Skip to main content

DRESS DOWN DAY yg howt


korang mampu pakai spek mcm aku nieh...hahaa


gmb n tmpt wajib bg pompuan amik gmr
dlm toilet dpn cermin


barisan biru


mr belasah cik opie ramai2....
cik opie katanya padahal my classmate kat uni



agak2 lps nie bleh x celcom amik kiteorg jd model....
blehla dato' shaz, sebulan pun jdlaa



pose manja bg seorg pompuan tp cube tgk aku punye pose
rs mcm nk tamparkan....



lelaki2 yg kununnye gagah berani tapi....



okay, nilah semua group aku, x yahle bgtau nama
bkn korang kenalpun....hoho....u olls mmg sporting



mukeku yg dimekap oleh abu



sblm bertolak, sesi mekap2 ngan abu.....
tlg jgn tgk kwn aku punye peha....

arini my company buat hari pakai baju creative sedunia tapi sayangnye hanya group aku yg beria2. group lain mcm hampeh....semua x participate, kitaorg punye group siap beli baju sama bg pompuan n bg lelaki seluar yg sama, ditambah ngan spek yg mmg x kalah....spek kiteorng mmg terbaiklahhh, mana2 kedai pun xder jual, sbb xder sapa nk pakai selain dr kiteorg.....hoho... mmg havoc, vogue n gler2.....group aku mmg sgt sporting melainkan srg tu.......

so, sah2la kiteorg punye group menangkan sbb yg lain mls nk participate, ingatkan meriah le jgk tp hhhmmmm....apa lg kiteorg buat hal sdr, amik gmbr gle2...alang2 pakai mcm tu, hr lain mmg xkan pakai baju n spek gle babas mcm tue. org lain tgkk pun serammm. so, mmg jd tumpuan le kiteorg, xper sekali-sekala kan...

p/s: mggu dpn nk g cameron, x sbrnye nk holiday...lalala

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …