Skip to main content

mimpi indahku bertukar ngeri.....


ni mkn ke karaoke



mukaku yg sengal...hoho
ok, knp org kt sebelah aku n sblh die muke mcm fotostat..haha



me n the karaoke geng
p/s: karaoke ngan diorang rasa mcm karaoke ngan singer sbb suara diorang mmg bestt


owwhhh...semalam aku ada gud news n bad news. nk dgr yg mana dulu, dgr yg bad news dulu yee sbb nati gud news tu akn jd penawar...huhu. ok, kalu korang nk tau aku kn tgh cr umah or bilik utk disewa so ciri2 die mestile jns yg besar n selesa sbb aku kan poyo.

ok, pd hr ahad aku pun pegila ke umh tersebut, dh call owner sebyk 2 kali sblm tu utk confirmkan

aku : cik, saya dok depan umah nie (dipendekkan citerla)

owner : ok, pegi belakang umh

aku: baiklah (dlm hati je walaupun pelik)

aku : cik, saya dok belakang umah nie (smbl mata pndg kiri kanan)

owner : ok, jenguk melalui tingkapp

aku: ????

owner: kalu confirm, sewa 600, deposit 1900 ( due bnd ni, die bgtau aku setiap kali aku call die)

aku: cik, saya dtg ni nk tgk umah, bukannya pencuri. saya taula sewa 600, deposit 1900, apa punye biadab cik ni

owner : semua penyewa sama, confirm bayar, bl blh msk

aku: cik, saya ni mmg confirm, siap dtg ngan kwn2, kalau cik nk duit mmg bleh bagi

owner : kalau saya bg kamu tgk, nati kamu xder rm, buat rugi je

aku: k83en d97mcmdncks - kalu korang?

cuba bayangkan mcm tu sikap peniaga melayu kite...mmg aku sumpah umah tu xder penyewa sehingga 5 thn lg, gle annoying die punye owner. so melepasle umh tu kat aku...uwaaa, mimpi indah ku bertukar ngeri

then, blk dr umah tersebut, abu text aku ajk g karaoke kat red box the gardens. so alang2 x penah pegi, aku pun pegi.........mmg best n mewah karaoke die. so berita gembiranya, aku berjaya menggembirakan diriku ngan karaoke n bowling... hahah

nasi tambah: ni yg buat aku benci ngan sikap peniaga melayu nieh....sgt tdk pro n narrow minded, kalaula ada 10 org peniaga mcm die nie, mmg linkupla org melayu...

Comments

Anonymous said…
btl...jgn setakat sumpah,baik tuan umah 2 jd sesumpah...hahaha

-ise-

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …