Skip to main content

jangan tegurlee


ms julia kena rasuk dh x takut, aku siap gelak lg sbb kelakarle



ni scene yg plg menyeramkan...ms nenek die meninggal
adake mayat dibiarkan sehari, esk br kebumikan.....hishhhh


2 hr lps aku pegi tgk citer jangan tegur. sbnrnye x plan pun tp one my b's fren idi yg dh lama ajk jmp, then aku pegi jmp die....sblm nie aku dh prnh jmp idi tu n mmg agk close ngan die. die keje dubai n sblm ni hdp die mmg mewah, 6 bln sekali kalau blk kg mmg duit berkepuk tp skrg dh berenti.....naper? aku rs korang mest bleh agak ngan economy skrg....gaji x dibayar, srh buat ot tapi x nk byr, spaer tahan. so mana2 company yg ada link ngan overseas, mmg siaple korang. aku x tipu sbb ada kwn aku yg kena pecat sbb company n kilang gulung tikar.......aku dh melalut dhhh :)

n for the first time, aku tgk citer antu, aku takut smpi x nk tgk...haha. my b dh pndg aku smcm sbb die mmg x suke kalau aku berckp atau bergerak sbb die kalau tgk citer mmg fokus abiss....aku pndg kiri, aku pndg kanan, aku png blkg tgk org lain. aku tutup mata...mcm2 le gaya aku. ble ingat blk...mcm bdk keciklak gaya aku...haha

p/s: nk tgk transformer...nk tgk transformer...cepatlaaa

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.