Skip to main content

hadif dah 5 bulan

hi semua,

lama tak cerita pasal hadif kan, meh mak cerita. hadif dah 5 bulan dah, how time flies....huhu. bulan depan dah boleh makan dah, yeayyyy, x sabar nak tengok die makan, aku dah prepare eating tools, lepas ni kena prepare sayur jelah.

oh, untuk bulan pertama aku hanya akan bagi sayur ye coz i have been remind and advise by many mother, kalau start bagi buah, anak suka makanan manis je. so, bulan pertama sayur, bulan kedua baru campur bubur. 

paling best pasal hadif dia tak banyak meragam tapiii kalau meragam dia datang memang aku tak tido. bayangkan aritu lepas balik dari melaka, dia tak nak tido sampai kul 3 lebih. aku masuk tido kul 12 (yeee, aku tau aku tido lambat, aku dah start awal nak masuk tido kul 11 lepas tu 10).

esoknya aku g keje, bawak kereta macam nak pejam je mata...huhu. kalau dia ok, dia akan main-main dulu dan tidur sendiri tapi selalunya dia kena hisap susu sampailah dia tertidur, kalau tak jangan harap nak tidur yee. 

kalau bawak gi jalan-jalan atau keluar, memang dia suka dan dia jenis ok dalam stroller. dia akan tidur jelah ataupun dok dalam tu sambil hisap tangan, bantal atau selimut dia. apa saja kita suap memang dia nak hisap je kejenya.

alhamdulillah, walau aku dan hubby kecik tapi berat dan panjang hadif normal tau. dia dah bole meniarap tapi tulah ikut mood. start 4 bulan haritu hadif dah tak berak hari-hari, mula-mula aku kemain lagi risau tapi rupanya nurse bgtau baby fully breastfeed paling lama tak berak 2 minggu yee, asalkan die kentut kompem tak jadi masalah...phewww.

the best thing about hadif, kalau aku senyum kat dia, he never fail to smile back to me *satu benda yg sangat membahagiakan aku*

ni  masa 4 bulan

ni macam biasalah kat mid, baru nak beli topi tu, nak try


hubby punya job, mak bagi susu, dia tolong susukan

saya superman
hi, saya dah besar
hi, saya dah 5 bulan
hobi saya makan semua benda tapi plg best tangan saya
us


Comments

NinaAz said…
Dah besar dah babyyy. Hehee. Baguslah kalo baby ok duk dlm stroller. Senng nk bwk jalan2. Hehe
Shida Idris said…
kann..cepat je masa berjalan. tulah, dari dia 2 bulan ke ats memang g mana2 letak dlm stroller, senang

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …