Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

pap smear dan kenduri kahwin

happy weekend u olls,

tadi kan mak pegi wedding bekas office mate, hamboihhh jalan kemain jam kat fed highway. nak nangis rasanya walhal nak ke kelana jaya je tapi amik masa sejam setengah. padahal dari umah aku pantai dalam ke kelana jaya bukan jauh pun.
lepas tu kitaorang berpandukan kad kahwin je kan, gaduh-gaduh aku ngan hubby since sesat tambah ngan lapar, jam memang terbaik ah. hubby aku dah ajak balik, aku pulak jenis kalau dah buat sesuatu orang kata alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal peha eh lengan. alang-alang dah jam, sesat aku kena sampai jugak walau majlis dah habis.
sampai umah pengantin pukul empat, orang pun dah balik, siap catering pun nak angkut dah makanan          (-__-) padahal buat kat rumah, kemain skema catering. kalau kat kelantan, pukul 7 pun ada orang lagi datang nak makan, sini pukul 4 nak angkut dah tapi nasib baik makanan still ada banyak lagi.






lepas tu kan nak bgtau minggu lepas masa aku pegi checkup hadif, nurse yang attend paksa aku b…

hadif dah 5 bulan

hi semua,

lama tak cerita pasal hadif kan, meh mak cerita. hadif dah 5 bulan dah, how time flies....huhu. bulan depan dah boleh makan dah, yeayyyy, x sabar nak tengok die makan, aku dah prepare eating tools, lepas ni kena prepare sayur jelah.
oh, untuk bulan pertama aku hanya akan bagi sayur ye coz i have been remind and advise by many mother, kalau start bagi buah, anak suka makanan manis je. so, bulan pertama sayur, bulan kedua baru campur bubur. 
paling best pasal hadif dia tak banyak meragam tapiii kalau meragam dia datang memang aku tak tido. bayangkan aritu lepas balik dari melaka, dia tak nak tido sampai kul 3 lebih. aku masuk tido kul 12 (yeee, aku tau aku tido lambat, aku dah start awal nak masuk tido kul 11 lepas tu 10).
esoknya aku g keje, bawak kereta macam nak pejam je mata...huhu. kalau dia ok, dia akan main-main dulu dan tidur sendiri tapi selalunya dia kena hisap susu sampailah dia tertidur, kalau tak jangan harap nak tidur yee. 
kalau bawak gi jalan-jalan atau keluar,…

wondermama, bangsar

Assalamualaikum u olls,

Seronok la kalau yang jadi cikgu sebab cuti panjang....hehe. masa nilah nak pegi bercuti kan especially yang ada anak tu, lagilah semangat. anak-anak tak perlu bawak tempat mewah, bawak pegi main pool pun dah kemain suka kan. tak sabar hadif besar, nak bawak dia jalan-jalan tapi nanti rindu time dia baby, camnoo....hahaha
social media ni sebenarnya peer pressure kan. tengok orang beli baju baru, nak baju baru jugak. tengok orang jalan-jalan nak jalan-jalan jugak, tengok orang makan, nak makan jugak. especially kalau tengok instagram hanis zalikha, nangis tau tak sebab suka benau post gambar makanan sedap.
nasib baiklah, aku ni kategori makan dan pakaian, aku pilih pakaian. tak tau kenapa, tapi aku jenis bukan food hunting. kalau makanan yang best dan dekat ngan umah, memang aku try, kalau tak, kosser nak layan. so, salah satu kedai yang aku pernah baca kat blog dan tengok kat ig ialah wondermama. dahla kat bangsar je, so lets try.
bawah ni first time pergi but…

pengkalan balak, melaka

selamat malam u olls,

cuti sekolah dah bermula, kemain ye korang pegi bercuti ye. kemain lagi jalan sesak. aku baru balik melaka semalam, dah lama kot tak pegi melaka. nama je dok kl, melaka yang sekangkang kera tu pun dah bertahun tak pergi. banyak betul perubahan melaka compared last time aku pegi. 
aku pegi ni sebenarnya outing ngan office mate. ramai-ramai katanya, memang best, aku pun tumpang orang je...hehe. kami pegi pengkalan balak dan menginap di darul aslah resort. bolehla resort die tapi makanan die best. hari pertama - dinner, hari kedua - breakfast and lunch. teringat-teringat sebab tengah lapar *lap air liur*















tok aman bali resort

Assalamualaikum u olls,

wah, makin lama makin malas aku nak update. macam mana nak jadi macam red mommy atau fillanie or kak di...hahaha. memang tak mampu u olls. aku respek gila sama 3 orang ni, anak dahle ramai pada aku, bekerjaya dan dalam masa yg sama berblogging sama ...fuhhh. wa tabik sama korang
banyak nak cerita tapi kita cerita pasal hari raya haji hari tu ok. gila, cerita outdated terus. masa raya haji haritu, my family sempat lagi pegi holiday di tok bali, iaitu di tok aman bali resort. per nite RM100++ (rasanya RM180 kot, aku lupala sebab yg buat reservation mama aku) and bagi 2 katil. satu queen, satu single. amik 2 bilik je.
bestlah sebab lama tak bercuti kan, tempat die pun cantik dan ramai jugak orang. ada outdoor activities like canoe, boat, bicycle, menembak dll. siap jumpa piya (badhri radzi kapten bola sepak TRW), tupun kepochi kan...hahaha.
bilik pun boleh tahan tapi lupa nak snap pic gambar bilik dan bathroom. lets enjoy the piccas