Skip to main content

aku nk bilik n katil yg besar, boleh?


aku nk bilik nieh, yg pntg katil yg bsr coz i'm sleepholic.....hehe


dh pagi nieh tp still x tdo lg....xper, esk keje kul 12. sbnrnye bnd ni dh lama aku pkkan, tp aku xder kwn sbb tu dr dulu smpi skrg, aku x buat2 lg...buat apa yee....actually, pndh umah sbnrnyee. yee, aku dh lama nk pndh rmh, sgt x selesa ngan umh skrg, bknnya aku x suke ngan my housemate but i need my own privacy, skrg ni bilik pun berkongsi (aku sdr pun x pst mcm mana aku bleh thn smpi skrg).

sblm ni, aku nk pndh lps beli kete coz sng nk ulang-alik tp pk punye pk, biarle aku nk pndh SEKARANG JUGAK. dh srh my b crkan umah utk aku, tp still x dpt. aku xksh sewa mhl ckit aslkan aku dpt st bilik yg selesa n dlm rmh tu x ramai org. aku kene dok umh dkt ngan my b coz die kan my partner aku, kalau x saper yg nk handle business nieh.....

my roommate n housemate aku nieh dh 2 thn dh aku kenal, since aku mule2 dok cnie thn 2007 smpi skrg, percaya xkalau aku bgtau aku hanya prnh kuar sekali..... (tupun sbb one of my ex housemate nk belanja mkn). aku x prnh anggap mrk kawan just housemate ONLY. sbb tue, aku x suke dok cni, apa2 hal aku xleh share.....psl keje ke, psl bf ke, psl shopping ke......mgkn sbb aku yg berbeza dr diorang.

p/s: doakan aku dpt cr rmh yg selesa, housemate yg cool n bilik yg luas utk aku kay. nati kalu family n kwn2 dtg, bley lepak n tdo dlm blk aku jee pasnie....hehe.... (aku sdh pun berangan2 nk beli mcm2 utk bilik aku di ikea....haha)

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …