Tuesday, January 22, 2013

bola, makan, mengidam

banyak sebenarnya aku nak tulis iaitu pasal uncle aku yg baru meninggal dunia, pasal bola, pasal orang benci pada orang kelantan dan banyak lagilah. tapi ya Allah, tuhan je tau betapa malasnya tangan ni nak menaip. aku suka blog baca blog orang je. tengok je blog feberet update, laju-laju bukak dan baca.....hahaha

mak tengah kecewa sekarang ni sebab TRW asyik seri je memanjang. 3 game seri, baru 3 mata kot. nyampah tau tapi mak  tetap cekal, mak tetap sokong sampai bila-bila. harap TRW cepat bangkit dan menang untuk next game.

tadi kan aku baca blog filla (jangan cakap korang x kenal filla ye, dia ada 2 anak yang super comel dan tengah preggy sekarang). dia tunjuk pegi makan ayam penyet, so aku teringin gila nak makan. aku x tau nak makan kat mana sebab aku kena g jemput laki aku kat semua house. so, area situ serius aku x tau mana kedai ayam penyet yang ada like warong penyet ke, ayam penyet ap ke, wong solo ke. 

tapi aku teringat kat area kg baru, kat kedai ikan singgang (kedai feberet aku) ada kedai ayam penyet. aku macam pernah nampak. then, aku pegi sekaliii x ada, kedai ada tapi makanan dah bertukar. then, nak dijadikan cerita ada satu kedai dekat-dekat situ ada tulis kedai ayam penyet. 

tapi ni kedai memang pure indo, tauke indon, customer semua indon. aku masuk je kedai semua pandang semacam yelah hanya indon je kot makan situ, ada aku kesah. asal aku tngok kedai dia bersih (memang bersih dan masih baru). 

nikmatnya dapat makan apa yang kita idamkan, nasik agak banyak tapi aku berjaya habiskan. one more, lagi buatkan aku suka,  dia bagi sup kosong, so x dry sangatla nasik kita. nomnomnom.

sambal dia ok jugak, pedas tapi boleh lagi dimakan...hehe

No comments: