Skip to main content

the BIGGEST loser


our kids today...serammmm



the consequences



i know slim body will be more likeable.....rite?


one of the contestant of the biggest loser...ali


have u watch the biggest loser at hallmark channel 702, aku br je follow reality tv tue. mmg best coz i like motivational thingy.....like motivational books, programme, song, show n the most i luv is MOTIVATIONAL PEOPLE. apa yg aku suke ttg reality nieh, bagaimana seorg yg berat more than 400 pounds can loose weight more than 100 pounds. can u imagine? kite kalau trn 2 kilo pun dg suke glee.die punye training n exercises mmg gile babas, kalau negative thinking n cpt down mmg sng nk quit.

apa yg aku nk sentuh kt cnie, america was shown one of the biggest prob for their country is OBES. yup, aku mmg selalu baca dlm paper n mag yg mengatakan rakyat amerika kebanyakannnya perut buncit n gemuk di usia remaja kerana tabiat pemakanan yg tdk sihat. kat sana burger n fries dijual di merata2 tempat n sudut. so, jgnle tertipu ngan artis diorang coz diorang punye people kebanyakannya jns gemuk n lemak menggeleber di sana-sini. x caya cube pegi tgk... so i hope malaysian will not be the second american...ngeri woooo

p/s: moral of the story, halangan terbsr sesuatu kejayaan yg anda ingin kecapi ialah UR MIND. WHEN U CAN CONTROL UR MIND, U WILL GET WHATEVER U WANT. betul x? so, apabile kite bgtau dr kite yg kite nk menang, nk kurus, nk kaya, nk beli kete, nk kawin, nk apa2 pun yg kite nk dlm hdp, kite kena focus n DO IT. SO, LET'S DO IT TOGETHER n achieve our dreamss

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…