Skip to main content

pompuan punye citer....


semua mkn ngan lahapnye........beshkan nasi kukus die
lini n yah aku tau mum x cukup asal x tmbh...malu le kunun



sorry nur, sbnrnye aku nk fokus ke mum
tp terfokus kpd bdk2 yg 3 org nieh...haha



kalau dasar pompuan mmg pntg tgk cermin n camera



aku x beli pun bj ni tp cute kan....tp ada st lg cute
mng cepatle sale.....



ehh...kenapa semuanye makin membesar kecuali aku...hehe


seronotnye arni ku berjalan2, shopping2 n mkn2 ngan kengkwan ms degree dulu, semuanye class mate aku...hehe nur, yah, yam n lini (mc zue aku tau mum akn baca blg aku so sile jeles yee...haha). so apalagi kalau pompuan jumpe pompuan, x bestla kalau blk tgk kosongkan, rs mcm pelik plk...so aku yg nk teman org nieh, lagi byk shopping ( kdg2 mcm tu kan time kite x plan nk shopp, tp beli byk time x plan x beli plkk)....arini mmg bykle bnd aku rs nk beli tp sbbkan aku byk dh plan bln nie (g cameron n blk kg) so, aku budget2 gak......haha....aku mana prnh budget.

so, aku beli mng punye blouse (blouse ke aku pun x tahu), vincci punye selipar (tp selipar nose tu mmg x tahan ahhh, nest week g beli lglah) n beg dorothy perkin (dah lama nk cr sling bag n jmp...sukenyeee). aku n nor yg byk shopp, ni aku suke kalau kuar ngan nur (sama2 hantu shopp....haha). nor nati kite g beli bobbi brown lip balm n lipstik die ye....

p/s: nati nk shopping lagi ajak le aku ekk yam....alang2 dh ada kete. bwk kete elok2 ye, kalu msk parking, simpan tiket elok2 tau...kalau rs duit byk sgt, bg kat aku jee.....haha

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…