Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2009

SHOPP!!

hehe...hasil utk hari ini


my sis n me



makan at nando's

hehe...last sunday my sis ajk i pegi shopping teman die beli baju...faham2 jela kalau dh tmn org shopping...haha!! mmg x tahan n aku pun terjebak sama, ikut sama shopping!!
aku smbr dua baju n satu kasut. ingat nk smbr beg nine west satu coz murah n shantik tp aku last month br je beli beg liz claiborne...huhu!! benci betulla..tahan2!!

p/s: saya sgt gle membeli

WEIRD PEOPLE

aku tau mesti ramai x percaya kalau aku ckp bnd nie tp ini adlh kenyataan, dlm dunia ni mcm2 perkara bleh terjadi. hhmmm...aku nk bgtau tp bnd ni top secret so aku smpn dulu, nati kalu ak rs nk bgtau, aku bgtau...haha!!

aku btau top secret ni, ada satu cust (aku kan cse) mmg celaka, nama die pun chelakanu. betul, aku xtipu punye, perangai pun celaka, die suke sd org, sd tu stand for service delivery (kalau kena sd, 300 hggt akn ditolak dr gaji kite, bykkan). aku x bley bgtau byk2 tp satu building tau psl die nie, setiap kali call die suke mencarut n tanya mcm2 (pdhl bnd tu die tau dah) tp sengaja nk berlagak pandai n nk tutup periuk nasi orang!!
hissh...org mcm ni pun ada dlm dunie nie, seram aku!

p/s: orang mcm ni sebenarnya lonely, thats y die buat sesuatu yg blh memuaskan hati die walaupun ianya salah n dibenci orang.

MANUSIA MMG PELIK

in this world, we will met many types of people that sumtimes we will think (manusia jenis pun ada)..huhu!! tp itulah manusia mcm2 ragam, kdg2 x yg msk akal. as a cse n business owner mcm2 perangai manusia aku jmp yg membuatkan aku senyum, geram, bengang, ketawa n mcm2 lg!!
apabila manusia dlm keadaan mrh n frust mcm2 yg bleh berlaku, aku pernah kena tengking, dicaci hinngakan telinga aku ni dh kebal ngan amarah org...haha!! sedih mmgle sedih tp life must go on, naper nk pk perkara yg sedih tu!! sbb setiap manusia mmg emotional, diorang suka jika kita appreciate diorang, concern ngan apa diorang nk but sumtimes diorang x pk kita x mampu nk puaskan hati semua org...hhmmm pk2 lah!!

GREAT GREAT NEWS

huhu....last nite discuss somethin with my big friend (that own factory), he want to produce his own collection of tudung n i will be his big supplier...hoorrayyy!! i cant wait to see his collection n sell to others...we discuss a lot last nite to produce hot tudung that very quality but at the same time cheap than others....

p/s: cant wait to be big supplier....huhu

PEGI BELI STOK

second style


first style

as usual, kalu aku off je aku mesti g amik stok baru. letihnyee...tp xper for my buyers internet n outside. byk bnd nk beli tp duit x cukup so kenale beli sentiasa!! huhu

JUNE PUNYE ATTITUDE

JUN

Berfikiran jauh & berwawasan.- mmg pun, x dinafikan
Mudah ditawan kerana sikap baik.- iyeke?
Berperangai lemah lembut.- hehe...adala ckit
Mudah berubah sikap, perangai, idea dan mood.- kdg2
Idea yang terlalu banyak di kepala.- mmg smpi nk pecah kepala nie
Bersikap sensitif.- dependsla
Mempunyai pemikiran yang aktif (sentiasa berfikir).- yes, ada je plan
Sukar melakukan sesuatu dengan segera.- hehe...kalau bnd x suke tu, mmg lmbt
Bersikap suka menangguh-nangguh.- tgk apa yg nk dibuat
Bersikap terlalu memilih & mahukan yang terbaik.- we have to, rite
Cepat marah & cepat sejuk.- exactly
Suka bercakap & berdebat.- cite2 mmg nk jd pakar motivasi
Suka buat lawak & bergurau- hehe...hdp mesti ceria
Otaknya cerdas berangan-angan.- hahaha
Mudah berkawan & pandai berkawan.- mmg pum!!
Seorang yang sangat tertib.- hhmmmm
Pandai mempamerkan sikap.- x pastila
Mudah kecil hati.- xdela smpi mengada2
Mudah kena selsema.- ye kot!!
Suka berkemas- yes, than cooking
Cepat rasa bosan.- kalau bnd yg x…

MISS MY HOME

4 of us


my vogue mama

i miss my mama, my home, my room, my busyuk pillow..uwaaa. lmbt lg leh balik...hukhuk

PASAR MALAM

tudung fara


ni cool ekin n exclusive ekin

ni shawl2 aku..bykkan..huhu (shawl yg aku jual plg mrh than other blogger tau)

Hhhmm..pasar mlm..apa yg menarik kat sner ek? menariknye sbb aku pun jual tudung kt pasar mlm, setiap isnin n jumaat kt psr mlm kerinchi dpn umh aku. kalu x keje, aku tlgla kalu x my assistant mr bulat ...haha yg akn menguruskan segalanya...huhu
gmbr2 ni diambil ms aku off ari tu n gi la tlg2, aku suke kalu dpt tlg jual...kalu x kesian my bulat.nmpk je simple tp untung die lpsla utk aku mkn,tmbg n shopping ckit..huhu. planning nk jual tmpt lain gak tp kene tggu ada van sng nk angkt payung n brg2

KG BARU

my bulat yg senantiasa mengikut arahan...hoho


ni dessert (baru lps makan nasik air, x smpt
amik gmbr sbb lpsr sgt..huh)


welcome to kg baru (mcmla org x kenal)


gmbr2 lawok


tgh tggu train...main ciku cak dulu..haha

apa yg beshnya psl tmpt ni, mmg besh sbb byk pilihan makanan...semuanya SEDAAPPP.
aku suka mkn nasi air (suraya) mmg marvellous, xpun nasi ulam kedai hujung sekali, xpun kedai makanan kelantan tueh (ala yg nasi kerabu die besh)....byke le kedai ak suke. ni ms aku pegi kg baru last week ngan my BULAT...haha

hanginnyaaa aku!!

aku ni ssh nk mrh org, tapi kdg2 kalu kita asyik sbr je n die plk mkn melampau.....aku pun start hangin le jgk. haha...ni psl roommate yg xbleh tdo kalu bukak lampu...dh namanya roommate kongsi bilik, sbr jelah, aku ni dhla selalu blk mlm (jadual keje yg x menentu). ni bkk je lmpu, terbukak terus mata die, pastu buat muka!!
sbrle kak oii, aku ni dhla nk salin bj, nk itu, nk ini xkan nk teraba2 dlm gelap tp tahap kesabaran aku memuncak ble semalam aku tgh tercari2 phone, die bley bbgn dr tdo n sound aku srh tutup lmp...nk je aku menjawab tp mls nk gaduh2...sbr jela hati!!

keje, keje....

as a cse ni, jadual keje die mmg pelik ckit...huhu!! png aku..nk tau knp

1) setiap mggu, jadual berubah n hanya hari jumaat br bleh dpt new shcedule (bayangkan aku xleh nk plan apa2 tanpa mlht jadual tu)...susahkan
2) split (4jam keje,4jam rehat,4jam keje)....bestnya kita akn dianngap ot 2 jam tp kene keje 12jam...huh, penatnya
3) xder cuti mcm org lain (coz cse operate 24hrs)...letih nok

CSE

apa itu cse? customer service officerla...hehe! sbnrnya x plan pun nk keje ni tp alang2 adik dh bg nama n dpt, aku pun tryla keje!! keje ni hotak jgk sbb tmpt cust maki...haha (org melayu ni die kurang ajar dua tmpt je pertama kat jalan raya (malaysia mencatat kadar tertinggi kes kemalangan jalan raya) n kedua dlm telefon. yg bestnya keje ni abis keje, abisla coz no assignment or paperwork to do...satu lg keburukannya xder cuti coz cse operate 24hrs...adoiii. nati aku citer2 satu persatu pengalaman aku ngan cust yg besh n x besh....best!!

MY GOAL (2009)

1. Beli kete
a) honda jazz - suke sgt kete ni tp mahal, tgk budet lu
b) vios - worth n comfortable (bley isi tudung byk2)
c) myvise - suka jgk kete ni, kalu budget ciput, mmg nk beli kete nie

- korang percaya x aku mg xder kete, adik nk bg kete tp manual...aku ni kalu manual mls ckit nk bwk kat kl...selama ni mana2 pegi naik public transport...huhu!! bknnya menyampah ngan public transport tp since berniaga byk bnd nk beli...ada kete kan mudah!! lgpun, nanti aku plan nk kembangkan perniagaan tudung aku..insyaALLAH.

2. Beli camera NIKON OR CANON
-ala ixus yg baru tu atau nikon yg pnjg tu coz i'm a photo addict n like to snap my own photo...huhu supaya gmr lebih sharp n comey

3. More saving (RM2000 per month)
-nk tambahkan saving dlm ASB n ASW... for future rite

4. Anta byk duit ckit kat mama
-nk jd ank yg baik smg mama aku bleh shopping byk2...haha

5. Nak pdh umah
- bkn x selesa ngan rmh skrg tp sewa umh skrg mahal n ddk ramai2, so nk pndh umah
yg sebilik srg n biar housemate 3,4 org je. nk pri…

11/1/2009

salam everyone....
huhu...nothing special abt this date just that its my first entry to my own blog. aku ni suke baca blog org like my fren blog noreen n nor n teringin nk ada my own blog. dh lama postpone coz of busy, lazy n internet connection.... at last tercapai jgk, so azam baru smg aku akn sentiasa update my blog!! doa2 ye