Tuesday, November 26, 2013

hadif dah 5 bulan

hi semua,

lama tak cerita pasal hadif kan, meh mak cerita. hadif dah 5 bulan dah, how time flies....huhu. bulan depan dah boleh makan dah, yeayyyy, x sabar nak tengok die makan, aku dah prepare eating tools, lepas ni kena prepare sayur jelah.

oh, untuk bulan pertama aku hanya akan bagi sayur ye coz i have been remind and advise by many mother, kalau start bagi buah, anak suka makanan manis je. so, bulan pertama sayur, bulan kedua baru campur bubur. 

paling best pasal hadif dia tak banyak meragam tapiii kalau meragam dia datang memang aku tak tido. bayangkan aritu lepas balik dari melaka, dia tak nak tido sampai kul 3 lebih. aku masuk tido kul 12 (yeee, aku tau aku tido lambat, aku dah start awal nak masuk tido kul 11 lepas tu 10).

esoknya aku g keje, bawak kereta macam nak pejam je mata...huhu. kalau dia ok, dia akan main-main dulu dan tidur sendiri tapi selalunya dia kena hisap susu sampailah dia tertidur, kalau tak jangan harap nak tidur yee. 

kalau bawak gi jalan-jalan atau keluar, memang dia suka dan dia jenis ok dalam stroller. dia akan tidur jelah ataupun dok dalam tu sambil hisap tangan, bantal atau selimut dia. apa saja kita suap memang dia nak hisap je kejenya.

alhamdulillah, walau aku dan hubby kecik tapi berat dan panjang hadif normal tau. dia dah bole meniarap tapi tulah ikut mood. start 4 bulan haritu hadif dah tak berak hari-hari, mula-mula aku kemain lagi risau tapi rupanya nurse bgtau baby fully breastfeed paling lama tak berak 2 minggu yee, asalkan die kentut kompem tak jadi masalah...phewww.

the best thing about hadif, kalau aku senyum kat dia, he never fail to smile back to me *satu benda yg sangat membahagiakan aku*

ni  masa 4 bulan

ni macam biasalah kat mid, baru nak beli topi tu, nak try


hubby punya job, mak bagi susu, dia tolong susukan

saya superman
hi, saya dah besar
hi, saya dah 5 bulan
hobi saya makan semua benda tapi plg best tangan saya
us


2 comments:

NinaAz said...

Dah besar dah babyyy. Hehee. Baguslah kalo baby ok duk dlm stroller. Senng nk bwk jalan2. Hehe

Shida Idris said...

kann..cepat je masa berjalan. tulah, dari dia 2 bulan ke ats memang g mana2 letak dlm stroller, senang