Thursday, October 21, 2010

MOVIE TIME: buried

dietgh buat video ats arahan terrorist
seram kan
ni la the only actornya..ryan reynold


serious, mula2 tengok poster citer ni langsung x rasa nk tengok tapi lps tu aku ada baca review dr paper metro (aku suke baca review film...saja nk tau apa pendapat orang tentang filem terbaru). then, lps baca buat aku bersemangat nak pegi tengok.

so, kebetulan harini aku off, dahla dapat tiket murah RM7 hinggit je...hehe. citer ni memang best walau die punye pelakon hanya seorang (Ryan Renold)...and penggambaran pulak hanya dalam keranda. so, korang bayangkan betapa cerdiknya mast salleh yg berjaya mencipta satu cerita tanpa pelakon yg ramai , tanpa view yang menarik, tanpa belanja yang tinggi tapi dapat menghasilkan cerita yang superb.

cerita die macam ni Paul Conroy, satu-satunya pelakon citer nie tiba-tiba tersedar dan dia berada dalam satu keranda kayu. die dibekalkan dengan hp, zippo, torchlight and knife. ada sebabnya semua tu sebab pihak yang menculik ingin mendapatkan tebusan dari kerajaan america. lupa pulak nk bagitau, paul adalah pemandu trak yang bekerja di Iraq (so, once again movie from hollywood that showed Islam is a terrorist)

so, bayangkan dengan tempat yang sempit dan gelap. dengan terpaksa call ke sana-sini untuk mencari bantuan, dengan ancaman dari ular (sangat suspen ye)....but the ending, paul dead....

nasi tambah: i hate the ending

2 comments:

Wanisha said...

Punyela excited baca entry ni... last2 mati?? huh. Ni kalau kat India, klu hero mati mau cinema kena bakar dh ni... hehe

Anyway, nice story, nice blog! :)

shida is my name said...

a'ah...sedih kannn...ending die mmg x syok...kalau kat india confirm tumpang sekaki bakar pangngung.....hahaha

thanx dear