Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2012

MOVIE TIME :this means war & men on a ledge

selamat malam semua.

kita lupakan kejap pasal kahwin okeh sebab aku dah naik pening. soo many things to do and  aku rasa macam x buat apa- apa lagi. but yeah, x nak pening-pening kepala, kita relax sudehh....haha
okeh, this week i was sooo happy coz i watched 2 good movies. banyak je movie yang aku dah tengok tapi aku review yang bagus jelah (in my opinionla).




1) this means war - comedy, romantic and love mula-mula aku nak review tentang THIS MEANS WAR. baru je tengok tadi. movie ni keluar hari khamis, aku tengok hari jumaat . tengok pada pelakon memang aku rasa nak tengok citer ni. 2 hero satu heroin. cayalah. dia bukan ala-ala cerita hindustan yang berebut perempuan lepas tu sanggup ketepikan perasaan semata-mata nak jaga hati kawan. big NO ye.
pelakonnya cris pine (sangat hensem ye), tom hardy (aku start kenal masa tengok cerita "lupa nama" yang dia jadi boxer, he's sooo tough) and the heroine is reese witherspoon. she's so adorable n cute.
cerita ni sangat lawak …

WEDDING STORIES 2: reception dress?

assalamulaikum kepada semua pengantin lama, pengantin baru dan juga bakal pengantin...kehkeh

mentang-mentangla ko nak kahwin shida, asik-asik sebut pasal pengantin je kan.
banyak idea nak update sebenarnya tapi sebab keletihan yang amat sangat, aku update yang pendek-pendek aje. nak mintak pendapat korang semua, kalau boleh, sila lah komen dan bagi pendapat tulus ikhas dari hati yang suci lagi murni tu ye.
aku ada beberapa sketch nak buat untuk design baju reception. almaklumlah, reception kenalah yang paling meletop gteww, barulah jadi ratu sehari dan perempuan-perempuan yang datang semua jeles melihat keletupan baju tersebut. niat pun dah buruk, choiii. aku gurau je, jangan ambik serius sangat.
maksud aku, aku nak rekaan baju yang agak unik tapi tetap stunning. ni antara rekaan yang aku berkenan. sila vote...kehkeh (matilah aku, ntah-ntah xder yang vote).






WEDDING STORIES 1 : solemnization dress

selamat berhujung minggu uolls especially for b2b

finally i can reveal my wedding stories. bukannya sebelum ni nak sorok ke apa, tapi selagi x confirm date, macam x manis nak bercerita. alahai, bajet retis kan aku...kehkeh.
terlalu banyak nak cerita, 1001 cerita ada. tapi kita cerita satu2 je dulu okeh. since aku punya wedding sangat simple, coz i love minimalist (atau dalam bahasa tersirat, budget x cukup....kahkah). aku banyak baca blog b2b yang lain, alahaiii rasa kecik je baca sebab orang lain punya rasa macam gah and sangat outstanding, aku punya pulak biasa2 saja.
tapi yelah, ikut kemampuan masing-masing. orang kata tanya purse anda, cukup tebalkah? so, jangan nak berangan sangat shida. baiklah. mula-mula kita bincang pasal baju dulu. teruja x? part ni aku paalllingg cerewet since aku memang particular bab baju.
oh, sebelum tu, aku bersanding sekali ngan adik aku. refer this entry . jadinya bayangkanlah aku kena buat 5 pasang baju. hayooihhh.
1) akad aku 2) akad adik aku (tetap …

majlis merisik

assalamualaikum  semua

seperti yang semua sedia maklum, mggu lepas ada akikah di rumah aku. tapi jangan ingat akikah saja ye sebab ada 3 majlis yang berlangsung. kalau korang baca aku punya previous post mesti dah dapat agak. so memang kesian pada mama dan abah aku sebab melayan tetamu yang x putus-putus.

yelah, mula-mula kena layan tetamu untuk akikah, lepas tu family lelaki adik aku dan jugak family lelaki belah aku. sangat sibuk dan x terlayan. makanan pulak hampir habis, sampai mama aku terpaksa tambah lauk dan sayur (pajeri nenas) takut-takut x cukup.

tentative (tentative katanya) majlis pada 11/2/2012 ialah:

8.00am -10.00am - akikah adam harith

10.00am -12.00am - majlis merisik adik aku (siti syakirah)

3.00pm - 5.00pm - majlis merisik aku (nur murshidah, mampu siap nama penuh lagi)

kenapa nak buat sekaligus. sebab alang-alang buat makan, so memang x larat nak buat makan 2,3 kali. buat sekaligus terus. senang dan jimat.



majlis aku dan adik aku pun akan dilangsungkan sekali. akad …

akikah adam harith

selamat malam u olls,

how's life? mine was sooo busy but still happy gile since rite now im at my sweet home (kampungku). seminggu aku kat kampung. kampung mestilah bestkan, sebab duit x keluar sesen pun, all fully sponsored by my future hubby (eh, tercakap, that one i will make one entry, tungguuuu yee) and of course my mama. 
too many things to settle up here since we are celebrating 3 events. banyak kan, kesian mama dan abah aku yang  sangat berpenat lelah dari pagi ke petang. tu belum campur dengan preparation. memang letih since mama hanya upah jiran-jiran je memasak.

yelah, walau simple ajak pun dalam 100++ orang tetap letiih sebab kena kemas rumah, ubah suai perabut, basuh membasuh periuk dan so on since pinjam dari orang. memang letih tapi happy since this is a happy celebration kan and also can meet up all family, friends and neighbours :)
mula-mula event ialah akikah my first niece and also the first grandchild of my family, oleh haji idris dan hajah nik norma...woott...…

WORDLESS WEDNESDAY: BALIK KAMPUNG

aku dan makan atau makanan

assalamualaikum dan selamat pagi semua

esok aku akan balik kampung. wuuhuuu teruja gila. yelah, saper x seronok kan, balik kampung. jumpa mama ngan abah, jumpa mak (nenek) dan ayah(datuk), jumpa sedara mara dan paling teruja sekali. nak jumpa anak sedara. nama dia adam harith. siap ko adam, jumpa aku kenyet2 budak kecik ni, hehe. ni pertama kali jumpa tau. 
nampak sangat xder idea kan, so nak citer pasal diri sendiri. nyampah kan. tapi sebab ni blog aku, mestilah citer pasal diri sendiri kan, kalau citer pasal orang lain, itu mengumpat namanya...haha. ok x lawak. banyak benda pasal makan dan makanan ni yang boleh aku citer so supaya pembaca (kalau adala) tau serba sedikit tentang aku. cewaahhh, bajet retis (-___-)

1) aku makan apa saja asalkan halal. xder dalam kamus aku, ini x makan, ini allergy, ini x boleh, itu x pernah rasa. 
2)  tekak aku tekak 1 malaysia. eh bukan tekak dunia kot. aku boleh makan kedai cina (asalkan guarantee halal, tukang masak islam), aku boleh makan kat mamak…

makhluk alam ghaib

assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.
amboiiii kemain lagi kan tajuk kannnnn. ok, harini aku bukan nak cerita pasal hantu atau pengalaman jumpa hantu. sebab sepanjang aku hidup ni, alhamdulillah aku x pernah berjumpa dengan makhluk ini atau terasa nak berjumpa. memang x nak punn.
aku ni kategori yang x penakut sangat as compared dengan orang lain. aku rasalah sebab dulu masa aku menyewa ramai-ramai aku paling suka tengok cerita hantu. roommate aku yang lain....HARAM memang x ah.
ada sorang tu aku panggil kak pija, yang ni langsung xleh tengok cerita hantu, kalau tengok iklan hantu pun dah takut (-___-). ada pulak kak ti berani sikit boleh tengok verita hantu tapi sambil pegang bantal dan terjerit-jerit. sampai aku kalau tengok ngan dia pun stress, sebab aku jadi terkejut sama. ni spesis x leh tengok cerita hantu kat panggung, kompem kena tendang dari panggung.
aku ingat lagi dulu, ada cerita hantu indonesia, dia punya tayangan start kul 12 malam dan ke atas, aku punya semangat …

tamparan hebat

selamat pagi semua. yeay, harini kita dah masuk bulan dua, bulan yang sangat dinantikan oleh aku...hehe. ada sesuatu yang akan terjadi, nati aku update story yee.
well, pernah x korang rasa bosan yang amat. rasa sangat demotivated lebih-lebih lagi untuk bekerja. yess, this is what im feeling now. bulan ni sangat teruk sebab aku rasa sangat malas nak kerja. rasa nak berenti kerja tapi sebab aku masih normal lagi, yelah kalau berenti sapa nak bayarkan kereta dan rumah. ye dop?
nak mintak ngan mama ngan abah, amboiih aku bukan budak-budak, dah kategori mak budak dah. aku selalu pk macam ni, kan best kalau aku dapat buat benda yang aku suka. susah dulu pun xper tapi hati gembura. contoh macam sekarang, berenti kerja dan jadi full time berniaga.
tapi sebenarnya pemikiran aku silap. nak tau kenapa? sebab masa bekerja ni pun aku xleh bagi yang terbaik, sapa boleh janji yang aku akan bagi yang terbaik masa berniaga? aku ada terbaca blog ni, serius blog ni memang bagus. hamka keretamayat yang…