Tuesday, May 19, 2009

mimpi indahku bertukar ngeri.....


ni mkn ke karaoke



mukaku yg sengal...hoho
ok, knp org kt sebelah aku n sblh die muke mcm fotostat..haha



me n the karaoke geng
p/s: karaoke ngan diorang rasa mcm karaoke ngan singer sbb suara diorang mmg bestt


owwhhh...semalam aku ada gud news n bad news. nk dgr yg mana dulu, dgr yg bad news dulu yee sbb nati gud news tu akn jd penawar...huhu. ok, kalu korang nk tau aku kn tgh cr umah or bilik utk disewa so ciri2 die mestile jns yg besar n selesa sbb aku kan poyo.

ok, pd hr ahad aku pun pegila ke umh tersebut, dh call owner sebyk 2 kali sblm tu utk confirmkan

aku : cik, saya dok depan umah nie (dipendekkan citerla)

owner : ok, pegi belakang umh

aku: baiklah (dlm hati je walaupun pelik)

aku : cik, saya dok belakang umah nie (smbl mata pndg kiri kanan)

owner : ok, jenguk melalui tingkapp

aku: ????

owner: kalu confirm, sewa 600, deposit 1900 ( due bnd ni, die bgtau aku setiap kali aku call die)

aku: cik, saya dtg ni nk tgk umah, bukannya pencuri. saya taula sewa 600, deposit 1900, apa punye biadab cik ni

owner : semua penyewa sama, confirm bayar, bl blh msk

aku: cik, saya ni mmg confirm, siap dtg ngan kwn2, kalau cik nk duit mmg bleh bagi

owner : kalau saya bg kamu tgk, nati kamu xder rm, buat rugi je

aku: k83en d97mcmdncks - kalu korang?

cuba bayangkan mcm tu sikap peniaga melayu kite...mmg aku sumpah umah tu xder penyewa sehingga 5 thn lg, gle annoying die punye owner. so melepasle umh tu kat aku...uwaaa, mimpi indah ku bertukar ngeri

then, blk dr umah tersebut, abu text aku ajk g karaoke kat red box the gardens. so alang2 x penah pegi, aku pun pegi.........mmg best n mewah karaoke die. so berita gembiranya, aku berjaya menggembirakan diriku ngan karaoke n bowling... hahah

nasi tambah: ni yg buat aku benci ngan sikap peniaga melayu nieh....sgt tdk pro n narrow minded, kalaula ada 10 org peniaga mcm die nie, mmg linkupla org melayu...

2 comments:

Anonymous said...

btl...jgn setakat sumpah,baik tuan umah 2 jd sesumpah...hahaha

-ise-

shida is my name said...

haha...mengow