Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2009

SECOND DATE WITH MAMA

hasil yg smpt diamik gmr, itu hanyalah sprh sj...hehe



busan tggu mama aku plh bj utk abah

utk kali yg kedua kitaorg g sogo coz nk beli bj for my abah coz my abah will fly to uzbec this march. 3hb, x tau nk kirim apa kat die......hhmm



from ariani...ngeh2


kegilaan mamaku


maya

4th, kitaorg gi maya (aku suke gak beli kain di maya) coz yesterday aku n my sis dh survey kain utk raya. then, suggest to my mum for my sis ipy n muni. so mama aku pun belile for both of them n at the same time die jgk tlh membeli sepasang kain (corak rimau). mama aku sgt gle membeli kain n believe me die ada beratus2 psg bj yg kalau korang tgk x sangka bj tue dpakai olh seorang steno sj.


jakel level 3


jakel level 1

second destination is JAKEL. yup dicnie aku beli sepasang bj italian cotton if not mistaken the name (lupadaa), harga die 42 semeter but lps tawar-menawar ngan lokman (one of the big boss there), die bg RM135 sepasang. aku amik abstract design same like my sis amik abstract coz kiraorg punye tema for raya thn …

FIRST DATE WITH MY MAMA

our last destination b4 back to hotel (gulatis)


me n my bro (die sgt baik hati so saper2 yg nk can email me :P)

my 5th place: gulatis yg 6 tgkt tue (gmbr ni tgkt 1). dcni mama aku berjaya merembat beberapa helai kain but me, my sis n bro xder coz naik hotel sekejap for pray.....


mulut mesti mucung sbb nk tunjuk new lipstik

then, my 4th place: sogo.....kat sana aku beli lipstik mac 2 batang, one for me one for my mum n lip gloss. rabakle RM210 hggt. ffuhhhh....tp aku mmg suke lipstik mac coz kaler die cumell n my mom mmg antu mac but sayang die punye feberet color abis. lovelurn so die tukar ngan angel...hehe. aku plk pilih st kaler tp die punye kaler mmg colorless...hehe aku mmg suke pakai lipstik yg kaler die nmpk mcm x pakai. n aku blaja st perkara ngan jurumekap tue sbb die kata grsn bibir aku blur (sbb aku suke ggit atau jilat bibir ngan saliva so saliva punye enzim akn memblurkan garisan bibir aku). hhmmmm.....nk kena beli lip liner lg


berjaya times square. dcni, saya berjaya merembat…

MENGARUTT

naper ni? naper mseti ada perasaan mcm ni? naper aku suke berbelah bagi sedangkan xder apa2 yg berlaku...haha lupakan shida

p/s: saya mengarut sj tolong lupakan yee n pls dont ask (chewaahhh, mcm ada org nk tanya)

EXAM PTD

taekwando practise


cik shida yg keboringan


hehe


the hall

the school

hehe...apa tu ptd? saper yg x tau ptd tu meh aku jelaskan iaitu pegawai tdbir dan diplomatik. dulu aku mmg nk keje nie, saper x nk beb, keje glemer gaji pun ok around 2600 - 2900. okla ngan taraf degree. ms dh abis study, excited apply for this job n this job die ada 3 saringan sblm diterima bekerja., kalau nk tau:
1) exam
2) latihan selama 2 hari di intan
3) interview

sblm ni, aku lps utk exam tp x lps yg di INTAN, then aku apply lg n exam lg for the second time. then, i was fedup yelaa mls arr nk isi borang, amik exam lg sekali. aku pun dtg kl n keje tp x disangka2 ntah application aku yg ble, my mom call me n ask (actually paksa) aku amik exam. ikutkan hati mls tp ikut sajalah. so arini, bgnlah aku seawal 6.20 pg actually bgn awal sbb nk upload gambar (kehkeh) n bersiap. ni die punye details
SMK WANGSA MELAWATI
9.00AM - 4.05PM.
SECTION (A,B,C,D,E)

p/s: akulah peserta pertama keluar dr dewan ngan bangganya sbb soalan senang sgt.…

KECOH BETULLL

apa yg kecohnya...huh! saper yg jd follower aku mesti tau yg aku nie jual gak kt psr mlm kerinchi (aku part time je...hehe). almost 3months me n my b jual kat sana, the sales very good (mostly die punye sales x mengecewakan). cite die mcm nie, ada satu pakcik tu, die OKU tp perangai die yaaa ampun. bukannya apa, kalau die berniaga die akn parking van dpn die punye gerai, x kirala kalau ada org menjual die pst halau or kalau ada kete mmg pecahle kete tu.
so, kdg2 ada je kete parking kat ctu, so kalau die bengang die langgar je aku punye meja sbb space x ckp. kitaorang diam je tp this happen almost every week, saper yg tahan beb. then, today my b punye kemarahan meletus, kerana tmpt parking pakcik ada org park, abg jual sabun ltk van. pakcik tu bengang then die langgar side mirror van abg tue.abg tue senyap je mula2
lps tue, die ckp kat my b "van aku panjang, kalau aku langgar meja ko aku x tau" then my b yang mmg dh bengang trs sound kalau nk tau langit …

MOVIES

apa yg aku suke babak pergaduhan tp jln citer kureng,
3 bintang setengah je

semalam, g tgk movie ONG BAK2, okla citer die cume byk sgt bertumbuk sampaikan aku x tau die nk tujuk aksi bertumbuk ke die nk bgtau citer. mcm bertumbuk tp dlm tu ada cerita bukannya cerita tp dlm tue ada aksi bertumbuk, korang paham ke? lantakle kalau x pahm.
kt gsc mid valey, ramai gle orang, nak tau knp semuanya nk tgk citer upin n ipin...hehe!! yg ramainya familyle bwk anak2 kecik diorang smpi tiket semua sold out utk geng. ahli geng plk tg buat promotion gler2....aku ingat nk amik gmr tp x larat sbb period pain, adoiii patah pinggang! tp skt2 pun sempat lg shopping...huhu. shopping is a must kan

p/s: bestnye kalau dpt tgk movies ari2..hehe

HAPPY

me so happy coz my lovey dovey cust ordered again 25 pieces of fara. harap2 lps ni die order lg...thanks dear n today me also happy coz berjaya mengemaskan almari yg hmpr roboh disebbkan terlalu byk bj...hehe (packing keluar bj yg dh x pakai)

p/s: hidup kena rajin... saya cuba buang perasaan mls tue :P

NONOK

dua2 ni mmg totally perempuan abis


abu aka juliana kassim (korang x tgk lg time die bertukar...fuhh)

at my office mostly my colleagues from nonok ( takkan x tau kot, lelaki aka pondan aka nyah aka mak). tp best kwn ngan diorang sbb baik n very helpful, cume kena thn ckit telinga sbb mulut sgt celupar.

p/s: x faham kenapa lelaki skrg suke jd gay n nyah

PEACE, NO WAR

indahnye dunia kalau xder peperangan, mcm di PALESTIN, INDONESIA, THAILAND, INDIA n MALAYSIA juga. naper mesti ada perasaan iri hati, busuk hati, x puas hati, tamak, suke tindas orang, suke kekejaman, sukakan kuasa, suke tengok orang susah, suke tengok org menderita, suke tengok org kena bunuh, suke tengok orang mati lbh2 lg insan yg tak berdaya.
MENGAPA MANUSIA SEMAKIN KEJAM?

p/s: YA ALLAH, semoga malaysia terus aman dan makmur utk selamanya. amin

BESTIE

aja


yan

yam, zue n nor


ennie

believe or not if i said that i dun have bestie rite now. yup, after all my bestie married, everythin i do myself alone or with my b. yeah, i really miss hanging out with girlfen, gossiping, shopping n etc...i got housemate (already stay for 2 years) but never hanging out together coz they are totally not like me.
someone want to be my fren, that like shop,gossip, pics n what girls normally do. i can be a good fren...: (

p/s: miss all my fren

BOX

her box


her name


hehe.... a box, what so special. for me very special coz for the first time one of my loyal cust buy 30 of tudung fara...huhu. before this, she always buy three pieces only then, she said want 30 pieces. mula2nye, aku ingat die main2 je coz ramai gak email n sms nk beli byk2, then x jadi. but this cust after aku bgtau the price, die trs agree n apa lg ari ni aku poskan.
x sempat nk amik gmbr dlm but she is lucky coz stok baru fara br je smpi...THANK U SO MUCH DEAR

p/s: semoga aku mkn ramai pelanggan...amin!

BLOGGING

today aku keje split lg...4 jam keje, 4 jam rehat, 4 jam keje. today, aku bwk my lappy sbb byk nk upload gmbr, then lepak kat kopitiam OLDEN DAYS ipoh white coffee. mkn bihun siam ngan lemon ais. ari ni konon2 la nk vogue pakai bj kurung sekali lupadaa harini cuti, bleh pakai jeans je..huhu.
x per ah, ngantuk nieh tp tahan2...rite now, aku gle nk blogging almaklumla aku kan serious blogger... :)


p/s: i cant live without internet now