Skip to main content

cuti sekolah = kahwin


ok, on da way nk cr umah farah, pdhl dh 3 kali pegi
still lg tanya org
haishhh...sgt takut pegi umah die sbb jalan tepi
parit n kalau ada kete lalu x leh undur
(very challenging utk penakut mcm aku)


aku x pndi edit gmbr, rs lg burukk



my bestie dieya....
lps kawin, semua buat hal msg2 n tggl aku srg2...hukhuk


geng2 ms diploma dulu



ok, gmbr ni sbnrnya snap utk 3 org tp cume 2 org je msk.....
haha...ipy sile betulkan tanga anda



gambar wajib kat tempat org kawin...kat pelamin



due bdk penyibukk



congrats farah



ok, adikku ni spnjg aku cuti akn ikut je ke mana aku pegii



so, cuti sekolah dh mula n mcm biasale jemputan kawin pun berlambak2. bayangkan 6/6 my auntie terima 9 jemputan kahwin....haha. gle kan semua berebut2 nk kawin pada waktu tersebut. so, aku punye invitation utk 30/5 ada 3. satu farah (kelantan), yan (terengganu), jijah (pahang)... so 3 neg berbeza, n keputusannya aku pegi umah farah sbb aku tgh bercuti n dekat je ngan umah aku nieh. utk 6/6 plk kwn lama aku aleza akn kahwin (ralat jgk x pegi sbb umah die dekat je ngan aku tp aku dh xder cuti dhh).

so, semua kwn2 yg akn kahwin atau yg br nk kahwin tu TAHNIAH sbb anda menuju ke satu fasa yg berlainan. yela ank dara ngan isteri org byk bezanya kan. kena jaga tingkah laku, kena jaga hati suami, kena jaga hati mentua n kena byk give n take. tapi wish all of u LIFETIME HAPPINESS with ur hubby. me? ...doakan aku yepp

nasi tambah: oh, kenapa ada org jenis busuk hati n suke jeles ngan kite? adoyaiii, kite x buat salah pun die sakit hati? xkanla sbb muke ku ni xder commercial value, die jeles? aku pun x phm jenis manusia mcm nie!! plss, have big thing in ur life

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…