Sunday, May 24, 2009

tuhan beri kite akal utk apa.....so pklah pakai otak

aku mmg geram yg amat ari ni coz i receive bad news, kalau ikutkan hati, mmg aku rs nk call org tu n mencarut je..... x tahu malu punye orgg. aku ssh nk marah org even cust yg aku call aku ari2, mrh aku pun, aku ttp x kan mrh mcm nie tp bnd nie mmg menguji kesabaran aku.

ok, remember my previous entry, aku bgtau my sis got interviw from mara. she has been accepted from mara n have to take a level first. ok, this is a great news for my family rite? but suddenly, this thing turn to be very complicated.

mcm mana nk citer? should i write it, mcm buka pekung di dada lak.....citerlah...lantaklah. ok, mamaku prnh jd penjamin pd seorg saudara kitaorg utk pinjaman rumah. ms nk meminjam, lembut gg dr lidah, akn byr every month. then, mengenangkan saudara, mamaku bersetuju, then loan settle. but this person (perlu ke aku mengaku sedara) mmg x mengenang hati budi, x tau malu n xder otak walaupun dh tua, die selalu lmbt bayar, selalu miss n my momlah yg kena tadah telinga almost every month disbbkan gangguan dr bank. kat cni, my mom sabar je.....


then, we got info this person x buat byrn since early of this month. kirenya start bln jan, die x byr, sio mengamukla bank n bank nk ptg gaji mamaku every month.... (mesti krg tertanya2 knp x ptg gaji die, sbb die keje private, gaji die msk je die akn kuarkan ari tu jgkk....otak die mmg cerdik, so bank xleh amik). yg jd mangsa kt cni, saper, mamaku!!

because of that, my mom name's alredy been blacklisted. n apabila adikku diterima olh mara (korang pernah baca x article yg mara bgtau kalau org tu blacklisted, anak cucu die pun xkan dpt apa2 dr mara)so, korang phm x mcm mana situasi nie. my mom have to settle that amt lump sum around 8k. so, letting 8k like that for paying other's debt bukanke ridiculuos.

mamaku pun bengang gle n mmg bergaduh ngan that person tp die ngan x malu bgtau mamaku xkan xboleh tlg sedara. hellooo.......msg2 keje n ada duit sdr,pandai2la nk hidup. mamaku bgtau ms ada duit x beringat (should i tell u this person kalau die ada duit die akn enjoy gle babas, pegi shopp sana sini tp htg x nak bayar).

so, sekarang ni saper yg jd mangsa? mamaku kan n x pasal2 adik aku punye ms depan pun digugat sekali, kalu korang di tampat aku, apa korang buat? i really need a solution....


nasi tambah: kenapa msh ada manusia yang nak senang dengan cara mudah? buat duit sambil tdo? buat duit tanpa perlu bersusah - payah? jdnya macam saudara aku yang sekarang jobless and hutang sana-sini.

2 comments:

Anonymous said...

aku pn bengang giler...rase nk tumbuk je

-ise-

shida is my name said...

tu la psl....jns ore x tau malu