Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

kelate wonnnn piala malaysia

ni baru tingkat bawah ye stadium ada 3 tingkat penyokong kelantan dlm 60ribu


sebelum bertolak

aku x tahu nak cerita macam mana perasaan seorang rakyat kelantan yang sangat menyokong pasukannya dan sanggup bersusah-payah pergi ke stadium bukit jalil walau tau keadaan di sana sangat sesak. tapi demi pasukan tercinta sambil mengharapkan kemenangan sebab bukan mudah ye nak masuk final, aku pergi ke stadium bukit jalil semalam.

sanggup tu beli cardigan mng baru warna merah, pakai inner merah putih untuk menunjukkan aku memang penyokong kelantan. dengan sedikit kesusahan (disebabkan awal2 dah beli tiket tapi x jumpa ngan kawan yang pegang tiket dengan talian memang x boleh call), aku pun beli tiket lain dengan harga jauhhh lebih murah....menyesal beli tiket

lepas tu cari tempat nak duduk, memang malanglah sebab semua dah penuh so merempat jelah kat celah-celah tapi alhamduliilah tiba2 ada satu pakcik tu bangun dan bagi aku tempat (semangat nieh cerita dari awal sampai akhir). game bermula, biasa…

gadis melayu 3

image dicurik dlm facebook rina sorry ye
ececeh, nk cakap pasal gadis melayu la pulak walhal tengok die punye final je.so so, aku x taula apa die punye cabaran dan peserta cume yang aku tau salah seorang blogger dan penjual tudung di internet bernama rina salleh. die ni mmg dah lama jual tudung di internet, dari belajar, kerja, dh berenti dan sekrang ligat ngan modelling muslimah dan jugak buat bengkel....

so, apa yg boleh aku ucapkan die memang layak menang dan memang tabik kat die sbb sangat calm dan percakapan die memang teratur abis....hehe. kalau aku memang xder maknanya nak cakap ayat sangat bermotivasi macam tu...hehe

nasi tambah: hadiahnya cukup lumayan......berbaloi-baloi

people never appreciate things until they lost it

mesti selalu dengar ayat tu kan, dah selalu diulang-tayang. tapi kenapa jarang kita amik iktibar atau pedoman ayat tu dalam kehidupan seharian. aku tak nak cakap orang lain tapi diri sendiri yang kadang-kadang x appreciate orang-orang di sekeliling kita like our parents, family, siblings, friends and saperlah2 yang menyayangi kita

tadi tengok cerita taubat nasuha, rasa seram sejuk walau dah tengok citer ni 2 kali tapi masih lagi rasa nak menangis....., masa tu penyesalan setinggi langit pun x berguna kan....muhasabah diri yang sentiasa alpa...haih

nasi tambah: YA ALLAH YA MAHA PENYAYANG LAGI MAHA PENGASIH KAU LINDUNGILAH AKU, MAMA N ABAH AKU, ADIK-BERADIKKU, KAWAN-KAWANKU DAN SESIAPA YANG MENYAYANGI DIRIKU DARI MALAPETAKA DAN BENCANA. SEMOGA MEREKA SENTIASA DICUCURI RAHMAT OLEHMU

MOVIE TIME: LIFE AS WE KNOW IT

comelkan pasangan nie
citer die biasala omputih punye trademark romentic comedy....apa yang bestnya citer ni tentulah pelakonnya Josh Duhamel (oh my God, he so handsome sampaikan dalam citer ni semua jiran even budak pengasuh yang umur 16 tahun pun tergila-gilakan die). dalam cerita nie josh sangaaattt hensem dan tough (huh, the body, aiseehhh) and katherine sangat cute like usual. citer die tentang josh dan katherine mempunyai sahabat baik yang masing2 diorang punye bestfren. mereka pernah cuba disatukan oleh sahabat baik tapi berakhir dengan pergaduhan yang mana josh adalah playgirl manakala katherine xder bf. tapi sebab kedua-duanya begitu menyayangi sahabat baik, mereka sentiasa berjumpa kerana sahabat baik mereka dah berkahwin dan mempunyai anak sophie.
unfortunately, sahabat baik mereka meninggal dan meninggalkan anak dan dalam wasiat kawan mereka mereka (josh dan katherine) adalah penjaga sophie. nak x nak mereka terpaksa menjaga dan di situlah berlakunya konflik dsebabkan keduan…

choco day

teka yg mana satu bukan coklat :) pilih....jangan x pilih macam-macam benda boleh dibuat dengan buah koko macam-macam bentuk n color air coklat anyone coklat for wed, bday, special day
model coklat.... kalau tgk mesti x selera nk beli kan...hoho
anda menggilai coklat, aritu kat mid ada chocolate day....perghh, nasib baik aku x minat sangat, kalau bawak kawan aku aja mesti die jadik gle kejap

MOVIE TIME: buried

dietgh buat video ats arahan terrorist
seram kan
ni la the only actornya..ryan reynold


serious, mula2 tengok poster citer ni langsung x rasa nk tengok tapi lps tu aku ada baca review dr paper metro (aku suke baca review film...saja nk tau apa pendapat orang tentang filem terbaru). then, lps baca buat aku bersemangat nak pegi tengok.

so, kebetulan harini aku off, dahla dapat tiket murah RM7 hinggit je...hehe. citer ni memang best walau die punye pelakon hanya seorang (Ryan Renold)...and penggambaran pulak hanya dalam keranda. so, korang bayangkan betapa cerdiknya mast salleh yg berjaya mencipta satu cerita tanpa pelakon yg ramai , tanpa view yang menarik, tanpa belanja yang tinggi tapi dapat menghasilkan cerita yang superb.

cerita die macam ni Paul Conroy, satu-satunya pelakon citer nie tiba-tiba tersedar dan dia berada dalam satu keranda kayu. die dibekalkan dengan hp, zippo, torchlight and knife. ada sebabnya semua tu sebab pihak yang menculik ingin mendapatkan tebusan dari kerajaan ame…

bila cinta pergi

macam mana nak tau cinta makin hilang, makin pudar dan seterusnya pergi ye.....bukankah kalau kita betul2 sayangkan orang tu, kita akan sedaya-upaya pertahankan hubungan kita? sedaya upaya buat yang terbaik untuk dia? sedaya upaya menjaga hatinya?
tapi kalau semua dah cuba tapi hubungan masih gagal diteruskan, itu sebenarnya kita memang tiada jodoh atau cinta kita telah tiada? aku bingung kadang-kadang melihat sesetengah orang yang begitu mudah menemui cinta dan menggantikan cinta? bertahun bercinta atau berkahwin tetapi akhirnya putus atau bercerai?.......adakah kerana cinta atau jodoh.

dan, kita memulakan hidup baru dengan mencari cinta baru? bagaimana dengan cinta lama, masih lagi teringat atau langsung dh x kisah.....pelik kan hati nieh, kadang2 apabila cinta begitu kemaruk, sggp buat apa saja tapi kalau dh benci....nak tengok muka pun meluat.....haih
nasi tambah: saya hanya ada satu cinta saja dan saya mau selamanya :)

jangan lari dari masalah

masalah apa yang paling buat anda sakiiitttt sekali? cinta? money? keluarga? belajar? kerja? personaliti? kawan?

percaya x kalau saya katakan masalah duit paling menyakitkan dan menyeksa jiwa? betul ke? betullah sebab masalah dengan duitla akan timbul masalah lain......macam mana pulak ye? kalau tibe-tibe adik-beradik anda nak berhutang tapi anda tiada duit, mesti diorang ingat anda sengaja x nak bagi....seee timbul masalah lain

ataupun anda nak kahwin dengan pakwe anda tapi duit x cukup walau dh bertahun-tahun kumpul, akibat dr tu anda selalu bergaduh.....seee masalah lain kan

ataupun, anda ada pinjaman ngan ptpn atau bank and duit x ada, so xleh bayar pinjaman tiba2 anda jadi seorang yang emosi....seee anda boleh jadi glee kannn

nasi tambah: manusia mana duit cukup?

artis kahwin

ni pulak pasangan yang x perlu diperkenalkan lagi. aku rasa satu malaysia kenal kot syeikh muzaffar since die adalah angkasawan negara malaysia pertama. orangnya pulak handsome and tinggi....adeihhh. pasangannya memag cantik iatu Dr Harlina.....memang sepadan


aku pun x tau samada korang kenal atau x perempuan ni. nama die bienda (nama penuh aku x tau). die ni penyanyi plus pelakon la tapi xderla famous sangat...hehe. mak die dule penyanyi dangdut yang diberi nama sheeda. pasal husband die aku pun x tahu sangat sebab die memang berahsia cumenya masa nak bersanding barula die jemput semua orang. so, selamat berbahagia juga


yang ni pulak nama die aqasha. memang hero cerita melayu x kire filem atau drama. kalau yang kaki tv atau movie, memang x patutla kalau x kenal lelaki ini. die dh bertunang dan kahwin dengan suhaila (perempuan gambar di atas). detail pasal isterinya x tau la pulak aku...ahaha
semoga berbahagia aqasha

mestila kenal die ni kan, jimmy shanley pengacara trek selebriti sek…

apa makna pelajaran pada anda?

maafla, harini topik yang agak berat aku nak bincangkan.
pernah x korang rasa menyesal kerana hari ni pekerjaan korang x setaraf dengan qualification korang?
pernah x korang rasa korang boleh berjaya tanpa pelajaran yang tinggi?
pernah x korang rasa pelajarang langsung xmenentukan jaminan yang korang akan berjaya dan kaya di masa depan?

maafla, aku selalu berasakan macam tu sebab bagi aku kejayaan masa depan adalah melalui usaha yang bersungguh-sunggun dan kerajinan yang tinggi. aku pun macam korang melalui flow yang biasa iaitu dari tadika, sek rendah, sek menengah, diploma and last sekali degree.

mungkin disebabkan result aku yang x cukup power yang membuatkan aku tersimpang jauh dari skop belajar aku. itu bukannya aku menyesal ke apa tapi setelah aku bekerja as a cust service selama hampir 2 tahun, aku menyaksikan ramai yang senasib dengan aku.

so, bagi yang tengah belajar, belajar bersungguh-sunguh supaya result 3.5 ke atas
bagi yang gagal belajar, anda ada begitu banyak lagi peluang unt…

ike singge aka ikan singgang

adik aku yg x sabar nak makan, dh kata tunggu nak amik gambar.....hisshhh
hhmmm....sedap

perkenalkan ike singge tarbaik di kl


anda penggemar ikan singgang x, aku memang gemar ike singge (ayat kelate). ada satu tempat ni kat chow kit, ike singge die memang terbaikkkk dari ladang. kalau teringin nak makan, aku akan makan kat cni.....die punye masakan dari dulu sampai sekarang memang x berubah, tetap sedap n tip top. ike singge makan dengan ayam goreng kunyit, telur dadar and budu dan ulam....
pergghhh, terbaiklahhh wokkk

nasi tambah: x caya cube pergi try

camera itu penting bagi perempuan

yang hitam tu lens protacter, pun aku beli utk nampak lagi gempakk...haha bukanlah, tujuan die adalah untuk melindungi lens

lens aku beli yg panjang punye tapi die boleh buang bile2 masa
die punye tu boleh adjust, comelkan



aku punye color silver sbb nex5 ni die ada dua colors je


setuju x kalau aku katakan camera adalah keperluan sekarang? die macam handphone dulu adalah kehendak tapi sekarang memang satu keperluan yang penting. rasanya kalau x ada handphone, hidup boleh jadi haru-biru.....especaially yang dalam alam percintaan.....ishhhh, mau boleh jadi sasau kan...kehkeh
so, camera pun sama sebab gadget canggih-canggih ni memang orang gemar. sekarang tengah dok glekan camera DSLR, memang canggih and gambar cantik. tapi bagi aku yang gle amat bergambar, camera jenis ni tak boleh bawak ke mana2 and x boleh simpan dalam handbag. aku ni jenis yang ke mana2 saja akan bawak camera dalam handabg. so, i need portable camera
memang aku dah ada 1, iaitu Canon punye …

jangan suke berhutang n jangan suke beri hutang

aku tau duit mana pernah cukup, mula2 dapat gaji 2ribu, mesti ckp ala bestnya kalau gaji 5ribu tapi lepas tu rezeki bertambah, gaji berpuluh-puluh ribu pun x cukup. sebabnya senang saja, kehendak makin besar, harga barang makin naik tapi yang paling top, nafsu makiinnnnn besar punyeee.

so, ada sesetengah orang pk dengan berhutang dapat menyelesaikan masalah. bukan sebenanrnya, menambah masalah sebab kita akan dapat double masalah. percayalah hutang tak akan menghilangkan masalah. ia macam kita tension and kita decide nak hilangkan tension dengan "minum". masalah akan hilang sekejap tapi selepas tu bukan 1 tapi 2 atau 3 masalah baru muncul.

jadi, tok sahla dok berhutang melainkan hutang wajib like kereta, rumah n business. yang lain, tolong jauhkan diri. kedua, tolongla jangan simply2 bagi hutang kat orang. kat cni aku selalu pegang pepatah ni, pepatah ke apa-apalah ( daripada hilang duit dan kawan, baik hilang kawan je).... yelah kalau kamu pinjam duit kat kawan, tiba2 die x n…

one fine day

lps shopp, beli barang dapur ckit..... dapur konon....haha
hari kuning sedunia...hehe
ok, tiket dh dapat ok, me watching wall street this time lube shia
ok, pura2 malu tengok label metrojaya
then, pura2 pk nak buat apa ek. sebenarnya dh tau dh agenda die mcm dh disusun 1- mule2 beli tiket wayang 2 - makan 3 - shopping mula2 harusla berjalan2 dulu walaupun segala genap segi mid valley aku dh hafal, kalau ada kedai baru tutup n bukak pun aku tau......
mulai harini, aku berjanji akn update blog aku sentiasa, angkat tangan mcm nk baca ikrar....:)
ok, mula2 kita start ngan cerita geli aku ms berjalan2 di rumah nom 2 (mid valley).....hehee