Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2010

people always said "age is just a number"

muke geli si tua x sedar diri...haha
i always heard people said that age is just a number n i believe that. yes, as a women i concerned about my age especially if im still single at this age. org kata "dh layak sgt kalau kahwin" but sometimes when it talk abt jodoh, maybe mine not as luck as others.

sometimes, i do jealous when i see women younger than me n already married n have kids. when i saw them, eg at the mall, si suami akn tolak stroll baby n isteri akn ada di sebelah sambil pegang tgn atau tolak bersama2...i feel they are very lucky coz their life already complete (tambah lagi jeles kalau couple tersebut comel and anak diorang comel and diorang sangat stylo).

but still i dont want to think about it too much and dont want to be as an issue for me not to enjoy my life coz i always believe everyone have their uniqueness path of life.

nasi tambah: till then, im happy for what i am today

kenapa teruja sgt nk update pasal bowling nieh

ok, nk perasan kat semua org yg aku nye group hentam sajo...tgkla result baper
yg main ari game tueh

masa beria2 practise...huhu


kalau setakat nk bgtau main bowling, rasanya semua org pernah main bowling tapi disbbkan apa yg aku teruja sgt? okeh, as usual my office buat bowling competition n my group is ranking number one among 30 groups. memang mula2 x expect to be at top 5 but since at first game kitaorg hampir 1000units, so kitaorg main betul2 n we did it....huhu

rasa sangat happy since we shock 3 player n we have to replace them but still we got the best scorer...so next week is the final n me really hope we are top 3

nasi tambah : nak main bowling je, bleh x?

rawatan muka yg sgt besttt

muke teruja 4 dh, ckp. saya tau anda semua nk pengsan dh
muke teruja 3

muke teruja 2
muke teruja 1

korang biasa x buat rawatan muka? selalunya kat mana ek? aku jarang buat rawatan muka in fact dh bertahun2 x buat sbb time consuming n money constraint. so, dh tua2 nieh teringin nak buat rawatan muka agar muka yg sgt berminyak n bermasalah jadik lebih okay. n ari tu, aku jalan2 di mid ( setiap mggu kan aku g sana) adala org promote new york skin solutions, so brand tu kan kita selalu dengar so aku teruja la nak cuba (RM38 dapat facial, mini travel kit n payung), berbaloii kannn!!
so, smlm aku pegila buat facial kat nwss (new york skin solutions) kat mid valley, treatment die 3 jam tapi mmg puas hati cumanya produk die sedikit mahal. org kata alang membeli, menang memakai so aku plan nak beli cumenya MIAMI (money is a major issue), so nati2la walaupun di push beberapa kali olh consultant kat sana....haih ingat RM500 ckit ke?
banyakla die tepek kat muka aku smpi aku rasa xleh nak bernafas...…

FILM REVIEW : CASE 39

renee


time for film review. ok, last sunday i watched case 39, its a horror movie like orphan (anyone watched orphan, great movie, ain't). okeh, citer die mcm nie, budak yg sangat jahat n sggp melakukan apa sahaja asalkan semua org ikut perintahnya. knp budak tu sgt jahat sbb die bukan manusia, die syaitan yg lahir dlm tubuh manusia. but since im one of the horror movie, citer ni die punye horror xderla sgt cume ada bab2 yg suspen....huhu
yg plg best muke budak tu sgt innocent n comel....no one will suspect her as devil


nasi tambah: rated 3 star

what girl love most?

adikku yg keping

dekna, mengntuk ke? haha



test baju baru

ikannnn


mulut mesti muncung eh


manhattan fish

shopping dowh



a&w

ok, dh muke poyo

haha...soalan senang mcm makan kacang n telan....budak tadika pun bleh jawab.semua taukan perempuan paling suka apa. ada yang x tau ke? kalau ada yg x tau nmpknya die bukanlah perempuan sejati atau pun jenis kategori pelik ckit...haha.

klah, perempuan paling suke shopping (walaupun baju, kasut, handbag) dah banyak dlm simpanan tapi setiap kali tgk barang yg berkenan, mesti deny ( bf anda akn ckp mcm ni.. "eh, bukan awk dh ada wedges mcm tu" awk pun akn ckp "ala yg ari tu sarung je ni ada tali"...haha. alasan nak beli banyak lagi. atau pun setiap kali pergi keje, mesti kata mcm dh muak dh pakai baju yg sama

x pun, hangout ngan gf yang rapat ah sbb apa bleh gossip, chit-chat, kutuk org n ketawa x hingat...huhu. ala, semua mesti pernah buatkan...lps tu pegi cube makan tempat yg x pernah mkn...mmg best

nasi tambah : kan best kalau semua…

the best stories i ever had

As she stood in front of her 5th grade class on the very first day of school, she told the children an untruth. Like most teachers, she looked at her students and said that she loved them all the same. However, that was impossible, because there in the front row, slumped in his seat, was a little boy named Teddy Stoddard.

Mrs. Thompson had watched Teddy the year before and noticed that he did not play well with the other children, that his clothes were messy and that he constantly needed a bath. In addition, Teddy could be unpleasant. It got to the point where Mrs. Thompson would actually take delight in marking his papers with a broad red pen, making bold X's and then putting a big 'F' at the top of his papers.


At the school where Mrs. Thompson taught, she was required to review each child's past records and she put Teddy's off until last. However, when she reviewed his file, she was in for a surprise. Teddy's first grade teacher wrote, 'Teddy is a brigh…

fara mksdnya gembira?

aku ngan koleksi faraku
tudung fara atau dalam bahasa arab ialah fa, ra, ha bermaksud gembira. so, kalau nk gembira pakaila fara...haha. me just kidding but hey this tudung mmg comey n simple


nasi tambah: suke tengok kepelbagaian tudung sekarang, semakin trendy, simple n cool. saper yg x cube memang rugi

dulu kutu orang benci tapi sekarang orang suke tau

ini bukan kutu yang atas kepala, yang masa kecik2 dulu kite carik guna sisir kapit....yang kita carik die punye telur yang bernas kalau letak atas tin milo bunyiknye memang best...bukann...tapi binatang tu masih hidup ke kat atas muka bumi nieh...dh lama x dengar citer...kehkeh

ni permainan kutu, ala masa sekolah pun kite selalu main cumenya sikit jela sebab manala mampu main banyak2, so masa kerja nieh aku pun main ngan kawan-kawan pejabat. selalunya permainan ni perempuan yang akan teruja...huhu. banyak kelebihan tau. banyak jugak benefit tau antaranya

1) menggalakkan menyimpan duit
2) dapat duit seketul banyak (lump sum)
3) boleh beli benda yang agak mahal cthnya handphone, kalau nak beli hp harga seribu lepas tu nak tolak ngan gaji kite bulan tu seribu, memang kopakla kite bulan tu, tapi dengan adanya kutu kite boleh beli hp baru tanpa mengkopakkan diri

nasi tambah : asal teruja bercakap pasal duit kutu sebab aku akan dapat duit kutu 30/1 and 15/2....jangan jeles ye kawan2.....haha

favorite color wajib ada ke?

me with turqoise
me with grey

ingat lagi x semasa kita nak abis tingkatan lima, ala tengah tunngu result SPM, kan masa ni banyak masa terluang, perempuan akan bergossip, akan berecerita macam manala kehidupan di uni, main game n sebagainya. ada satu lagi kita x akan lupa tapi selalunya perempuan yang akan buat iaitu buku biodata....haaa, betul tak?
kita akan tulis segalanya pasal kita dan yang wajib adalah makanan kegemaran, warna kegemaran, artis kegemaran, rancangan tv kegemaran dan sedikit kata2 motivasi...kehkeh...buku mestila paling lawa n kata-kata mestilah berwarna-warni. kata2 wajib jangan lupekan saya dan kalau kahwin jemputla saya...huhu

sebenarnya aku nak citer yang aku selalu tulis warna kegemaran tapi sebenarnya dari dulu sampai sekarang aku x pernah ada warna kegemaran, x tau pun. in fact, aku suke semua color. betulll, aku pelik jugak orang yang suke satu kaler je...punye la banyak color kat dunia nak suke satu je....huhu


nasi tambah: orang cakap warna melambang keperibadi…

saper cakap makan senang?

ni makanan kampung siott, kononla tapi sbb makan kat chawan trs jd mahal...tsk
makanan kesukaan ramai, tom yam, ikan 3 rasa, ayam goreng kunyit, telur dadar n kailan ikan masin....brrppp kenyang alhamdulillah



kalau time tgh rasa duit x tau nk buat apa, pegila chilis makan, mmg berbaloii



perempuan mmg xleh dipisahkan ngan asam laksa...pergghh


betulla, makan mmg senang amik makanan, mskkan ke dalam mulut, kunyah lepas tu telan. tp yg susahnye nk makan kat mana n makan apa?

pening tau nk cr kedai makan kat mana? lebih2 lagi si bujang yg mcm aku (ditambah pula x reti masak n malas memasak...kehkeh). setiap hr x kirala kat opis ke kat umah ke mesti fikir nak makan apa n kat mana. betul x kawan2 yg bujang, yang dh kawin mgkin akn memasak kot

so, selalunya tempat makanan pilihan mestilah yg sama je hari-hari sampai waiter pun dh kenal anda, smpi kalau kedai tu buat renovation pun ada akan cepat-cepat notice, atau kalau pekerja baru amik order mesti kata dlm hati, x pernah nampak pun, mesti baru…

berapa byak ikan mau jual dowh?

hadeih, bencinya kalau dpt yg jenis selfish, xkan nk kena bgtau. semua dh besar, akal fikiran dah panjang xkan x reti nak bezakan orang suke atau tidak. kalau bgtau straight-forward kan takut bermasam muka? poning den.....apala nasibku.

nasi tambah : ada org ingat "jual ikan" adalah peniaga ikan....kelakar betul kalau ingat

biar digelar penyibuk, asalkan kita dapat menyelamatkan nyawa tak berdosa

5-years old Sharlinie Mohd. Nashar was reported missing yesterday, 9th January 2008 around 11 a.m. She was last seen in Kampung Medan, PJS, some 200 m away from her house. By 11 a.m. today local time, it will be the full 24 hours since her disappearance.
Nurin Jazlin, a Standard Two student of Sekolah Rendah Kebangsaan Desa Setapak, went missing after going alone to a night market about 100 metres from her house to buy her favourite snack – burger. – 20 ogos 2007




aku tau kite hidup dalam dunia "kau-kau, aku-aku" tapi tidakkah ada dalam diri kita sedikit tanggungjawab atau keperihatinan terhadap masalah yang berlaku di sekeliling kita. selak helaian metro setiap hari, membuatkan aku mual melihat kejelikan manusia dan menitis air mata melihat manusia yg tidak berdosa menjadi mangsa.

mungkin aku jenis yg sensitif? sedangkan orang lain boleh baca paper melihat pembunuhan kanak-kanak tanpa sebarang kerutan di dahi atau memek muka yg sedih...haih.

semua org mesti ada jiran kan? jira…

2009 give me LIFE

ini lebih kurang mcm diari la sbb aku akn mule bercerita psl apa yg berlaku pada aku sepanjang 2009. sbb knp aku nk citer sgt sbb aku nk compare life aku 2008 with 2009. serious, totally different

knp aku kata 2009 give me life byk sbbnya byk bnd yg aku dapat even x sehebat mana ak cumenya kalau dulu aku terpaksa didukung tapi skr aku mmp berjalan walaupun agak perlahan

1) job - aku start keje as a cse celcom bulan 12 so, genaple setahun aku keje. mgkn korang x percaya tp disbbkan aku melangkah ke alam pekerjaan sbnr agk lewat menyebabkan aku amat menghargai pekerjaan ini. aku grade 2006 lg tapi byk main2 n bertangguh n x fokus nk pada career development.

2) business tudung - aku start jual tdg ms bulan 12 jgk iaitu ms tu aku suke beli online, then dpt idea drpd aku dok habiskan duit pd org baiklah aku buat blog. start drp baju2 second hand aku n grow with tudung sampaila skrg. dulu, mmg rancak sbb aku adlh slh seorg yg plg awl jual tdg melalui blog tp disbbkan makin ramai competition, i…