Skip to main content

EXAM PTD


taekwando practise


cik shida yg keboringan


hehe


the hall

the school

hehe...apa tu ptd? saper yg x tau ptd tu meh aku jelaskan iaitu pegawai tdbir dan diplomatik. dulu aku mmg nk keje nie, saper x nk beb, keje glemer gaji pun ok around 2600 - 2900. okla ngan taraf degree. ms dh abis study, excited apply for this job n this job die ada 3 saringan sblm diterima bekerja., kalau nk tau:
1) exam
2) latihan selama 2 hari di intan
3) interview

sblm ni, aku lps utk exam tp x lps yg di INTAN, then aku apply lg n exam lg for the second time. then, i was fedup yelaa mls arr nk isi borang, amik exam lg sekali. aku pun dtg kl n keje tp x disangka2 ntah application aku yg ble, my mom call me n ask (actually paksa) aku amik exam. ikutkan hati mls tp ikut sajalah. so arini, bgnlah aku seawal 6.20 pg actually bgn awal sbb nk upload gambar (kehkeh) n bersiap. ni die punye details
SMK WANGSA MELAWATI
9.00AM - 4.05PM.
SECTION (A,B,C,D,E)

p/s: akulah peserta pertama keluar dr dewan ngan bangganya sbb soalan senang sgt...hahhah

Comments

y i en j r said…
da, aku dpt gak kat smk taman maluri, tapi xgi sebab ada kelas...hikhik..nanti kalo dah lepas tu jgn lupe kawan kat sini..ngee`~`
haha.... aku x leh x gi nati mama aku bising! xtaula yien, mls nk berharap....huh

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

WEDDING STORIES 13: pelamin

hello everyone

yeah, aku memang spesis kelawar sebab aku bukan kerja pagi. aku kerja malam, so pagi-pagi buta macam ni mata aku masih lagi segar bugar. 
aku nak share kat korang beberapa pelamin yang aku suka. aku nak pelamin yang simple, moden yet unique tapi almaklumlah mak tinggal kelantan sajooo so kebanyakan bridal kat sana dia punya pelamin memang style biasa-biasa saja. x macam kat kl, banyak pilihan yang menarik like chenta weddings
tapi, aku xkira jugak, kalau my bridal x boleh buat, aku nak buat sendiri supaya kalau x dapat 100% like idaman hati tapi at least dapat 70% pun oklahhh.