Skip to main content

artis kahwin

ni pulak pasangan yang x perlu diperkenalkan lagi. aku rasa satu malaysia kenal kot syeikh muzaffar since die adalah angkasawan negara malaysia pertama. orangnya pulak handsome and tinggi....adeihhh. pasangannya memag cantik iatu Dr Harlina.....memang sepadan


aku pun x tau samada korang kenal atau x perempuan ni. nama die bienda (nama penuh aku x tau). die ni penyanyi plus pelakon la tapi xderla famous sangat...hehe. mak die dule penyanyi dangdut yang diberi nama sheeda. pasal husband die aku pun x tahu sangat sebab die memang berahsia cumenya masa nak bersanding barula die jemput semua orang.
so, selamat berbahagia juga


yang ni pulak nama die aqasha. memang hero cerita melayu x kire filem atau drama. kalau yang kaki tv atau movie, memang x patutla kalau x kenal lelaki ini. die dh bertunang dan kahwin dengan suhaila (perempuan gambar di atas). detail pasal isterinya x tau la pulak aku...ahaha

semoga berbahagia aqasha

mestila kenal die ni kan, jimmy shanley pengacara trek selebriti sekarang akademi fantasia 8.
orangnye hensem, putih dan manis almaklumlah darah kacukan, mix katanyaa. tak pernah dengar gosip buruk tentang die nie tapi tup-tup dengar nak kahwin ngan anak pengasas produk Natasya (anak jutawan ye). tengokla majlis tunang lebih gempak dari majlis kahwin orang kebanyakan.....alahai tuah badan

dengar citer, ada 4 event untuk majlis kahwin and dibuat pulak di KLCC....adeihh, bukan calang2 orang2 ye...semoga berbahagia
arini kita bergossip pasal artis....kehkeh. ala macam ruangan kat dalam paper tu la tapi kita cakap pasal baik-baik jelah. pasal artis dan orang terkenal kahwin. jommm
nasi tambah: bile orang nak sponsor aku kahwin nie....hehe

Comments

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.