Tuesday, September 29, 2009

what u really want in ur life? serious nieh, sile jwb skrg!!

me asking for my readers (ada ke org baca blog aku nieh), the bloggers and saperlah2. mule2, biar aku yg jwb ek, sbnrnya aku sdr pun xtau apa yg aku nk dlm hidup since dulu smpi sekarang. korang jgn ckple korang nk happy, nk duit, nk beli itu, nk beli ini sbb semua org nak yg tu. ok, after spm, my result wan not good, org kata biasa2 sajoo tp blehla setakat nk msk itm, so aku msk je itm ngan course yg ditawarkan.

then, smbg degree (ms tu pun pening nk amik course apa tp sbb abah kata amik finance, aku pun amik). lps keje, cube cr keje kerajaan tp x dapat, then aku plh keje swasta since lg senang nk apply n berlambak2. so, dptle keje (adala 2,3 kali bertukar profesion)...hinggala yg terakhir skrg yg aku stick with it.

what i really want to highlight here is sometimes we do not know what happen in future n people like me will always follow the flow. n many times we will do sometin that we don't like before but due to certain circumstances, the thing will be our life.

ala, mcm yg ramai je keje sbb bukannya die nk keje tu atau minat keje tu tp sbb terpaksa like hanya tu jela keje yg ada atau sbb gaji yg agk lumayan atau sbb mls nk cr keje lain. betul x? tp apa yg aku selalu tanamkan d cnie apa je yg aku buat sekarang walaupun keje tu x setanding ngan keje lain atau aku bleh dpt yg lebih baik, kerja kenala ikhlas n bersungguh2 n the most important thing kenale GROW. xkan 5thn nk stick with ur current position kan? sekurang2nye kenala naik setapak demi setapak, perlahan xper tp jgn lgsg x bergerak...

ok, aku dh mcm pakar motivasi plk ye adik2

nasi tambah : great people always said may ur today better than yesterday

5 comments:

Aja said...

dari dulu sampai sekarang jawapan aja tetap sama. aja nak jadi kaya. tak kisahlah buat keje ape ke tak bekerja ke atas titik peluh sendiri or org lain ape yg aja nak dlm hidup adalah jadi org kaya. full stop! with a lots of money i can do anything. boleh pergi mekah, bawa satu family pergi mekah, boleh shoping like heaven, boleh cari lelaki handsome etc...tak kiralah org ckp kaya tak semestinya bahagia. but for me kaya itu bahagia. :)bole tak gitu shida.hihi

shida is my name said...

i hope one day u achieve ur dream. shida dh x berangan dh nk kaya asal lebih mkn, lebih pakai cukuplah...huhu. aja, jgn emosi, cheer up dear. apa2 aja bleh bgtau shida

atiQah adNan said...

betul juga tu dear..
kita kena pandai merubah diri dan kehidupan sendiri.. bijak merancang..
semuanye akan jadi senang kalau kita dah setkan semua yang kita impikan..

btw dear.. heheh malu laa shida jumpe saya dengan muka masam.. next time kita tegur-tego tau dear..!! ^__^

shida is my name said...

haha...nk malu apa. i phm je, ingat u tgh gaduh ngan tunang, so mls nk msk cmpr...hehe. muke masam pun comell

Aja said...

ye lah...cheer up lah..tp nak jumpe shida pun susah dh sekarang ni...bz memanjang...semua kwn2 aja dah makin lama makin bz..dah tak tau nak meluahkan kat siapa last2 jln terpesong yg aja curahkan...uh...