Skip to main content

pompuan punye citer....


semua mkn ngan lahapnye........beshkan nasi kukus die
lini n yah aku tau mum x cukup asal x tmbh...malu le kunun



sorry nur, sbnrnye aku nk fokus ke mum
tp terfokus kpd bdk2 yg 3 org nieh...haha



kalau dasar pompuan mmg pntg tgk cermin n camera



aku x beli pun bj ni tp cute kan....tp ada st lg cute
mng cepatle sale.....



ehh...kenapa semuanye makin membesar kecuali aku...hehe


seronotnye arni ku berjalan2, shopping2 n mkn2 ngan kengkwan ms degree dulu, semuanye class mate aku...hehe nur, yah, yam n lini (mc zue aku tau mum akn baca blg aku so sile jeles yee...haha). so apalagi kalau pompuan jumpe pompuan, x bestla kalau blk tgk kosongkan, rs mcm pelik plk...so aku yg nk teman org nieh, lagi byk shopping ( kdg2 mcm tu kan time kite x plan nk shopp, tp beli byk time x plan x beli plkk)....arini mmg bykle bnd aku rs nk beli tp sbbkan aku byk dh plan bln nie (g cameron n blk kg) so, aku budget2 gak......haha....aku mana prnh budget.

so, aku beli mng punye blouse (blouse ke aku pun x tahu), vincci punye selipar (tp selipar nose tu mmg x tahan ahhh, nest week g beli lglah) n beg dorothy perkin (dah lama nk cr sling bag n jmp...sukenyeee). aku n nor yg byk shopp, ni aku suke kalau kuar ngan nur (sama2 hantu shopp....haha). nor nati kite g beli bobbi brown lip balm n lipstik die ye....

p/s: nati nk shopping lagi ajak le aku ekk yam....alang2 dh ada kete. bwk kete elok2 ye, kalu msk parking, simpan tiket elok2 tau...kalau rs duit byk sgt, bg kat aku jee.....haha

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …