Skip to main content

tuhan beri kite akal utk apa.....so pklah pakai otak

aku mmg geram yg amat ari ni coz i receive bad news, kalau ikutkan hati, mmg aku rs nk call org tu n mencarut je..... x tahu malu punye orgg. aku ssh nk marah org even cust yg aku call aku ari2, mrh aku pun, aku ttp x kan mrh mcm nie tp bnd nie mmg menguji kesabaran aku.

ok, remember my previous entry, aku bgtau my sis got interviw from mara. she has been accepted from mara n have to take a level first. ok, this is a great news for my family rite? but suddenly, this thing turn to be very complicated.

mcm mana nk citer? should i write it, mcm buka pekung di dada lak.....citerlah...lantaklah. ok, mamaku prnh jd penjamin pd seorg saudara kitaorg utk pinjaman rumah. ms nk meminjam, lembut gg dr lidah, akn byr every month. then, mengenangkan saudara, mamaku bersetuju, then loan settle. but this person (perlu ke aku mengaku sedara) mmg x mengenang hati budi, x tau malu n xder otak walaupun dh tua, die selalu lmbt bayar, selalu miss n my momlah yg kena tadah telinga almost every month disbbkan gangguan dr bank. kat cni, my mom sabar je.....


then, we got info this person x buat byrn since early of this month. kirenya start bln jan, die x byr, sio mengamukla bank n bank nk ptg gaji mamaku every month.... (mesti krg tertanya2 knp x ptg gaji die, sbb die keje private, gaji die msk je die akn kuarkan ari tu jgkk....otak die mmg cerdik, so bank xleh amik). yg jd mangsa kt cni, saper, mamaku!!

because of that, my mom name's alredy been blacklisted. n apabila adikku diterima olh mara (korang pernah baca x article yg mara bgtau kalau org tu blacklisted, anak cucu die pun xkan dpt apa2 dr mara)so, korang phm x mcm mana situasi nie. my mom have to settle that amt lump sum around 8k. so, letting 8k like that for paying other's debt bukanke ridiculuos.

mamaku pun bengang gle n mmg bergaduh ngan that person tp die ngan x malu bgtau mamaku xkan xboleh tlg sedara. hellooo.......msg2 keje n ada duit sdr,pandai2la nk hidup. mamaku bgtau ms ada duit x beringat (should i tell u this person kalau die ada duit die akn enjoy gle babas, pegi shopp sana sini tp htg x nak bayar).

so, sekarang ni saper yg jd mangsa? mamaku kan n x pasal2 adik aku punye ms depan pun digugat sekali, kalu korang di tampat aku, apa korang buat? i really need a solution....


nasi tambah: kenapa msh ada manusia yang nak senang dengan cara mudah? buat duit sambil tdo? buat duit tanpa perlu bersusah - payah? jdnya macam saudara aku yang sekarang jobless and hutang sana-sini.

Comments

Anonymous said…
aku pn bengang giler...rase nk tumbuk je

-ise-
tu la psl....jns ore x tau malu

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …