Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2012

campaign : say NO to beggar

assalamualaikum semua penduduk malaysia eh semualah,

korang kan mesti selalu mengalami situasi ni kan. kalau tengah lepak, gossip, makan ngan kawan-kawan kat kedai mesti akan datang orang jual barang, mintak sedekah, derma dan sebagainya kan.
especially kalau korang dok kl dan lepak tempat popular like kg baru ke uptown ke. kalau lepak dalam 2-3 jam rasa adalah dalam setengah jam sekali diorang akan datang dan approch kan. sampai kadang-kadang agak rimas jugaklah.
tapi sebagai orang kl tegar *eceh, mengaku orang kl* maksud aku yang dah lama dok kl mmg dah immune dengan golongan sebegini. cumanya dulu, setiap kali aku makan ngan hubby aku, dia x pernah x bagi derma kat golongan ni. walau sebenarnya kitaorang bukannya ada duit sangat tapi hubby cakap bagi je *rezeki masing-masing*.
so, aku pun dah jadi habit akan ikut apa yang hubby buat. recenty, hubby aku tengok majalah 3 pasal isu beggar ni lah. korang tau, diorang buat macam mana. mazidul akmal ada suruh sorang menyamar menjadi begg…

MOVIE TIME : dredd

Assalamualaikum u olls,


Lama kan aku x buat review movie. sebenarnya banyak kot movie yang dah aku tengok, almaklumlah mak kan die hard fan movie. 
antara latest movie yang aku tengok ialah the cold light of day (lakonan bruce willis) tapi sebenarnya bruce willis berlakon kejap gila je kot. lepas tu terus je watak dia mati sebab kena tembak (ayarkk mak dah terlepas cerita). tapi cerita tu best jugakla sebab saspen dari awal hingga akhir.
tapi sekarang aku nak cerita pasal cerita dredd yang baru je aku tengok petang tadi. alang-alang harini cuti dan dapat movie murah, lagila semangat nak tengok kan. tapi selalunya aku tengok x tgk hari pun.kalau hari khamis, lagi semangat sebab cerita baru just release (-___-).
cerita die masa preview aku dah semangat nak tengok sebab aku memang suka cerita yang menentang kezaliman nieh. like batman, spiderman, battleship and banyak lagilah. kadang-kadang tengok citer macam ni, aku boleh nangis sebab excited sangat macam tengok citer battleship (-__-)

WORDLESS WEDNESDAY : holiday :)

sore eyes 5 days mc

buat memek muka macam ni pun dapat almost 500,000 viewers


ni pulak the best parody, lawak sial


hubby sapa kat atas (-____-)

my baby

hello u olls,

dalam family aku yang semua dah besar dan kertu, ada seorang yang menceriakan hidup our family. iaitu my nephew adam harith. the one and only anak sedaraku dan cucu kepada mama dan abah. kesayangan semua orang.
adam seorang yang x banyak kerenah. asal cukup makan dan tidur, dia x akan meragam. tapi dia jenis yang suka didukung, biasalah duduk ngan mama tok, asal nangis sikit mamatok dukung. so, sikit-sikit nak dukung, kadang-kadang kalau tengah org sibuk, dia buat-buat nangis.
muka x sedih, mata bulat je tapi mulut menjerit. saja, nak bagi orang dukung. die jugak xleh panas, almaklumlah asyik dok dalam air cond panas sikit mulalah x selesa. lempang nak (-___-)




good news and not so bad news

assalam u olls,


dah beberapa hari mak x update blog sebab blog buat hal. xleh nak sign in, ntah kenapa ntah. melalui bb boleh tapi yelah kecik semacam je kan so malas.
ada macam-macam nak citer.  pertama: aku baru dapat berita gembira semalam, adik mak dah preggy u olls. mak macam terkejut gila kot masa dia bbm. rasa macam, waahhhhhhh hebat laki ko. masa dia bbm semalam, 
mak cepat-cepat jeling laki mak dan bagitau dia yang dia x power macam roslan (laki adik). mak kena pegi berguru dengan adiklah lepas ni. serius, x sangka seawal tu since aritu mama ada bgtau saper preggy awal akan dapat hadiah istimewa. so, mak dah terlepas hadiah tu.....huhuhu



kedua: hari tu masa aku nak g bangsar dari rumah aku. traffic light depan lrt universiti. so, masa lampu merah of coursela kita berenti kan. depan aku ada kete naza kuning dan depan naza kete waja. so, aku kete ke berapa? kete ketiga la kan. sebelah ialah bas
dan lampu isyarat bertukar hijau, kita mestilah terus tekan minyak kan. so kete waja…