Skip to main content

MOVIE TIME: buried

dietgh buat video ats arahan terrorist
seram kan
ni la the only actornya..ryan reynold


serious, mula2 tengok poster citer ni langsung x rasa nk tengok tapi lps tu aku ada baca review dr paper metro (aku suke baca review film...saja nk tau apa pendapat orang tentang filem terbaru). then, lps baca buat aku bersemangat nak pegi tengok.

so, kebetulan harini aku off, dahla dapat tiket murah RM7 hinggit je...hehe. citer ni memang best walau die punye pelakon hanya seorang (Ryan Renold)...and penggambaran pulak hanya dalam keranda. so, korang bayangkan betapa cerdiknya mast salleh yg berjaya mencipta satu cerita tanpa pelakon yg ramai , tanpa view yang menarik, tanpa belanja yang tinggi tapi dapat menghasilkan cerita yang superb.

cerita die macam ni Paul Conroy, satu-satunya pelakon citer nie tiba-tiba tersedar dan dia berada dalam satu keranda kayu. die dibekalkan dengan hp, zippo, torchlight and knife. ada sebabnya semua tu sebab pihak yang menculik ingin mendapatkan tebusan dari kerajaan america. lupa pulak nk bagitau, paul adalah pemandu trak yang bekerja di Iraq (so, once again movie from hollywood that showed Islam is a terrorist)

so, bayangkan dengan tempat yang sempit dan gelap. dengan terpaksa call ke sana-sini untuk mencari bantuan, dengan ancaman dari ular (sangat suspen ye)....but the ending, paul dead....

nasi tambah: i hate the ending

Comments

Wanisha said…
Punyela excited baca entry ni... last2 mati?? huh. Ni kalau kat India, klu hero mati mau cinema kena bakar dh ni... hehe

Anyway, nice story, nice blog! :)
a'ah...sedih kannn...ending die mmg x syok...kalau kat india confirm tumpang sekaki bakar pangngung.....hahaha

thanx dear

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …