Saturday, February 21, 2009

KECOH BETULLL

apa yg kecohnya...huh! saper yg jd follower aku mesti tau yg aku nie jual gak kt psr mlm kerinchi (aku part time je...hehe). almost 3months me n my b jual kat sana, the sales very good (mostly die punye sales x mengecewakan). cite die mcm nie, ada satu pakcik tu, die OKU tp perangai die yaaa ampun. bukannya apa, kalau die berniaga die akn parking van dpn die punye gerai, x kirala kalau ada org menjual die pst halau or kalau ada kete mmg pecahle kete tu.
so, kdg2 ada je kete parking kat ctu, so kalau die bengang die langgar je aku punye meja sbb space x ckp. kitaorang diam je tp this happen almost every week, saper yg tahan beb. then, today my b punye kemarahan meletus, kerana tmpt parking pakcik ada org park, abg jual sabun ltk van. pakcik tu bengang then die langgar side mirror van abg tue.abg tue senyap je mula2
lps tue, die ckp kat my b "van aku panjang, kalau aku langgar meja ko aku x tau" then my b yang mmg dh bengang trs sound kalau nk tau langit tu tggi ke rndh ko langgr le. lps tue die lnggr n my b tendang van die berulangkali. huh, n terjadilah pertengkaran antara mrk (ms ni aku x trn lg so aku x tau apa yg terjd)
tp, slps kena sound ngan my b, die pun syp jeee n x kacau kitaorg. tapi mlm tu, abg sabun yg x puas hati jumpe n mr bertekak. abg tu sound baik je, die ckp kita sama2 peniaga jgnle mcm nie, nk tau apa yg pakcik tu ckp "aku dh berniaga kt cni 20 thn dh" ayat tue diulg beberapa kali seolah2 tmpt nie die punye.
aku pelik, kalau mkn ramai berniaga bukan ke mkn ramai pembeli? knp nk mkn sorang?

p/s: buat bisnes memerlukan kesabaran yg tggi, tp mcm mana melayu nk maju kalau org melayu sdr x support bangsa sdr? renung2kan

1 comment:

sticind said...

Nak tau lebih lanjut tentang internet??

klik salah satu..

Home | Affiliate | Clickbank | HD Publishing | Reunion