Skip to main content

favorite color wajib ada ke?

me with turqoise

me with grey

ingat lagi x semasa kita nak abis tingkatan lima, ala tengah tunngu result SPM, kan masa ni banyak masa terluang, perempuan akan bergossip, akan berecerita macam manala kehidupan di uni, main game n sebagainya. ada satu lagi kita x akan lupa tapi selalunya perempuan yang akan buat iaitu buku biodata....haaa, betul tak?

kita akan tulis segalanya pasal kita dan yang wajib adalah makanan kegemaran, warna kegemaran, artis kegemaran, rancangan tv kegemaran dan sedikit kata2 motivasi...kehkeh...buku mestila paling lawa n kata-kata mestilah berwarna-warni. kata2 wajib jangan lupekan saya dan kalau kahwin jemputla saya...huhu

sebenarnya aku nak citer yang aku selalu tulis warna kegemaran tapi sebenarnya dari dulu sampai sekarang aku x pernah ada warna kegemaran, x tau pun. in fact, aku suke semua color. betulll, aku pelik jugak orang yang suke satu kaler je...punye la banyak color kat dunia nak suke satu je....huhu


nasi tambah: orang cakap warna melambang keperibadian, so aku nie jenis yang macam mana? mestila yang baik kan sebab aku campuran semua warna...kehkeh

Comments

Atiqah Adnan said…
heheh tapi shida mesti ada kaler kegemaran jugaaa.. mungkin shida sendiri tak sedar kottt... hee~

alahai teringat juga masa sekolah.. mesti buku biodata tu bertukar-tukar tangan... ^___^
cik EPAL said…
suka warna turqoise :)
yeke atiqah, seyes i xder warna kegemaran, mana baju yg design die cantik mmg i rembat tp mostly dlm almari warna yg dull...haha

cik epal, i bykkkk baju kaler turqoise

Popular posts from this blog

macam mana nak jadikan baju anda yang kosong dan kusam MENJADI CANTIK, MENARIK DAN BERSERI-SERI

Assalamualaikum semua,

WHATSAPP 0139729066
WHATSAPP 0139729066

Korang tahu kan, raya kita pada tahun ni ialah pada 6 Julai 2016. Ni dah nak masuk bulan 2, so maksudnya kalau korang masih tak pilih lagi baju raya atau masih pening nak buat baju style macam mana, aku ada sedikit idea sebagaimana di bawah:

http://shidalife.blogspot.my/2015/12/baju-raya-2016.html

Siapa yang kat sini  dah buat baju raya? tak kisahlah dah siap atau masih di tailor. Pilihan aku dan family setiap tahun memang plain. sebab apa, banyak kelebihan kain kosong ni. senang nak matchy satu family, senang nak jahit hiasan yang korang berkenan dan lebih nampak happening dan ceria gittewww.

haritu aku ada cerita pasal hiasan kan. ni aku nak sambung lagi untuk memudahkan kerja korang. tak kisahlah korang buat jubah ke, kebaya ke, kurung moden ke atau kimono sekalipun, korang boleh tampal dokoh patch ni di baju atau tudung korang. kompem meletop baju raya korang. Percayalah. tak tau apa itu dokoh patch, tengok gambar di bawa…

kisahku diviral oleh beautiful nara dan siakap keli

Assalamualaikum semua,

Aku doakan pembaca blog aku dikurniakan kesihatan dan dimurahkan rezeki yang melimpah ruah dan sentiasa di dalam rahmatNYA.

Yes, im still preggy, 39 weeks already. Tak ada tanda lagi baby nak kuar sebab aku belum lagi rasa sakit. Aku mintak sangat supaya minggu depan beranak. Tak maulah kena induce ke apa sebab sakitnya ya ampunn. walau tak pernah rasa, tapi baca dari pengalaman orang pun dah seriau.

Harini aku nak share pasal status aku hari Khamis di viral oleh Beautiful Nara (Amazing Nara), Siakap Keli dan satu lagi page (lupa nama sebab tak pernah baca). Famous kejap, kejap jelah. Perkongsian ringkas je tapi tak sangka ramai yang tak tau. Sebab tulah kalau boleh, biasakan diri untuk share tips atau apa saja maklumat supaya ianya boleh jadi ilmu baru kepada orang lain. Kadang-kadang kita rasa nothing je kan ilmu tu tapi bagi orang lain sangat berguna.

Korang dah baca belum, ni link ada di bawah:

1) Amazing Nara
http://amazingnara.com/wanita-ini-kongsi-tips-unt…

resepi lokcing yang gebu gebas

Assalamualaikum semua,
Aku doakan semua yang membaca status ni dikurniakan kesihatan yang terbaik dan diberikan rezeki yang melimpah ruah.
Aku sebenarnya agak sibuk since last two weeks. kena travel perak dan kl disebabkan kerja hakiki dan terpaksa hold pasal lokcing. but now lokcing is back, tapi preorder akan dibuka next week.
tapi harini, aku nak bagi satu resepi free pasal lokcing. kalau korang, rajin, boleh je try dan buat kat rumah k




Bahan-bahan:


500g isi ikan selayang – dikisar lumat
100gm tepung ubi kayu/ tepung kanji
1 biji bawang besar - dikisar
1 sudu besar garam
1/3 sudu teh serbuk perasa 
1 sudu besar baking power

Cara memasak:
1. Kisarkan isi ikan bersama bawang besar hingga lumat.
2. Tuangkan ke dalam mangkuk dan gaulkan bersama tepung kanji, garam dan baking powder.
3. Gaulkan hingga sebati dan bulat-bulatkan menjadi bebola kecil.
4. Panaskan minyak dan goreng sekejap.
5. Cucukkan pada lidi dan bakar.


p/s: kalau adunan tu lembik, tambahkan lagi tepung kanji sehingga adunan tu x melekat…