Skip to main content

DRESS DOWN DAY yg howt


korang mampu pakai spek mcm aku nieh...hahaa


gmb n tmpt wajib bg pompuan amik gmr
dlm toilet dpn cermin


barisan biru


mr belasah cik opie ramai2....
cik opie katanya padahal my classmate kat uni



agak2 lps nie bleh x celcom amik kiteorg jd model....
blehla dato' shaz, sebulan pun jdlaa



pose manja bg seorg pompuan tp cube tgk aku punye pose
rs mcm nk tamparkan....



lelaki2 yg kununnye gagah berani tapi....



okay, nilah semua group aku, x yahle bgtau nama
bkn korang kenalpun....hoho....u olls mmg sporting



mukeku yg dimekap oleh abu



sblm bertolak, sesi mekap2 ngan abu.....
tlg jgn tgk kwn aku punye peha....

arini my company buat hari pakai baju creative sedunia tapi sayangnye hanya group aku yg beria2. group lain mcm hampeh....semua x participate, kitaorg punye group siap beli baju sama bg pompuan n bg lelaki seluar yg sama, ditambah ngan spek yg mmg x kalah....spek kiteorng mmg terbaiklahhh, mana2 kedai pun xder jual, sbb xder sapa nk pakai selain dr kiteorg.....hoho... mmg havoc, vogue n gler2.....group aku mmg sgt sporting melainkan srg tu.......

so, sah2la kiteorg punye group menangkan sbb yg lain mls nk participate, ingatkan meriah le jgk tp hhhmmmm....apa lg kiteorg buat hal sdr, amik gmbr gle2...alang2 pakai mcm tu, hr lain mmg xkan pakai baju n spek gle babas mcm tue. org lain tgkk pun serammm. so, mmg jd tumpuan le kiteorg, xper sekali-sekala kan...

p/s: mggu dpn nk g cameron, x sbrnye nk holiday...lalala

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.