Skip to main content

MY GOAL (2009)

1. Beli kete
a) honda jazz - suke sgt kete ni tp mahal, tgk budet lu
b) vios - worth n comfortable (bley isi tudung byk2)
c) myvise - suka jgk kete ni, kalu budget ciput, mmg nk beli kete nie

- korang percaya x aku mg xder kete, adik nk bg kete tp manual...aku ni kalu manual mls ckit nk bwk kat kl...selama ni mana2 pegi naik public transport...huhu!! bknnya menyampah ngan public transport tp since berniaga byk bnd nk beli...ada kete kan mudah!! lgpun, nanti aku plan nk kembangkan perniagaan tudung aku..insyaALLAH.

2. Beli camera NIKON OR CANON
-ala ixus yg baru tu atau nikon yg pnjg tu coz i'm a photo addict n like to snap my own photo...huhu supaya gmr lebih sharp n comey

3. More saving (RM2000 per month)
-nk tambahkan saving dlm ASB n ASW... for future rite

4. Anta byk duit ckit kat mama
-nk jd ank yg baik smg mama aku bleh shopping byk2...haha

5. Nak pdh umah
- bkn x selesa ngan rmh skrg tp sewa umh skrg mahal n ddk ramai2, so nk pndh umah
yg sebilik srg n biar housemate 3,4 org je. nk privacy cket

6. Nk kembangkan my own business
-after involve dlm business tudung ni since 2bln lps, die punye sambutan mmg menggalakkan n my tudung like shawl, ekin, syria n a lot more. i also want to add my collection of tudung. yg mana hot in town...mmg aku nk jual...supaya my darling have many choices...gege

7. Nk kawin...hehe (end of this year or early next year)
-dh lama kwn.....hhmmm!! kena simpan duit byk nie, doa2 ye

8. Nw lappy
x kisah brand apa, janji latest design

9. Vacation
seriously, dh lama gle aku x bercuti. my dream place for vacation is maldives, mesti best kan
kalau dpt pegi.

Comments

y i en j r said…
insyaAllah :-)

amin!
hahaha...insyallah. do the best.

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…