Skip to main content

SECOND DATE WITH MAMA


hasil yg smpt diamik gmr, itu hanyalah sprh sj...hehe



busan tggu mama aku plh bj utk abah

utk kali yg kedua kitaorg g sogo coz nk beli bj for my abah coz my abah will fly to uzbec this march. 3hb, x tau nk kirim apa kat die......hhmm



from ariani...ngeh2


kegilaan mamaku


maya

4th, kitaorg gi maya (aku suke gak beli kain di maya) coz yesterday aku n my sis dh survey kain utk raya. then, suggest to my mum for my sis ipy n muni. so mama aku pun belile for both of them n at the same time die jgk tlh membeli sepasang kain (corak rimau). mama aku sgt gle membeli kain n believe me die ada beratus2 psg bj yg kalau korang tgk x sangka bj tue dpakai olh seorang steno sj.



jakel level 3


jakel level 1

second destination is JAKEL. yup dicnie aku beli sepasang bj italian cotton if not mistaken the name (lupadaa), harga die 42 semeter but lps tawar-menawar ngan lokman (one of the big boss there), die bg RM135 sepasang. aku amik abstract design same like my sis amik abstract coz kiraorg punye tema for raya thn nie abstract (haha...semangat gle nk raya). ohhh let me tell u about lokman, his only 22 years old, white, tall n very2 nice n helpful young man, kalau aku pegi JAKEL mesti cr die coz die akn bg special disc. then, dlm tue aku jgk rembat rainbow chiffon (ala yg dual tone color tue). aku amik black n blue black, my mum black n red n my sis black n turqoise. agk mhl 17 semeter n lining 7 semeter. then, teman my fren's sis beli bj pengantin di jakel tgkt 3...hehe. so saper2 yg nk kawin dtgler cni, mmg byk pilihan just that kena kuarkan duit ckitlarr.

third is ariani...haha. aku mmg suke pegi cni even tudung die mahal tp quality superb n design yg lain dr yang lain. x caya pegiler sana n compare the quality. di cni aku beli sehelai tudung ekin polka dot RM99, my sis also polka dott RM125 but different material n my mum plain color RM75.....but u can ask for disc :D


semua house

citer ni bersambung so for the next day kitaorang jln aroaund jalan tar sj coz mlm tu my mum n bro nk blk kelantan. our first destination ke semua house mkn kt food court coz dh pkl 12 so breakfast+ luch = brunch. (st je bnd yg aku benci di jln tar ni, tmpt mkn die x der yg best, yup aku mmg x suke mkn kt cni). then, jln dlm semua house, mama aku smpt merembat sehelai blouse from PSA COLLECTION, mhl gak blouse die like the branded one.

p/s: aku percaya pd alah membeli menang memakai coz i'm a quality person not quantity n that's y my stuff yg aku jual pun, i will put me as a buyer coz kalau bnd tue aku x berkenan, aku sdr xkan jual.

Comments

HI DEAR..~ ya lokman! hehe tulaa peramah kan dia.. tak sangka umO baru 22 tahun.. betOl jumpe dea mesti dapat harga yang baeeeekkk punyaa... masa kat level 3 untuk baju pengantin we ols jumpe ngan Pn. sHenaz.. dea pUn nice jugee... hehe sUke jakel!!
u pun kenal die gak ke? a'ah mmg muda n mulut die manis kan....suke pnggl mak merua n sayang...haha
sorry mak mertua kt semua ibu2
yup... masa cari baju untuk family fer my sis wedding... lokman treat us.. tUlaa dia panggil my mOm mak mertua... huhuuu..~
die pnggl semua ibu2 mak mertua apatah lg kalau bwk anak dara...haha
pujah said…
shida..bes nye shopping!!gulatis forever

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

TIPS AND TRICKS SHOPPING DI BANDUNG

Assalamualaikum wbt

Aku doakan pembaca blog aku diberikan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di bawah rahmat Ilahi.

Alhamdulillah, last week aku berpeluang sekali lagi ke Bandung. last time aku pergi tahun 2010 dan sekarang 2015. sejak kali pertama pergi, memang aku dah tanam impian untuk ke Bandung sekali lagi since aku memang suka shopping di Bandung.
Bayangkan masa 2010 aku pergi sana untuk 3 hari dan tiga2 hari aku ke Pasar Bharu borong kain hinggakan hari ketiga aku tak larat (sakit perut), aku balik ke hotel dengan menaiki beca (sakit perut yang serius). nasib baiklah hotel yang aku duduk tu memang dekat dengan Pasar Bharu. Last time aku duduk, Hotel Nova.
Tapi masa pergi 2010,aku tak berduit sangat so tak boleh shopping sakan. Masa tu pulak masih single. Kalini aku pergi dengan preparation yang cukup. aku dah tau nak beli apa dan pergi kat mana. aku cuma ada 2 hari untuk shopping dan aku tak akan buang masa.
Cuma sebab kalini pergi anjuran opis dan ramai orang, kesemua dala…