Saturday, February 28, 2009

SECOND DATE WITH MAMA


hasil yg smpt diamik gmr, itu hanyalah sprh sj...hehe



busan tggu mama aku plh bj utk abah

utk kali yg kedua kitaorg g sogo coz nk beli bj for my abah coz my abah will fly to uzbec this march. 3hb, x tau nk kirim apa kat die......hhmm



from ariani...ngeh2


kegilaan mamaku


maya

4th, kitaorg gi maya (aku suke gak beli kain di maya) coz yesterday aku n my sis dh survey kain utk raya. then, suggest to my mum for my sis ipy n muni. so mama aku pun belile for both of them n at the same time die jgk tlh membeli sepasang kain (corak rimau). mama aku sgt gle membeli kain n believe me die ada beratus2 psg bj yg kalau korang tgk x sangka bj tue dpakai olh seorang steno sj.



jakel level 3


jakel level 1

second destination is JAKEL. yup dicnie aku beli sepasang bj italian cotton if not mistaken the name (lupadaa), harga die 42 semeter but lps tawar-menawar ngan lokman (one of the big boss there), die bg RM135 sepasang. aku amik abstract design same like my sis amik abstract coz kiraorg punye tema for raya thn nie abstract (haha...semangat gle nk raya). ohhh let me tell u about lokman, his only 22 years old, white, tall n very2 nice n helpful young man, kalau aku pegi JAKEL mesti cr die coz die akn bg special disc. then, dlm tue aku jgk rembat rainbow chiffon (ala yg dual tone color tue). aku amik black n blue black, my mum black n red n my sis black n turqoise. agk mhl 17 semeter n lining 7 semeter. then, teman my fren's sis beli bj pengantin di jakel tgkt 3...hehe. so saper2 yg nk kawin dtgler cni, mmg byk pilihan just that kena kuarkan duit ckitlarr.

third is ariani...haha. aku mmg suke pegi cni even tudung die mahal tp quality superb n design yg lain dr yang lain. x caya pegiler sana n compare the quality. di cni aku beli sehelai tudung ekin polka dot RM99, my sis also polka dott RM125 but different material n my mum plain color RM75.....but u can ask for disc :D


semua house

citer ni bersambung so for the next day kitaorang jln aroaund jalan tar sj coz mlm tu my mum n bro nk blk kelantan. our first destination ke semua house mkn kt food court coz dh pkl 12 so breakfast+ luch = brunch. (st je bnd yg aku benci di jln tar ni, tmpt mkn die x der yg best, yup aku mmg x suke mkn kt cni). then, jln dlm semua house, mama aku smpt merembat sehelai blouse from PSA COLLECTION, mhl gak blouse die like the branded one.

p/s: aku percaya pd alah membeli menang memakai coz i'm a quality person not quantity n that's y my stuff yg aku jual pun, i will put me as a buyer coz kalau bnd tue aku x berkenan, aku sdr xkan jual.

6 comments:

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

HI DEAR..~ ya lokman! hehe tulaa peramah kan dia.. tak sangka umO baru 22 tahun.. betOl jumpe dea mesti dapat harga yang baeeeekkk punyaa... masa kat level 3 untuk baju pengantin we ols jumpe ngan Pn. sHenaz.. dea pUn nice jugee... hehe sUke jakel!!

shida is my name said...

u pun kenal die gak ke? a'ah mmg muda n mulut die manis kan....suke pnggl mak merua n sayang...haha

shida is my name said...

sorry mak mertua kt semua ibu2

tRuly tO be mYself 'Qa~ said...

yup... masa cari baju untuk family fer my sis wedding... lokman treat us.. tUlaa dia panggil my mOm mak mertua... huhuuu..~

shida is my name said...

die pnggl semua ibu2 mak mertua apatah lg kalau bwk anak dara...haha

pujah said...

shida..bes nye shopping!!gulatis forever