Skip to main content

KECOH BETULLL

apa yg kecohnya...huh! saper yg jd follower aku mesti tau yg aku nie jual gak kt psr mlm kerinchi (aku part time je...hehe). almost 3months me n my b jual kat sana, the sales very good (mostly die punye sales x mengecewakan). cite die mcm nie, ada satu pakcik tu, die OKU tp perangai die yaaa ampun. bukannya apa, kalau die berniaga die akn parking van dpn die punye gerai, x kirala kalau ada org menjual die pst halau or kalau ada kete mmg pecahle kete tu.
so, kdg2 ada je kete parking kat ctu, so kalau die bengang die langgar je aku punye meja sbb space x ckp. kitaorang diam je tp this happen almost every week, saper yg tahan beb. then, today my b punye kemarahan meletus, kerana tmpt parking pakcik ada org park, abg jual sabun ltk van. pakcik tu bengang then die langgar side mirror van abg tue.abg tue senyap je mula2
lps tue, die ckp kat my b "van aku panjang, kalau aku langgar meja ko aku x tau" then my b yang mmg dh bengang trs sound kalau nk tau langit tu tggi ke rndh ko langgr le. lps tue die lnggr n my b tendang van die berulangkali. huh, n terjadilah pertengkaran antara mrk (ms ni aku x trn lg so aku x tau apa yg terjd)
tp, slps kena sound ngan my b, die pun syp jeee n x kacau kitaorg. tapi mlm tu, abg sabun yg x puas hati jumpe n mr bertekak. abg tu sound baik je, die ckp kita sama2 peniaga jgnle mcm nie, nk tau apa yg pakcik tu ckp "aku dh berniaga kt cni 20 thn dh" ayat tue diulg beberapa kali seolah2 tmpt nie die punye.
aku pelik, kalau mkn ramai berniaga bukan ke mkn ramai pembeli? knp nk mkn sorang?

p/s: buat bisnes memerlukan kesabaran yg tggi, tp mcm mana melayu nk maju kalau org melayu sdr x support bangsa sdr? renung2kan

Comments

sticind said…
Nak tau lebih lanjut tentang internet??

klik salah satu..

Home | Affiliate | Clickbank | HD Publishing | Reunion

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

BAJU RAYA 2016 - PART 1

Assalamualaikum semua

Aku harap semua pembaca aku di bawah rahmat Allah sentiasa. InsyaAllah, kat opis aku ramai tengah bercuti panjang, ada yang pergi umrah, pergi London, balik kampung atau cuti-cuti Malaysia. Aku hanya mampu tengok sambil telan liur, jelesnyaa. Bulan 11 haritu je, aku sempat ke kl tapi tupun tak puas hati dan ada benda agak buruk terjadi. Malas lah nak fikir dan ingat balik.
sekarang ni aku bukan nak cerita pasal cuti tau tapi aku nak cerita pasal raya punya outfit. jangan tak tau, kejap je lagi tahun baru tau, dah boleh beli kain dan tempah. dan fikir nak design macam mana, nak letak apa. meh sini aku bagi cadangan since aku ni suka benauuu scroll ig yang jual pakaian so aku dapatlah ilham sedikit sebanyak.
kalau aku jual baju-baju macam ni agak-agak korang nak beli tak? so, ni cadangan bagi aku, kalau korang nak follow, dipersilakan. aku punya cadangan ialah seperti di bawah:
1) kain plain - u will never go wrong with plain sebab korang boleh pilih nak letak apa …