Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2009

cuti sekolah = kahwin

ok, on da way nk cr umah farah, pdhl dh 3 kali pegi
still lg tanya org
haishhh...sgt takut pegi umah die sbb jalan tepi
parit n kalau ada kete lalu x leh undur
(very challenging utk penakut mcm aku)


aku x pndi edit gmbr, rs lg burukk



my bestie dieya....
lps kawin, semua buat hal msg2 n tggl aku srg2...hukhuk


geng2 ms diploma dulu



ok, gmbr ni sbnrnya snap utk 3 org tp cume 2 org je msk.....
haha...ipy sile betulkan tanga anda



gambar wajib kat tempat org kawin...kat pelamin



due bdk penyibukk



congrats farah



ok, adikku ni spnjg aku cuti akn ikut je ke mana aku pegii



so, cuti sekolah dh mula n mcm biasale jemputan kawin pun berlambak2. bayangkan 6/6 my auntie terima 9 jemputan kahwin....haha. gle kan semua berebut2 nk kawin pada waktu tersebut. so, aku punye invitation utk 30/5 ada 3. satu farah (kelantan), yan (terengganu), jijah (pahang)... so 3 neg berbeza, n keputusannya aku pegi umah farah sbb aku tgh bercuti n dekat je ngan umah aku nieh. utk 6/6 plk kwn lama aku aleza akn kahwin (ralat jgk x pegi…

kenapa bile dah balik umah, dah x nak balik kl hah?

aku n adikku2
ok, gaya mrk sama kerna aku yg ajar...haha



sengih2...hoho


betulla kata orang....home sweet home. mmg best dok umah. mcm2 benda bleh buat, lupe hal keje tp bisness aku x lupe...hehe.

1) pegi jalan2 ngan adik-adikku.
2) mkn masakan yg dipanaskan oleh mama (sbb mamaku dh berenti memasak sejak die umur 40 tahun, so cube bayangkan die sekarang umur 50 thn, dh 10 tahun die x memasak...adalah die memasak tp amat jarang),
3) dapat bergurau-senda...haha ayat skemaku dh kuar ngan adik2 walau 2 org je ada kat umah. 4) dapat edit gambar sbb internet sangat laju.
5) dapat jumpe mak n ayahku (ok, sebenarnya aku x g melawat lg, esk aku akn pegi).
6) dapat pegi kb mall (tempat kebanggan org kelantan)
7) dapat drive kete mamaku n berlagak mcm kete aku....

nasi tambah: kalau bleh aku nk balik setiap bulan cumenya masa n duit yg x mencukupi kan. duit bleh lagi cr tapi masa? tapi kdg2 aku pun pening kalau nk balik krn kdg2 kite akn disoal dgn pelbagai soalan yg x mampu kite jawab atau digesa dgn bend…

aku dh smpi umahhh

ok, sempat lg snap pdhl tgh rushing nk g lcct



opis mamaku



mama n the geng....kak ta, mamaku, kak ct n kak ah



muke mamaku yg kunun buat2 keje...haha


sampai2 je kat airport, mamaku dh menunggu dgn senyuman. so, ikutle mamaku kat opis die.....hehe. bestt tau, dok sebelah mama n tgk mamaku drive, rs seronot jee. feeling tu walaupun nmpk common tapi bahagia. smpi je opis die jmp kwn2 mama yg becok n suke gossip. biasale org keje kerajaan, mana ada keje sgt...kan best kalau bleh keje relax2 mcm tue....ble la aku nk merasa kt tmpt keje aku...

nasi tambah: kalau anda diberi pilihan, anda nk keje kerajaan ke swasta? aku? kalau nk relax, mmg aku akn plh kerajaan.

balik kampung, hati giranggg

my sis yg akn jd peneman aku selama seminggu



mak aka nenekku
aku x pernah pnggl die nenek...comeikan die...



half of my big family


perjalanan jauh x ku rasa, kerna hatiku melonjak sama, ingin berjumpa sanak saudara, yg jauh di mata...haha. perjalanan jauh konon, pdhl ngan flight 45minit je...mmg poyo la shida nieh. nk buat mcm mana dh lama aku x blk sjk keje ngan celcom nieh, nk dpt cuti ssh, so alang2 blk. ku blk seminggu...

mish my mama n abah , my room, my bed, my pillow, my sis, my auntie, my mak n ayah n semuanya di kg halamanku.

nasi tambah: balik dr p.mas, aku akn bercuti di fraser hill ....hoho. mmg besttt

oooohhh....saya dapat award

biar betik, aku ingat aku ni x popular n x der sapa nk baca blog aku, tp ada jgk yg kesah . time ksh cik orkid (nama glemer bg si pemberi award nieh). die pun ada blog yg cumell. n org die pun comel n bercita2 tinggi mcm aku....org cumell ni mmg becita2 tinggi kan....haha.

p/s : dear cik orkid, i like ur business card...cumellll

tuhan beri kite akal utk apa.....so pklah pakai otak

aku mmg geram yg amat ari ni coz i receive bad news, kalau ikutkan hati, mmg aku rs nk call org tu n mencarut je..... x tahu malu punye orgg. aku ssh nk marah org even cust yg aku call aku ari2, mrh aku pun, aku ttp x kan mrh mcm nie tp bnd nie mmg menguji kesabaran aku.

ok, remember my previous entry, aku bgtau my sis got interviw from mara. she has been accepted from mara n have to take a level first. ok, this is a great news for my family rite? but suddenly, this thing turn to be very complicated.

mcm mana nk citer? should i write it, mcm buka pekung di dada lak.....citerlah...lantaklah. ok, mamaku prnh jd penjamin pd seorg saudara kitaorg utk pinjaman rumah. ms nk meminjam, lembut gg dr lidah, akn byr every month. then, mengenangkan saudara, mamaku bersetuju, then loan settle. but this person (perlu ke aku mengaku sedara) mmg x mengenang hati budi, x tau malu n xder otak walaupun dh tua, die selalu lmbt bayar, selalu miss n my momlah yg kena tadah telinga almost every month disbbkan…

mimpi indahku bertukar ngeri.....

ni mkn ke karaoke



mukaku yg sengal...hoho
ok, knp org kt sebelah aku n sblh die muke mcm fotostat..haha



me n the karaoke geng
p/s: karaoke ngan diorang rasa mcm karaoke ngan singer sbb suara diorang mmg bestt


owwhhh...semalam aku ada gud news n bad news. nk dgr yg mana dulu, dgr yg bad news dulu yee sbb nati gud news tu akn jd penawar...huhu. ok, kalu korang nk tau aku kn tgh cr umah or bilik utk disewa so ciri2 die mestile jns yg besar n selesa sbb aku kan poyo.

ok, pd hr ahad aku pun pegila ke umh tersebut, dh call owner sebyk 2 kali sblm tu utk confirmkan

aku : cik, saya dok depan umah nie (dipendekkan citerla)

owner : ok, pegi belakang umh

aku: baiklah (dlm hati je walaupun pelik)

aku : cik, saya dok belakang umah nie (smbl mata pndg kiri kanan)

owner : ok, jenguk melalui tingkapp

aku: ????

owner: kalu confirm, sewa 600, deposit 1900 ( due bnd ni, die bgtau aku setiap kali aku call die)

aku: cik, saya dtg ni nk tgk umah, bukannya pencuri. saya taula sewa 600, deposit 1900, apa punye biadab cik …

jangan pisahkan saya ngan rokok.....kata perokok

isi kandungan sebatang rokok.....huhu


are u smoker? aku x tau la sjk ble rokok ni muncul n mcm mana die blh muncul tp aku mmg respek gle n bleh tabik sbyk 15kali kt org yg cipta rokok tue sbb die mmg genius, cipta bnd yg mmg bleh bg kesan n impak yg ckp besarrrr...yelahhh, lps je try hisap rokok, kompem x berenti n x nk tinggal punye even kena paksa, even sakit, even xder duit, even terpksa tipu2, even terpksa curi2 hsp dlm toilet or whatsoever. tul x? so, skrg nie, xkire bdk ke, org tua ke, lelaki ke perempuan ke berebut2 hsp rokok mcm minum air.

hsp rokok nmpk cool ke? hsp rokok bleh menenangkan pkran ke? hsp rokok bleh nmpk lebh moden n urban ke? hsp rokok bleh buat kite jd lbh digemari ramai ke? kalau hsp rokok ni bleh buatkan aku jd lebih chat, aku akan hisap. kalau hsp rokok ni bleh buat aku lbh kaya, aku akan hisap. tapi nan adoo.

so, org yg hisap rokok ni bleh dikatakan mcm seorg kekasih yg sggp buat apa saja demi utk kekasihnya mcm romeo n juliet asalkan dapat sentiasa bersama.…

cameron......hot n sweet

our apartment, desa anthurium



ok, gambar melompat mmg wjib ye seolah2
mcm cameron ni xpernah kitaorg smpi



fresh flowers



xtau tumbuhan ni nama apa



ladang teh ni kalau nk amik gmbr kena tau nk amik angel mana sbb
x semua cantik...hehe



plg suke bau strawberi...sgt2 manis

haha..i'm back, of coursela nk cite my trip to cameron yg mmg havoc tp beshhh. so kitaorg punye group dlm 20 org, cube bayangkan yg pegi semuanya jns kepala x berapa betul ckit. damn havoc n siap ada citer bersambung lagii.....huhu

as usual the best part there, the weather...damn cool especially at nite, menggigil beb. we stay at desa anthrium n we also hired for cater (sgt byk makanan n mmg membazir). n we bought byk bnd like amp, guitar, karaoke set, projector n lappy....can u imagine mcm mana rmh tu x bergegar....haha. n kitaorg jgk tlh ditegur beberapa kali olh pak guard sbb resident kt ctu complaint......huhu. mcm mana x complaint kalau dh start karaoke ataupun ms gelak, suara kitaorg dh bleh buat desa anthrium bergegar.…

bijou bazaar yg x hott

dh lama i wanted to go bijou bazaar, so lps tgk die punye advertisement kt one of the blog kat internet, aku plan nk g coz x prnh pegi n dekat jee ngan umah aku. nama tmpt die apa ntah tp kat jalan telawi bangsar jee.

tp lps pegi...huhu very disappointed...ntah apa2 brg yg dijual, bgku kalau nk jual pre loved items tu biarle branded ckit, ni jenama apa ntah....n baju yg sgt tdk menarik. aku bleh terma yg baju vintage tp tgk2 gakle...plan nk amik gmbr but my b mls nk amik so smpt snap tempat die je.

pompuan punye citer....

semua mkn ngan lahapnye........beshkan nasi kukus die
lini n yah aku tau mum x cukup asal x tmbh...malu le kunun



sorry nur, sbnrnye aku nk fokus ke mum
tp terfokus kpd bdk2 yg 3 org nieh...haha



kalau dasar pompuan mmg pntg tgk cermin n camera



aku x beli pun bj ni tp cute kan....tp ada st lg cute
mng cepatle sale.....



ehh...kenapa semuanye makin membesar kecuali aku...hehe


seronotnye arni ku berjalan2, shopping2 n mkn2 ngan kengkwan ms degree dulu, semuanye class mate aku...hehe nur, yah, yam n lini (mc zue aku tau mum akn baca blg aku so sile jeles yee...haha). so apalagi kalau pompuan jumpe pompuan, x bestla kalau blk tgk kosongkan, rs mcm pelik plk...so aku yg nk teman org nieh, lagi byk shopping ( kdg2 mcm tu kan time kite x plan nk shopp, tp beli byk time x plan x beli plkk)....arini mmg bykle bnd aku rs nk beli tp sbbkan aku byk dh plan bln nie (g cameron n blk kg) so, aku budget2 gak......haha....aku mana prnh budget.

so, aku beli mng punye blouse (blouse ke aku pun x tahu), vincci puny…