Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2009

what u really want in ur life? serious nieh, sile jwb skrg!!

me asking for my readers (ada ke org baca blog aku nieh), the bloggers and saperlah2. mule2, biar aku yg jwb ek, sbnrnya aku sdr pun xtau apa yg aku nk dlm hidup since dulu smpi sekarang. korang jgn ckple korang nk happy, nk duit, nk beli itu, nk beli ini sbb semua org nak yg tu. ok, after spm, my result wan not good, org kata biasa2 sajoo tp blehla setakat nk msk itm, so aku msk je itm ngan course yg ditawarkan.

then, smbg degree (ms tu pun pening nk amik course apa tp sbb abah kata amik finance, aku pun amik). lps keje, cube cr keje kerajaan tp x dapat, then aku plh keje swasta since lg senang nk apply n berlambak2. so, dptle keje (adala 2,3 kali bertukar profesion)...hinggala yg terakhir skrg yg aku stick with it.

what i really want to highlight here is sometimes we do not know what happen in future n people like me will always follow the flow. n many times we will do sometin that we don't like before but due to certain circumstances, the thing will be our life.

ala, mcm yg ramai …

kalau bertepuk sebelah tangan, berbunyi x?

mmg x bunyi kan lainla kalau anda amik tgn anda tepuk kat dinding atau meja, atau pun tarik kwn anda punye tgn n tepuk tangan die. bunyila tp itu mcm trik yg agak kotor. cthnye mcm kalau xder angin masakan pokok bergoyang tp bleh jgk goyang kalau anda pergi goncang pokok tersebut, bergoyangla ia.

hishh, apa yg aku merepek nieh, semuanya ada cerita di sebaliknya. apabila kite dh kenal n makin rapat ngan seseorang tu, barula kite akn kenal die sedikit demi sedikitkan so die punye history or weaknesses will be reveal. then, one of my fren that we really care n love abt him tergelincir dari landasan since he fall in love with the wrong person. the person not other's wifey, other's gf or have negative attitude but it's a guy...huh. panasss

n almost all my fren blame him coz perasan that guy nak kat die, perasan that guy suke but after discussion n slow talk with him, i realize this happen coz due2 layan melayan. so, one of them, should stop it. cumenya dua2 x nk n x sanggup. te…

raya yang singkat tapi best

kronologi rayaku di kelantan...sekian


RAYA KETIGA

raya adlh time utk mkn dgn byknye (time ksh kpd body ku yg x prh naik2 even mkn byk)...haha.




RAYA KE 2

pegi beraya rmh auntie aku cik na, sgt mls pakai baju cantik so aku rembat je baju raya 5 thn lepas, so mmg mls le nk amik pic byk2 since muke n baju buruk...haha so, upload pic 2 bdk ni mkn



MALAM RAYA

raya x meriah tanpa bunga api n mercun, sbb tula tiap2 thn ada je kes putus jari, putus tanga, buta (x serik2 diorang kan), tp family aku pun main gak since ada big supplier (abg aku keje kastam dow...haha), so segala bapak bunga api or mercun kitaorg ada, siap ada yg bleh bunyik 48 das, korang mampu?



RAYA PERTAMA:

hr yg plg dinantikan sbb bleh sembahyang raya (dgr takbir raya sgt syahdu), bleh salam tgn mama n abah, bleh melaram baju baru yg dh lama simpan dlm almari, bleh buat adik2 n sepupu2 tersenyum sbb dpt duit raya...hehe



mama n her fabby daughter
yeah, i lie i know....huhu



mama n her daughters



mama n her sons



tuntutan kerja membuatkan cuti…

good girl turns to be bad

my oily face...gaga



happy with them



kcy, tolongle muke tu buruk
aku yg sentiasa sengih
abu - cuba berlagak comel


entry x nak kalah aje....huhu. yeah, i jd sedikit notty hari ni bkn jahat tau setelah lama x amik mc tibe 2 arini amik mc due to many incomplete task before raya. mana xnya, aku kena servis kete, kena pegi bank, kena amik baju kat dobi, kena buat tu, kena buat ni so masa mmg mencemburui aku nieh....haha. sorryy ophie. harap2 aku x dikenakan apa2 tindakan. YA ALLAH, permudahkan urusanku

nasi tambah: sedikit gambar geli aku n rakan2 slps tgk citer final destination at pavi (first time tgk 3d movie)
review - final destination - hampeh
the ugly truth - lucu n lucah

majlis buka puasa

other group (6)




other group (5)



other group (4)



other group (3)



other group (2)



other group (1)





our group deco


DATE : 11/9/09
VENUE : AHP BUILDING
THEME : ALL WHITE


nasi tambah : raya nk dekat dah...byk benda lg x beli. mcm2 kena prepare niehh. dh buat budget tp mcm x cukup je....hoho

deko raya : the preparation

linda



ikin



sblm buat keje amik gambar


as usual, company aku mmg suke buat event, in fact every month we will have happening event. mmg enjoy sgt even agak penat. so sempena syawal yg bakal menjelma, my company anjurkan deko raya. so, apa lagi aku punye group mmgle canggih skit pemikiran n idea2, so mmgle grand deko kami. x sabar nk tggu siap..n launching date this fri

nasi tambah: mmg kite x leh lari dr masalah kan...haih.. oohh...jgn mengeluh shida

merdeka + bukak puasa = karok....lol

12 of us



second lady gaga...haha



ok, dekna nk lagu apa ek



maafkan kami, the food so tempting so semua nk amik n try



x bukak lagi tp mic dh pegang ophie



the curve


kerja gle kan, bukak puasa kat red box tp sbb alang2 semua nk menyanyi n ada farewell utk hariz, so kitaorg celebrate kat red box. enjoy the pix...hehe

nasi tambah: proud to be malaysian, what merdeka means for u?