cukup suka camera, pantang nampak kamera, sekarang tengok camera pun x lalu....wahahaa. sekarang start sakit belakang, kadang-kadang jalan macam mak nenek, kadang-kadang x rasa pulak. aku rasa berat x naik lagi sejak hari tu, rasalah tapi x taulah sebab memang x akan pedulu punya, kalau naik lagiii bagus. 
minggu depan jumpa doc for second time, kena minum air gula *gulp* harap-haraplah mak boleh minum dengan jayanya. minum air gula x ada masalah tapi masalahnya sbb nurse x bagi minum dan makan apa-apa sebelum jumpa doc. hayyyaaa, haraplah queue x panjang, kalau x, memang berkeroncong la perut aku.
adik aku dah tau gender, aku nanti-natilah :)

Apex & Leuniey {MTV} by Lhmediatv

hi alls,

mak suka gila video nieh. hoih, lain dari yang lain sebab sangat cool and catchy.
jeles mak tau, sampai replay banyak kali....hahaha

liga super yaw

Assalamualaikum pada peminat TRW dan juga peminat bola sepak malaysia,
article ni memang untuk peminat bola ye. yang xminat boleh juga nak baca cumanya x paham jelah. korang tau kan sekarang tengah hangat liga super kann.
korang tau x game liga super ni macam mana? aku malas nak explain panjang lebar, tapi setiap game yang menang akan dapat 3 mata, seri 1 mata, kalah kompem la x ada mata. kosong.
jadinya dah 3 game antara semua team, tapi of courselah malam ni paling ditunggu kan sebab game antara TRW dan DTFC atau aku panggil Johor Palsu sebab panjang sangat nama.....hahaha. bukanlah, tapi sebab memang pun palsu, sebab semua sedia maklum Johor sebenar masih lagi di Liga Perdana (erkkk) jadi TMJ (Tengku Mahkota Johor) aku rasalah ambik alih team ni dan namakan as DTFC.
paling best, sebab dia beli semua player ternama. like separuh yang main di DTFC adalah pemain Harimau Malaya. tapi yang PALING SENSASI mestilah pasal mat yo@wak lan (Shahrul Idlan Talha) yang mana Johor nak ambik mat y…

alhamdulillah, makin ramai suka pakai jam casio

hello ladies and gentleman,
ayooo, semakin hari semakin malas nak update tapi baca blog orang rajin. macam mana ye orang yang dah lama berblogging rajin blog almost everyday like redmummy, kak di, ceera, peej. memang tabik springlah escpecially yang jugak bekerja tapi still x lupa nak update like redmummy dan kak di.
dah lama aku cerita pasal jam kan. setiap masa ada je orang beli dengan aku cumanya sebab beli dan terus pos so lupa nak story mory. semalam ada dua customer membeli dan dah dipos pada hari yang sama denga jayanya. tahniah dan terima kasih. satu jam casio calculator model lama (bukan casio 4 tapi lebih kurangla design dia, boleh refer kat album kat fb aku).
btw, alang-alang kan aku nak bgtau apa-apa model yang korang berkenan boleh bagi gambar kat aku, sila jangan bgtau siri numbur jam saja sebab aku ni memang pelupa orangnya dan kadang-kadang aku pun x tau. so, kalau bagi gambar, i will get more clear picture jam apa yang korang nak, paham?. aku akan cuba carikan dulula…

fenomena UAI

Assalamualaikum semua,

dulu kan UAI ni langsung x popular kan, aku pun xkenal dan aku pun x tau sejak bila UAI boleh terkenal tapi banyakla aku dengar dari mulut kawan-kawan aku yang UAI ni sangatlah lawak dan dia punya ceramah memang happening.
jangan bgtau korang x kenal pulak UAI tu sapa (Ustaz Azhar Idrus). aku ni mmg x pernah lagi berkesempatan nak pergi dengar ceramah UAI, dulu semua orang tengok kat youtube tapi sebab ceramah UAI sekarang dah di merata tempat, semua berebut pergi.
mana x fenomenanya UAI, jadual dia sebulan memanglah padat, boleh katakan hari-hari ada ceramah, kalaulah sebulan tu ada 40 hari, aku rasa 40 hari pun penuh. setiap kali ceramah x kira lelaki atau perempuan, penuh tempat tersebut. sesetengah org sanggup tu dok atas tangga, bersempit-sempit semata-mata nak dengar ceramah UAI.
aku antara orang yang paling happy bila UAI diberi kebenaran oleh Astro siarkan dia punya own programme 'kemah-keming UAI'. memang kalau boleh x nak miss sebab ceramah dia…

perkahwinan blogger ternama dan atlit ternama

dear u olls,

happy new year? korang sambut tahun baru x? mak xderlah, dari dulu sampai sekarang manala suka tempat-tempat ramai orang, bising dan sesak. memang x lah, baik dok umah, tengok tv
anyhow, baru - baru ni maria elena kahwin. mesti semua tau kan. siap ada dalam raikan cinta kot kat astro (tapi mak x sempat nak tengok...sob...sob). omg, mak suk gila wedding dia, ko mampu ada 4 reception, 4 dress yang meletup. untungla, orang kaya kan, kahwin pulak dengan orang kaya jugak.
yang paling best, gambar-gambar dia semua happening, hoiii teringin nak kahwin lagi satu dan buat balik gambar yang sama....hahaha.
banyak lagi gambar dia, semua aku cilok kat dia punya fb page mukriz latif&udey ismail.






2 hari lepas ke 3 hari lepas, apek (korang jangan cakap x kenal apek ye) kahwin dengan leuniey. auwww, so sweet, aku suka gila color baju dia. color champagne, aku mmg suka kalau orang kahwin time akad pakai kaler selain putih da kelabu....(-____-)