Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2017

PART 1 : WHAT TO WEAR FOR RAYA 2017

Assalamualaikum,

Aku doakan pembaca blog aku sentiasa di bawah rahmat Ilahi dan dipermudahkan segala urusan.
As been promised aku janji nak bagi suggestion what to wear untuk raya 2017 ni. Kena cepat-cepat ye tahun ni since 27 Mei dah start Ramadhan dan 25 June Raya. Certain tailor dah tak terima tempahan tau so korang kena start beli kain dan hantar tempahan. Bagi yang masih confuse apa yang nak  dipakai like kain apa, design apa dan sebagainya, meh aku bagi sedikit idea untuk design dan perhiasan.
DESIGN PERTAMA : KEMBANG @ DOLL TOP

Ni based on my observation jelah ye. Sebab aku suka stalk ig designer atau butik popular. Fesyen kembang atau orang panggil doll top. Design ni popular since tahun lepas lagi tapi aku rasakan tahun ni tetap trend. Ramai orang buat dengan kain saree dan design ni memang cantik sebab nampak feminine and princess look gittewww. Kainnya potong bahagian atas dada so sesuai untuk semua kategori badan tak kisahlah gemuk ke, kurus ke, pregnant 9 bulan ke. Breastfeed…