Skip to main content

tok aman bali resort

Assalamualaikum u olls,

wah, makin lama makin malas aku nak update. macam mana nak jadi macam red mommy atau fillanie or kak di...hahaha. memang tak mampu u olls. aku respek gila sama 3 orang ni, anak dahle ramai pada aku, bekerjaya dan dalam masa yg sama berblogging sama ...fuhhh. wa tabik sama korang

banyak nak cerita tapi kita cerita pasal hari raya haji hari tu ok. gila, cerita outdated terus. masa raya haji haritu, my family sempat lagi pegi holiday di tok bali, iaitu di tok aman bali resort. per nite RM100++ (rasanya RM180 kot, aku lupala sebab yg buat reservation mama aku) and bagi 2 katil. satu queen, satu single. amik 2 bilik je.

bestlah sebab lama tak bercuti kan, tempat die pun cantik dan ramai jugak orang. ada outdoor activities like canoe, boat, bicycle, menembak dll. siap jumpa piya (badhri radzi kapten bola sepak TRW), tupun kepochi kan...hahaha.

bilik pun boleh tahan tapi lupa nak snap pic gambar bilik dan bathroom. lets enjoy the piccas

baru nak bertolak
sbb holiday hadif pakai polka dot je..hahaha

singgah makan kat besut
kalau nak pegi perhentian naik dari sinilah


mamatok and cucunya

the aviator

macam comel je, macam comel je kerusi tu..haha

my little fam

ok, hadif ikut muka mommy ke daddy




mama n mommy

tok aman bali

si gemuk



idris's fam


nampak je senyum lebar tapi sebenarnya cuak, i is takut air


the next day


byeee dari tuan tanah yg berlagak bujang

Comments

MG schmidt said…
last skali tu .swing tu boleh tido ke dalam tu?
best nyeeee...
nak pegi sni la nnti nk dduk dlm buai tu ..hehe :)
cik mah said…
Dekat ngan kampung hubby cik mah kat besut..situ mmg cntik tempatnyer
Shida Idris said…
mg schmidt - boleh sbb mmg besar..hehe

cikmah - a'ah cantik tempat die

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…