Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2010

FILM REVIEW : DATE NIGHT

when a marriage became so boooring due to long period. we only focus to children, career and make money and make the relationship between hubby n wife become dull and boring. betul x? selalunya macam tu kan, kalau dh berkahwin terlalu lama, perhubungan suami-isteri akan jadi semakin hambar dan membosankan. kita x akan ada topik yang menarik

so, citer die mengenai suami yang cuba ingin membuat kelainan dengan mengajak wife ke satu restoran yang mahal supaya boleh menghangatkan kembali hubungan diorang tapi tanpa disangka terjadinya perkara lain......

nasi tambah: okla citer nie

my friend's engagement

aku n alena 1
ok, me not been update my blog more than a week, rasa sangat lama. ok, last 2 week one of my close fren azlina that everyone call her deqna engage with her lover. so, as one of the close fren and her house at selangor area (umah die betul2 sebelah zoo negara). siap bgtau location nieh...ahahaha.

i n my fren awal2 lagi sampai, lagi awl dr mak andam...bersemangat mcm kita je yang nak ditepeknya bedak....dari pagi sampailah ke petang sbb petang ada plk potong kek sbb sengaja dibuat pada harijadi deqna. so, kira double celebration.....

nasi tambah : tengok jelah pics tapi mekap memang cantikn meletop n wish this engagement will continue to a wedding and wish u happy forever dear

FILM REVIEW : HOW TO TRAIN UR DRAGON

night fury
hero yg kat tgh2

this is best animation film ever and cutest also. i love this film since it came with good message. ok, citer die tentang seorang budak lelaki yang tinggal di satu perkampungan dan keturunannya dipanggil viking. masalahnya orang viking ni suke berperang, berbadan besar dan amat berani tapi budak (of course the hero) berbadan kecil dan selalu menimbulkan masalah sehingga die dilarang daripada berperang. untuk membuktikan kepada semua orang yang die jugak layak berperang (kampung budak ni selalu diserang dengan dragon yang pelbagai jenis), die telah mencipta satu alat untuk menembak dragon. apabila die menvuba alat tersebut, tembakannya mengena kepada satu dragon yang dinamakan night fury (tetapi masalahnya semua orang x percaya). bagi membuktikan yang die benar, budak tu telah berjalan dan akhirnya die berjumpa night fury tapi die tidak membunuh dragon tersebut tapi teh menjadi kawan dan di sinilah segalnya bermula. sgt best, serious rugi x tengok
nasi tamba…

berat mata memandang berat lagi bahu memikul

apabila terbaca saja berita yang mengatakan din beramboi kritikal dan berada di icu, aku memang rasa pelik dan tak sedap hati sbb tak pernah dengar yang allahyarham sakit sebelum nie. dan apabila hari kedua keadannya makin kritikal, terus rasa x percaya sebab terlalu banyak anggapan orang ramai terhadap penyakitnya.
dan keesokannya hari, aku cuti dan macam biasalah bangun lambat. bangun saja, terus bergerak ke rumah adik sebab dah janji ngan die nak keluar. dan macam biasa, aku akn on kan radio era dan tiba2 mendengar seorang pemanggil mengucapkan takziah. hati mula berkata2 takkan ditujukan pada din beramboi kot. tapi memang betullah utknya.
YA ALLAH, hampir menitik air mata ni kerana sekelip mata dia pergi. walaupun x pernah mengenalinya, x pernah berjumpa dengannya tapi disebabkan selalu tgk wajahnya di kaca tv dan mendengar lawaknya (setiap kali aku keje pagi aku mesti dengar riuh pagi ERA). aku jadik speechless dan tiba2 teringat anak2 nya dan isterinya. kalau kita yang x kenal pu…