Skip to main content

KECOH BETULLL

apa yg kecohnya...huh! saper yg jd follower aku mesti tau yg aku nie jual gak kt psr mlm kerinchi (aku part time je...hehe). almost 3months me n my b jual kat sana, the sales very good (mostly die punye sales x mengecewakan). cite die mcm nie, ada satu pakcik tu, die OKU tp perangai die yaaa ampun. bukannya apa, kalau die berniaga die akn parking van dpn die punye gerai, x kirala kalau ada org menjual die pst halau or kalau ada kete mmg pecahle kete tu.
so, kdg2 ada je kete parking kat ctu, so kalau die bengang die langgar je aku punye meja sbb space x ckp. kitaorang diam je tp this happen almost every week, saper yg tahan beb. then, today my b punye kemarahan meletus, kerana tmpt parking pakcik ada org park, abg jual sabun ltk van. pakcik tu bengang then die langgar side mirror van abg tue.abg tue senyap je mula2
lps tue, die ckp kat my b "van aku panjang, kalau aku langgar meja ko aku x tau" then my b yang mmg dh bengang trs sound kalau nk tau langit tu tggi ke rndh ko langgr le. lps tue die lnggr n my b tendang van die berulangkali. huh, n terjadilah pertengkaran antara mrk (ms ni aku x trn lg so aku x tau apa yg terjd)
tp, slps kena sound ngan my b, die pun syp jeee n x kacau kitaorg. tapi mlm tu, abg sabun yg x puas hati jumpe n mr bertekak. abg tu sound baik je, die ckp kita sama2 peniaga jgnle mcm nie, nk tau apa yg pakcik tu ckp "aku dh berniaga kt cni 20 thn dh" ayat tue diulg beberapa kali seolah2 tmpt nie die punye.
aku pelik, kalau mkn ramai berniaga bukan ke mkn ramai pembeli? knp nk mkn sorang?

p/s: buat bisnes memerlukan kesabaran yg tggi, tp mcm mana melayu nk maju kalau org melayu sdr x support bangsa sdr? renung2kan

Comments

sticind said…
Nak tau lebih lanjut tentang internet??

klik salah satu..

Home | Affiliate | Clickbank | HD Publishing | Reunion

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…

siapa suka jam casio?

this is sticky post, new post please read below :)


hi u olls


siapa suka jam atau suka kumpul jam. aku suka, hubby aku lagii suka. aku nak jual jam casio dulu untuk permulaan dulu, lepas ni aku nak jual jam vintage. aku ada beli jam vintage guess (aku buat sebagai hantaran ye). nati kahwin, aku tunjuk. 
so, untuk permulaan, aku nak jual jam casio. jenama ni kalau korang penggemar jam (yang harganya mampu milik) korang memang kena ada satu sebab ianya memang trendy dan in sekarang. korang boleh tengok yuna, lisa surihani, hazama dan ramai lagilah (bagi kategori artislah)
bagi kategori famous blogger like shea rasol, ami , maria elena dan ramai lagilah yang memang pakai jam ini. pendek kata, kalau korang perasan jenis perempuan yang stylo mylo ni memang akan ada koleksi jam casio *jenama lain pun diorang ada* tapi casio wajib ada satu. 

so, mari kita cuci mata nak. tapi jangan tanya aku model apa ye. yang aku tau model data bank dan original :)



berkenan email me : jarumbenang3@gmail.com harga m…