Skip to main content

alhamdulillah, makin ramai suka pakai jam casio

hello ladies and gentleman,

ayooo, semakin hari semakin malas nak update tapi baca blog orang rajin. macam mana ye orang yang dah lama berblogging rajin blog almost everyday like redmummy, kak di, ceera, peej. memang tabik springlah escpecially yang jugak bekerja tapi still x lupa nak update like redmummy dan kak di.

dah lama aku cerita pasal jam kan. setiap masa ada je orang beli dengan aku cumanya sebab beli dan terus pos so lupa nak story mory. semalam ada dua customer membeli dan dah dipos pada hari yang sama denga jayanya. tahniah dan terima kasih. satu jam casio calculator model lama (bukan casio 4 tapi lebih kurangla design dia, boleh refer kat album kat fb aku).

btw, alang-alang kan aku nak bgtau apa-apa model yang korang berkenan boleh bagi gambar kat aku, sila jangan bgtau siri numbur jam saja sebab aku ni memang pelupa orangnya dan kadang-kadang aku pun x tau. so, kalau bagi gambar, i will get more clear picture jam apa yang korang nak, paham?. aku akan cuba carikan dululah, macam this cust, dia bgtau nak model tu, bagi gambar, then ada.

nilah model dia nak:
nasib lah cust tu mintak jam ni kaler silver, sebab gold dah yilekk
silver pun xtau ada lagi ke x, but if u interested just email me okeh
@jarumbenang3@gmail.com

ni casio 4 yang aku jual
haaa, yang ni ada kaler gold n silver
apa bezanya, cuba tengok kat button tu, ada beza kannn kannn


hari ni pulak, ada 2 orang cust berjaya membayar dan dah dipos dengan jayanya petang tadi.  sorang tu beli dua  bijik jam, haih lantaklah grammar berterabur (satu casio 1 silver dan satu lagi casio 9 silver).  sorang lagi casio 4 silver. kebetulan ketiga-tiga jam pos arini kaler silver. 




btw, kaler silver ni lebih murah dari gold tauu, tapi beza RM20 jelah setiap design....hehe. kalau korang nak urgent jam-jam dalam folder model casio (dalam fb aku), bolehla bgtau aku tapi dengan syarat bayar pagi-pagi, then petang tu boleh beli dan pos terus.

anddddddddddddddddddddd


aku ada satu lagi good news, ada satu jam aku beli terlebih iaitu casio 9 gold. kalau korang beli dan bayar dalam minggu ni, aku akan bagi SPECIAL PRICE. TAPI KENA BAYAR PALING LEWAT MINGGU NI JUGAK IAITU AHAD NI SUPAYA AKU BOLEH POS ISNIN NI.

harga normal ialah RM130 tapiii aku akan bagi special price sekarang, cuma korang kena email akulah. pm aku kat fb pun boleh.




nilah casionya. model A178WGA. sesuai untuk lelaki dan perempuan tauu, simple yet classic. 


one more, harga casio dah naik tau....hukhuk, so memang lepas ni aku akan naikkan harga tapi x banyak lah tapi sekarang masih lagi harga sama, so saper nak kena cepat-cepat bgtau aku okeh.


Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…