Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2009

DRESS DOWN DAY yg howt

korang mampu pakai spek mcm aku nieh...hahaa


gmb n tmpt wajib bg pompuan amik gmr
dlm toilet dpn cermin


barisan biru


mr belasah cik opie ramai2....
cik opie katanya padahal my classmate kat uni



agak2 lps nie bleh x celcom amik kiteorg jd model....
blehla dato' shaz, sebulan pun jdlaa



pose manja bg seorg pompuan tp cube tgk aku punye pose
rs mcm nk tamparkan....



lelaki2 yg kununnye gagah berani tapi....



okay, nilah semua group aku, x yahle bgtau nama
bkn korang kenalpun....hoho....u olls mmg sporting



mukeku yg dimekap oleh abu



sblm bertolak, sesi mekap2 ngan abu.....
tlg jgn tgk kwn aku punye peha....

arini my company buat hari pakai baju creative sedunia tapi sayangnye hanya group aku yg beria2. group lain mcm hampeh....semua x participate, kitaorg punye group siap beli baju sama bg pompuan n bg lelaki seluar yg sama, ditambah ngan spek yg mmg x kalah....spek kiteorng mmg terbaiklahhh, mana2 kedai pun xder jual, sbb xder sapa nk pakai selain dr kiteorg.....hoho... mmg havoc, vogue n gler2.....gro…

aku x nk jd skema dah.....hoho

aku cukup marah ngan bdk skema smpi muke aku jd mcm tu


yeee..aku tau penulisan aku sblm ni memborinkan. kalau aku baca pun nk muntah, mmg skema padahal kat luar aku nie xderla skema sgtt tp sbb x reti sgt nk tls ayat2 yg bleh menarik perhatian ramai.... tp lps ni aku akn try sentiasa update n ubh gaya penulisan aku spy jd lbh x skema (tgkkk...aku dh kuar dh ayat skema, dh kata aku x reti wooo). tolongle ajr aku spy jd org yg x skema mcm blog anak mat nor tueh. aku mmg suke baca die punye citer n penulisan...saya kagum ngan anda.

p/s: aku suke baca blog org walaupun org x baca blog aku...hehe. aku phm blog aku x menarik

jangan tegurlee

ms julia kena rasuk dh x takut, aku siap gelak lg sbb kelakarle



ni scene yg plg menyeramkan...ms nenek die meninggal
adake mayat dibiarkan sehari, esk br kebumikan.....hishhhh


2 hr lps aku pegi tgk citer jangan tegur. sbnrnye x plan pun tp one my b's fren idi yg dh lama ajk jmp, then aku pegi jmp die....sblm nie aku dh prnh jmp idi tu n mmg agk close ngan die. die keje dubai n sblm ni hdp die mmg mewah, 6 bln sekali kalau blk kg mmg duit berkepuk tp skrg dh berenti.....naper? aku rs korang mest bleh agak ngan economy skrg....gaji x dibayar, srh buat ot tapi x nk byr, spaer tahan. so mana2 company yg ada link ngan overseas, mmg siaple korang. aku x tipu sbb ada kwn aku yg kena pecat sbb company n kilang gulung tikar.......aku dh melalut dhhh :)

n for the first time, aku tgk citer antu, aku takut smpi x nk tgk...haha. my b dh pndg aku smcm sbb die mmg x suke kalau aku berckp atau bergerak sbb die kalau tgk citer mmg fokus abiss....aku pndg kiri, aku pndg kanan, aku png blkg tgk org lain…

the BIGGEST loser

our kids today...serammmm



the consequences



i know slim body will be more likeable.....rite?


one of the contestant of the biggest loser...ali


have u watch the biggest loser at hallmark channel 702, aku br je follow reality tv tue. mmg best coz i like motivational thingy.....like motivational books, programme, song, show n the most i luv is MOTIVATIONAL PEOPLE. apa yg aku suke ttg reality nieh, bagaimana seorg yg berat more than 400 pounds can loose weight more than 100 pounds. can u imagine? kite kalau trn 2 kilo pun dg suke glee.die punye training n exercises mmg gile babas, kalau negative thinking n cpt down mmg sng nk quit.

apa yg aku nk sentuh kt cnie, america was shown one of the biggest prob for their country is OBES. yup, aku mmg selalu baca dlm paper n mag yg mengatakan rakyat amerika kebanyakannnya perut buncit n gemuk di usia remaja kerana tabiat pemakanan yg tdk sihat. kat sana burger n fries dijual di merata2 tempat n sudut. so, jgnle tertipu ngan artis diorang coz diorang punye…

mamaku dtg lagi....hehehe

keje org pompuan....huhu


my auntie n ank die n mamaku n adikku
(2 bdk skema...haha)



adikku yg sengal...haha



aku n adiku ipy


jemput mamaku di putra....sengih lebar nmpk...haha


mamaku dtg lagi...oyeeee.... ngan my youngest sis coz my sis got interview from mara.... (scholarship to overseas). so, aku pun terpaksala mc 2 hr...kekek...nk tmn mama punye psl. x shopping sgt sbb ms x ckp. bayangkan mamaku dtg ngan bas 15hb pagi n 16 hb mlm die dh blk...so ms mmg x mengizinkan jd kali ni x byk sgt duit abs...hehe.

kali ni, mamaku dtg ngan kakak die yg kupanggil cik na coz ank die hafiz pun dpt interview yg sm so kitaorg stay kat umh adik ipar cik na kt taman maluri. best dok umh kak shira n suami die shukri...ank2 die mmg comel n mulut x renti2 bercakap (png kepala aku tgk ank2 die membebel...hehe...mg comelll). so after interview kt pej mara, kitaorg pun shoppingla ckit2 kt jalan tar. smptle aku menmbhkan koleksi ariani aku...hehe.

p/s: seronotnye dpt chit-chat ngan mama n sedara-mara. dh lama gle rs…

aku nk bilik n katil yg besar, boleh?

aku nk bilik nieh, yg pntg katil yg bsr coz i'm sleepholic.....hehe


dh pagi nieh tp still x tdo lg....xper, esk keje kul 12. sbnrnye bnd ni dh lama aku pkkan, tp aku xder kwn sbb tu dr dulu smpi skrg, aku x buat2 lg...buat apa yee....actually, pndh umah sbnrnyee. yee, aku dh lama nk pndh rmh, sgt x selesa ngan umh skrg, bknnya aku x suke ngan my housemate but i need my own privacy, skrg ni bilik pun berkongsi (aku sdr pun x pst mcm mana aku bleh thn smpi skrg).

sblm ni, aku nk pndh lps beli kete coz sng nk ulang-alik tp pk punye pk, biarle aku nk pndh SEKARANG JUGAK. dh srh my b crkan umah utk aku, tp still x dpt. aku xksh sewa mhl ckit aslkan aku dpt st bilik yg selesa n dlm rmh tu x ramai org. aku kene dok umh dkt ngan my b coz die kan my partner aku, kalau x saper yg nk handle business nieh.....

my roommate n housemate aku nieh dh 2 thn dh aku kenal, since aku mule2 dok cnie thn 2007 smpi skrg, percaya xkalau aku bgtau aku hanya prnh kuar sekali..... (tupun sbb one of my ex house…

ORANG PENTING DI MALAYSIA

PERDANA MENTERI:
Datuk Seri Najib Tun Razak

TIMBALAN PERDANA MENTERI:
Tan Sri Muhyiddin Yassin

MENTERI DI JABATAN PERDANA MENTERI
1. Tan Sri Dr Koh Tsu Koon (Hal Ehwal Perpaduan & Pengurusan Prestasi)
2. Datuk Seri Mohamed Nazri Abdul Aziz (Hal Ehwal Perundangan dan Parlimen)
3. Tan Sri Nor Mohamed Yakcop (Unit Perancang Ekonomi)
4. Mej Jen (B) Datuk Jamil Khir Baharom (Hal Ehwal Agama Islam)

Timbalan-timbalan Menteri:
1. Datuk Liew Vui Keong
2. Datuk Dr Mashitah Ibrahim
3. Datuk S.K. Devamany
4. Ahmad Maslan
5. T.Murugiah

MENTERI KEWANGAN:
Datuk Seri Najib Tun Razak

MENTERI KEWANGAN II:
Datuk Ahmad Husni Mohamad Hanadzlah

Timbalan:
1. Datuk Chor Chee Heung
2. Datuk Dr Awang Adek Hussin

MENTERI PELAJARAN:
Tan Sri Muhyiddin Yassin

Timbalan:
1. Datuk Dr Wee Ka Siong
2. Dr Mohd Puad Zarkashi

MENTERI PENGANGKUTAN:
Datuk Ong Tee Keat

Timbalan:
1. Datuk Abdul Rahim Bakri
2. Datuk Robert Lau Hoi Chew

MENTERI PERUSAHAAN, PERLADANGAN DAN KOMODITI:
Tan Sri Bernard Dompok

Timbalan:
Datuk Hamzah Zainudin

MENTE…

damn careless

yup, i'm a careless person, damn careless!! my mom sdr bgtau " ko nieh kalau pinggul (bahasa yg elok utk punggung) blh cabut, mesti tertinggal jgk kat umah"....haha. nk bgtau how careless i am. then, after work as cse i know i have to change ASAP coz if not i will be more trouble.....


uurrgghhh...should i tell u that i got 3 sd this week only. 1 sd means RM300 n 3 sd means RM900....n for 3 months i will not get my kpi....for ur info at my call center, sd will always be available eventhough u have done very small mistake....i hate this work...

p/s: aku mmg x sesuai keje yg mcm nieh, seriously keje yg memerlukan pemerhatian n ingatan yg tajam coz aku tau aku akn bermasalah. plss, help me utk menghlgkan habit careless nieh, mcm mana ye?

special entry to mc zue

nile jam br aku zue
berlian di sekeliling n dlm
white color, i likee
tali besi....berat sehh


huahua...my fren mc zue teringin bnr nk tgk close up my new watch....haha. so, mc zue utk kepuasan hatimu yee but no comment, compliment onlyy k.....haha

p/s: hope u satisfied. ciao

4 days like heaven.....

day 4


day 3


day 2


day 1 (comelkan pemandangan menara celcom level 8)

p/s: keje x byk so amik gmbr je, since kwn2 pun 4 org je n semua x nk bergmbr so aku amik gmbr srg jelah...huahua

heaven kew....haha. i'm so happy these 4 days coz i have to attend training at menara celcom. apa yg bestnye, the class start at 9am but akn abs awl, ada 4.30,3.30 n the earliest is 2pm. beshhh kann. dhle msk2 mesti rehat2 dulu, then blaja stgh jam n rht lagii, then rehat lg for lunch abt 2 hrs. the best part at menara, all the web are unblocked not like my ofice att ttdi, only gmail u can login.

so, kat saner, i leh bergmail, berblogging, ber frendster n berfacebook....sgt seronot. but the most important part is, remember i told u before my fren ada jual die punye own collection kat pwtc. n one of his cust yg pegi pwtc nak beli lg and she tried to call him many times tp xdpt coz actually my fren line ni ditutup buat smnentara coz he migrate from prepaid to postpaid...then this cust x puas hati, she try to…