Skip to main content

tok aman bali resort

Assalamualaikum u olls,

wah, makin lama makin malas aku nak update. macam mana nak jadi macam red mommy atau fillanie or kak di...hahaha. memang tak mampu u olls. aku respek gila sama 3 orang ni, anak dahle ramai pada aku, bekerjaya dan dalam masa yg sama berblogging sama ...fuhhh. wa tabik sama korang

banyak nak cerita tapi kita cerita pasal hari raya haji hari tu ok. gila, cerita outdated terus. masa raya haji haritu, my family sempat lagi pegi holiday di tok bali, iaitu di tok aman bali resort. per nite RM100++ (rasanya RM180 kot, aku lupala sebab yg buat reservation mama aku) and bagi 2 katil. satu queen, satu single. amik 2 bilik je.

bestlah sebab lama tak bercuti kan, tempat die pun cantik dan ramai jugak orang. ada outdoor activities like canoe, boat, bicycle, menembak dll. siap jumpa piya (badhri radzi kapten bola sepak TRW), tupun kepochi kan...hahaha.

bilik pun boleh tahan tapi lupa nak snap pic gambar bilik dan bathroom. lets enjoy the piccas

baru nak bertolak
sbb holiday hadif pakai polka dot je..hahaha

singgah makan kat besut
kalau nak pegi perhentian naik dari sinilah


mamatok and cucunya

the aviator

macam comel je, macam comel je kerusi tu..haha

my little fam

ok, hadif ikut muka mommy ke daddy




mama n mommy

tok aman bali

si gemuk



idris's fam


nampak je senyum lebar tapi sebenarnya cuak, i is takut air


the next day


byeee dari tuan tanah yg berlagak bujang

Comments

MG schmidt said…
last skali tu .swing tu boleh tido ke dalam tu?
best nyeeee...
nak pegi sni la nnti nk dduk dlm buai tu ..hehe :)
cik mah said…
Dekat ngan kampung hubby cik mah kat besut..situ mmg cntik tempatnyer
Shida Idris said…
mg schmidt - boleh sbb mmg besar..hehe

cikmah - a'ah cantik tempat die

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …